Svoemesto Kayfun V4

Novi atomizerji vseh vrst - RDA,RBA,RTA in ostali

OdgovorNapisal/-a quest » 07 Dec 2014, 23:36

Od včeraj popoldne pa do sedaj povlekel štiri tanke. Sem iz firbca pogledal coil in zamenjal vato. Vse to sem naredil pri polnem tanku. Vse skup mi je vzelo minuto ali dve in že je bil spet pripravljen.

Dolivanje je enkratno. Zapreš dovod tekočine odviješ matico pod driptippom in vliješ s komer hočeš. Lahko tudi iz kantice za olje Slika. Ne potrebuješ igle, nastavka lahko direktno iz flaške tolikšna je odprtina. Sestaviš in odpreš dovod nekaj mehurčkov skoči v tank in to je vse. Dolival sem po 1ml tekočin za testiranje okusov. Na KFL+ ne bi tega delal.Tukaj je to enostavno in hitro.
Meni je vrhunsko.

Bal sem se da ne bo pobral vse tekočine iz tanka, ker so luknje s strani. Ma vse popije do zadnje kaplje.

Okus: gost, močan, nekako prikrito močan. Okus ne para. Defenitivno boljši kot na KFL+ in drugačen kot na drugih kar jih imam. Težko opišem.
Meni je odličen celo premočan. Nekako zgosti, skoncentrira aromo-okus.

Hmm evolucija ali revolucija. Mislim, da konkretna evolucija. Revolucija bi bila kako lasersko uparjanje.

Še to airflow sem na začetku odprl na polno in se ga še nisem dotaknil. Kar naj čemi tam pod plus vijakom ga ne potrebujem.

Bom pa probal še 4S-kit z večjim pretokom pa da vidimo. Pa dual coil pa....

Bi mi bilo žal, da ga nisem nabavil.
Slika
Uporabniški avatar
quest
Veteran
Veteran
 
Prispevkov: 384
Pridružen: 10 Maj 2014, 01:00
Kraj: Dolenjska
Dane zahvale: 69 times
Prejete zahvale: 50 times

OdgovorNapisal/-a quest » 13 Dec 2014, 01:10

Po šestih dneh in kar nekaj tankih prvi dryburn in to v moja pljuča direkt. Kot da bi glavo vtaknil v roštilj. Me je skoraj na hrbet vrglo.

Kaj sem naredil narobe? Se je V4 pokvaril? Je mod dal preveč?

NE

Zelo enostaven razlog. Natočil novo tekočino. Zapreš tank itd... Odpreš tank in dry hit iznenanda. Nekaj potegov je OK potem pa fire v usta. Pri odpiranju se je vijak za nastavljanje pretoka zraka dotikal spodnjega vijaka in se ob večkratnem filanju odvil, tako da se juice ring ni odprl povsem-vse se je zataknilo na 1/3 odprto kar je premalo za 13W kolikor ga seda kurim.
Razdrem pri polnem tanku zamenjam vato očistim grelec, privijem vijak za zrak ter sestavim.
Deluje kot po maslu. Hm bo treba vijak protiodvitju zavarovat, ali pa 4S kit noter brez vijaka.

B13 vijak se je odvil preveč ven in nasedel na spodnjo stran ter preprečil popolno odprtje juice kanalov.

Slika

Sem našel problem dryhit tudi na tujih forumih a še niso našli rešitve.
Slika
Uporabniški avatar
quest
Veteran
Veteran
 
Prispevkov: 384
Pridružen: 10 Maj 2014, 01:00
Kraj: Dolenjska
Dane zahvale: 69 times
Prejete zahvale: 50 times

OdgovorNapisal/-a k2b » 13 Dec 2014, 14:48

13-ka pač :D

Pri vseh teh sestavnih delih to ni niti čudno...

Sicer pa - kot ste verjetno že prebrali - Tobeco ga je kloniral

Slika

Zdaj se pa šele pravi ples začne - mislim z vsemi temi sestavnimi deli in tolerancami klona :D
Slika

Slika
Uporabniški avatar
k2b
Site Admin
Site Admin
 
Prispevkov: 1826
Pridružen: 04 Jan 2014, 02:00
Kraj: Obala
Dane zahvale: 292 times
Prejete zahvale: 390 times

OdgovorNapisal/-a quest » 17 Dec 2014, 19:10

Slika
Uporabniški avatar
quest
Veteran
Veteran
 
Prispevkov: 384
Pridružen: 10 Maj 2014, 01:00
Kraj: Dolenjska
Dane zahvale: 69 times
Prejete zahvale: 50 times

OdgovorNapisal/-a quest » 29 Jan 2015, 12:22

Končno sem namontiral 4S-kit. Večji premer luknje za zrak in brez AFC kontrole.
Prvi vtisi KF4 bolj zračen za 20-25%. Meni odgovarja. Že prej sem imel max odprt AFC.
Para lepše teče, okus enak.

