Te popolnoma razumem. Za nekoga, ki začenja se je, glede na enormno ponudbo, res težko odločiti. Podal bom svoje mnenje, ki je enako tistemu, ki ga dajem svojim prijateljem, sodelavcem oz. komurkoli, ki me vpraša za nasvet. Seveda nisem poskusil vseh baterij in tankov na svetu, tako, da ne morem trditi, da je predlagana naprava najboljša v rangu začetnikov, lahko pa potrdim, da je zelo dobra, kvalitetna naprava.
Torej, če bi jaz začenjal, bi kupil Kanger Emow. Sem ga uporabljal kak mesec, preden sem kupil MOD in bil zelo zadovoljen. Uporabljajo ga tudi trije moji sodelavci, katerim sem ga svetoval in so tudi zelo zadovoljni. Še posebej je navdušena sodelavka, kateri sem prodal svojega pred 7 dnevi in je prvih nekaj dni še tu in tam kakšnega pokadila (prej cca. 1 škatlo dnevno), danes pa prvič ni pokadila nobenega. Rekla mi je, da jo elektronska popolnoma zadovolji in da ne čuti več nobene potrebe po analognih. Res je še zgodaj, vendar glede na njene reakcije sem skoraj prepričan, da bo prešla na vapanje.
Sam sem Emow-e kupil tukaj
http://www.ivapour-elixir.co.uk/kanger-emow-mega-1600mah-kit.htmlImajo tudi starejšo verzijo, 1300mah baterija in manjšo kapaciteto tanka (1.8ml). To verzijo najdeš tudi na Fasttechu
https://www.fasttech.com/products/0/10009731/1854802-authentic-emow-bdc-1300mah-variable-voltageSicer pa že nekaj časa nisem preverjal cen, tako, da če se boš odločil, malo poguglaj še druge ponudnike.
Sem pa prepričan, da z Emowom ne moreš zgrešit. Poleg zelo dobrega delovanja je tudi zelo kvalitetno in natančno izdelan. Ko sem ga sam prvič imel v roki, mi je najprej na misel prišel Apple. Kot bi ga izdelali oni.
V vsakem primeru pa naj bo baterija za katero se boš odločil VV (variable voltage), saj ti takšna baterija omogoča bistveno večjo prilagodljivost lastnim potrebam, kot običajna 3.7V baterija (Emow nastavljiv v rangu 3.2 do 4.8V).
Še ena naprava, ki se mi prav tako zdi zanimiva za začetnike je Eleaf iStick. Opisal bi ga kot "majhno zver". Poleg vsega pa je še passthrough (lahko vapaš priklopljen na usb, tako da se med vapanjem baterija polni).
k2b ga je predstavil na forumu pred nekaj dnevi. Poišči post med predstavitvami novosti. Deluje obetavno, vendar ga ne morem komentirati. Pravzaprav ne še. Je pa že na poti
https://www.fasttech.com/products/0/10011027/1943501-authentic-eleaf-istick-2200mah-variable-voltageSicer pa, s čemerkoli boš začel, začni z višjo vsebnostjo nikotina v tekočini (vsaj 12mg), ki jo lahko kasneje postopoma znižuješ. Sam menim, da je prenizka začetna vsebnost nikotina eden od pomembnejših razlogov, da ljudje obupajo. Kar nekaj takšnih poznam, ki so trdili, da rabijo samo dim in nekaj v roki, naj jim nabavim/zmešam tekočino z minimalno vsebnostjo nikotina ali celo brez. Pa ni ravno tako, telo potrebuje nikotin. Zato začneš z več nikotina v tekočini, kasneje pa jo postopoma zmanjšuješ. Sam sem recimo začel z 18mg, pa mi je bilo premalo "throat hit-a" in sem vmes dvignil na 24mg, sčasoma pa sem začel nivo zniževati, in sicer po 2mg. Sedaj sem na 3mg in mi čisto zadošča. Res pa je tudi, da je od takrat, ko sem jaz začel tehnologija kar precej napredovala in dandanes bistveno nižja vsebnost nikotina v tekočini nudi precej večjo satisfakcijo kot v preteklosti, s starejšimi baterijami in kartomajzerji.
Pa vso srečo z vapanjem...če se boš odločil zamenjati kajenje z vapanjem bo to zagotovo ena tvojih najboljših odločitev v življenju.