Silver-Play je RTA ameriške firme Sub-Ohm Creations - sub-divizije VaporDNA.
Konstruiran je s ciljem da se naredi funkcionalan,dostopen in široko kompatibilen atomizer ki se ga lahko kombinira z deli ostalih popularnih in razširjenih RTA (Kayfun, Orchid, Aqua V2 ?)
Proizveden je iz 304 Stainless Steela premera 22 mm, 4 post dizajn z nastavljivim 510 pinom.
Ideja je kar dobro realizirana z dobro zastavljeno bazo/deckom in AF sloti (2X3 mm oval + 2X2 mm okrogli) ki dobro zračijo in hladijo tuljave kot tudi ogromni kanali da dotok e-juicea.
.
Sama komora je malo višja od trenutnih rivalov (Goblin,Goliath,Chtulhu...) in deck je nekako prostornejši tako da so možne tudi tuljave premera 2,5 ter celo 3 mm če to komu paše.
Dimnik pa s 6 mm premera omogoča pari da lepo drsi.
Večino lastnikov SP-ja nervira visok metalni tank ki s svojim velikim Sub-Ohm logom zakriva vidno površino tanka tako da je precej ugibanja koliko je še sokca v tanku.Se pa zadeva da rešiti ravno z
Kombinacijo delov ostalih zgoraj navednih atomizerjev
Vse to in dostopna cena ki je cent manj kot $40 (original) je SP kar precej popularizirala.
Kot je v naših vaperskih krogih že več ali manj konstanta zaradi ehmmm?različnih vzrokov se tudi v tem primeru spopadamo s klonom in to konkretno s tistim s FT-ja
Baza je OK, šravfi za poste in tudi tisti za polnjenje so katastrofa ? še nikoli nisem videl toliko rje v atomizerju. Z zamenjavo s tistimi iz vrečke z rezervnimi deli ki so ne vem zakaj SS jeklo se situacija stabilizira
Stanje po namakanju 24h ? še voda je rjava?.
..še šrauf za polnjenje je ruzina
Potem pa še 24h za namakanje rezerve ki je uspešno prestala test
510 pin NI nastavljiv pri klonu ? navije se v centralni pozitivni post ? sicer zgleda sam pin nekako posrebren
Kosovnica
Še kolaž slike kjer se vidi tudi da izolator nekoliko prekrive luknje za AF ? pri originalu tega ni?.
Kot tudi sam setup...
6 navojev 0,40 mm Kanthala okoli 2,4 mm premera - omaža je razvidna
..gledal sem prej Mike Vapes-a pa sem po njegovo namotal...
http://www.youtube.com/watch?v=LzREo5GOG7oVato sem vstavil u "Trevor Jones" stilu - sa z dosti ?šišanja? vate po obodu decka za vodilo - in s 1/4 debeline vate v kanale nekje do pol višine kanala...nisem slikal ker nisem vedel kako bo ispadlo ? pa je ispadlo odlično?
Samo sestavljanje SP-ja je gladko, navoji so solidni, oringi držijo.Polnjenje je skozi vijak z vsako flaško s konico
VAPE: Ha - kaj reči - meni je boljši od Goblina ? mogoče tudi ne - je pa čisto drugačen vape kot pri Gobbyju ? z odprtimi vsemi 4 sloti je super zračen z dosti arome.Šel sem nekje do 60W brez dry hita, na 40-50W je po mojem dober vape s sjajno aromo ki pa že malo mutira nad 55-60W.
Za primerjavo : razlika je takšna kot da je Goblin Kayfun V4 - S-Play pa Taifun GT2 ? po kicku je močnejša prva dvojica, po mehkem drsenju obilne pare pa druga.
Bom pa še moral premotat Goblina na ta ?kratko in debelo? tuljavco 6 navojev okoli 2,4 mm pa bom še dal končno oceno za One on One duel ? je pa komora defo manjša/ožja/nižja pri Gobbyju kot pri SP-ju.
O kvaliteti tega konkretnega klona: z izjemo šravfov niti ni slab ? ni pa tudi nek biser.(v glavnem zaradi njih) SKU 2201100 ? sedaj se je pojavil še en klon na FT 2$ dražji za katrega še ni rivjujev.
http://www.youtube.com/watch?v=gQkYJNDnD94To kar mnoge moti ? kovinski tank ki onemogoča pregled nad količino sokca v njem -> se lahko elegantno reši s tankom od Aqua V2 ? perfect fit ? in še poveča se kapaciteta na cca 4 ml?.lahko se pa koristijo tudi različni bell capi in tanki od Kayfunov in Orchidov?.
...in še brothers in arms ....