Kako sem pričela z vapanjem

Če ste že dolgoletni vaper, ali pa se z elektronsko cigareto šele spogledujete, v vsakem primeru ste dobrodošli, da tu napišete nekaj o sebi.

Kako sem pričela z vapanjem

OdgovorNapisal/-a aya0aya » 06 Jan 2014, 20:28

Ker se spodobi, da najprej povem nekaj o sebi, to počenjam prav zdaj :)

Moja zgodba o vapanju se je pričela nekaj časa nazaj, pri obdobnem zdravniškem pregledu. Tam so mi povedali, da se mi zaradi kajenja že poznajo posledice in mi predlagali, naj kajenje opustim.

Ker pa sem rada kadila, nisem imela ne želje, ne volje za prenehanje. Verjetno bi ostalo vse kot je bilo in bi si nasvete zataknila za uho, če ne bi že nekje slišala za elektronsko cigareto.
Torej sem se lotila brskanja po spletu. Najprej po slovenskih straneh. Naletela sem na tako različne članke, da mi je bilo jasno še manj, kot prej. Lahko preberemo, da bo elektronska cigareta po enem tednu uporabe letela v predal, da nam bo poškodovala pljuča skorajda v istem trenutku, ko jo bomo prijeli v roke, nekaj člankov je na temo, da lahko pomaga pri odvajanju od kajenja, eden pa celo o tem, da bodo kadilci kadili elektronsko cigareto samo tam, kjer se ne sme, drugje pa običajne cigarete.
Večina pozitivnih člankov se je dala najti na straneh prodajalcev, kar je tudi treba vzeti z rezervo iz očitnih razlogov.

Zato sem se lotila raziskovanja tujih strani, kjer je veliko več vaperjev, zato se na tujih straneh da prebrati veliko o osebnih izkušnjah in tudi raziskavah.

Kar sem prebrala na tujih straneh, me je prepričalo, da poskusim. Kaj hujšega, kot zgrešen nakup se mi ne more zgoditi.

Prvi nakup je bil res precej zgrešen. Ali pa je bilo potrebno pridobiti izkušnje, ne vem. Prva e-cigareta je spuščala. Ni najbolj prijetno, ko iz ustnika kaplja tekočina ali pa v njem brbota.
Pa še nisem obupala. Preko spleta sem naročila novejšo generacijo razpršilnikov. Ne vem točno, morda so res boljši, morda pa zdaj samo vem, koliko časa in kako je potrebno pritiskati na gumb, ki e-cigareto aktivira.

Ko sem dala to skozi, sem bila res prijetno presenečena. Res je, da ni enako, kot navadna cigareta, saj je sistem uporabe drugačen, vendar pa odlično nadomesti željo po nikotinu. Iz tega vidika je odlična zamenjava. Kar pa je boljše pa je to - različni okusi, veliko bolj okusni od okusa po tobaku, nižja cena, nič več kašljanja in hoja v hrib brez sape. Da o tem, da ne smrdim več po cigaretih, niti ne govorim.

Do naslednjega obdobnega pregleda je še kar nekaj časa, z gotovostjo pa si upam trditi, da bodo rezultati boljši. In če bodo, je to zame dovoljšen dokaz da naši mediji povzemajo po tujih samo največje traparije.

Ker menim, da je zame to odkritje nekaj najboljšega, sem se odločila, da poskusim podati tudi drugim nekaj neodvisnih informacij, od ljudi, ki nimajo od elektronskih cigaret nikakršnih, takih ali drugačnih, finančnih koristi.
RANDOM_AVATAR
aya0aya
Spreobrnjenec
Spreobrnjenec
 
Prispevkov: 29
Pridružen: 01 Jan 2014, 02:00
Dane zahvale: 0 krat
Prejete zahvale: 0 krat

Vrni se na Člani se predstavijo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov

cron