Levo original desno 4S-kit na pogled nobene razlike.
Slika

Tukaj je pa vidna razlika v premeru luknje. Original 2,26 mm 4S-kit 2,77 mm premer luknje.

Slika

Slika

Slika

Slika

4S-kit

Slika

2,5 mm coil 1,4 ohm

Slika

Original

Slika

In tale trenutek poštar prinesel paket iz FT notri pa vijak AFC za KF4 SKU 2070900. KFv4 je še nekje na poti. Bom še tole ob priliki primerjal.
Na pogled enak originalu.
Slika
Uporabniški avatar
quest
Veteran
Veteran
 
Prispevkov: 384
Pridružen: 10 Maj 2014, 01:00
Kraj: Dolenjska
Dane zahvale: 69 times
Prejete zahvale: 50 times

OdgovorNapisal/-a k2b » 30 Jan 2015, 16:32

Končno sem tudi jaz prišel do svojega Kayfuna V4. (klona)
Najprej sem ga že nekje novembra naročil v pre-orderju pri Gearbestu - pa so vlekli in vlekli tako da sem pol preklical naročilo in dobil refund ...
Potem sem se zaklel da ne bom hitel in čakal 1:1 klon - potem je pa tu v oglasih en naš član prodajal zadevo - pa nisem mogel zdržat :D
Da si ne bo Quest tukaj sam s sabo dopisoval v temi o K V4
:lol:

OK - prejšnjemu lastniku je bil preveč zračen...pa sem se malo pozabaval s tem.
Sicer pa - kot pravi Z Vaper - zadeva je "Over-engineered - but i like it" - in tu bi se čisto strinjal
https://www.youtube.com/watch?v=-9XUX8386_U
(tu ma Z Vaper tolko flopov da je že zato zanimivo pogledat....)

Mislim - dejmo no 41 sestavnih delov - cca 10 o-ringov - se ne da to enostavneje dizajnirat?!?!?
Slika

Očitno da ne - so si rekli pri SvoeMestu in naredili V4.Pritiski so bili veliki, Kayfuna se je v 2014 prehitevalo po levi in desni z konkurenčnimi RTA-ji in odgovor je/bi moral bit odločen. Ali ste vedeli, da pri nam bližnjem FT-ju prodajo Kayfunov, Russianov91%, KayfunMini-jev približno polovico od vseh RTA/RDA-jev kar jih prodajo????To je impozantna številka in ne velja zaman da se je FT utrdil kot vodilna tovrstna štacuna ravno s kloni nam vsem domačih Kay...

Torej - govorimo konkretno o SKU 2018000 s FT-ja.Zelo dobra izdelava in pravi SS brushed finish - rekel bi 4,5 od 5 - všečna embalaža z obilico rezervnih delov, navodilca v nemščini in angleščini, 3 tanki (steklen, SS, PMMA) - ni da ni.Dober je menda tudi tale "Blacky" SKU 2047200


Slika

Za začetek - najprej pogledat 5 X P.Busarda od 0:50 do 1:50 - lahko tudi pogledate seveda kako dobro kuha mama P.Busardu da je tako lep in močan kot seveda tudi ostalih 45 minut rivjuja - ampak tista minuta je OSNOVA za ravnanje z K V4 - zapri juice control - odvij prstan pod drip tipom - tankaj - zavij prstan pod drip tipom - odpri juice control - vejpaj

https://www.youtube.com/watch?v=1qTz9GG7JTQ

In prijet moraš na pravih mestih (Z Vaper ni in jaz tudi ne sprva :D - s tem razšraufaš tam kjer ne bi smel in leak-leak-leak :oops: :evil: :cry: )

Zato je tam tok jokanja na FT forumih - polovici pušča - pa je treba samo prsta na pravo mesto dat ko šraufaš.
Tale moj je imel en feller - zgleda si je Hong vrtal po nosu ko je vrtal central pin in tistih 6 luknjic ki so za tistimi 4 zunanjimi in s katerim uravnavamo pretok zraka oz.AF. Vijak namreč ni penetriral dovolj v cev centralnega pina in tako ni mogel pripirati luknjic če bi si to vejper zaželel. No - kar Hong zaj*** - to mora pol k2b naforsirat za ene 2-3 navoje da je zadeva prešla kritično točko opilka ki je štrlel v cev in preprečeval vijaku da bi šel mimo.
Čari klonov pač....
Slika
To smo zrihtali pa si oglejmo malo ta famozni juice control - na sliki ga vidite na levi - ko to razšraufaš misliš da si prišel v menjalnik BMW-ja....to je celotna sekcija A na sliki sestavnih delov -mislim, so si pa dali dela - in izdelan je odlično ter deluje brez napake - juice lepo priteka enakomerno - ni grgranja in ni dry hitov tudi pri intenzivnem chain vapingu.

Lotim se prvega builda - kayfun klasika 10 navojev 0,35 mm 28AWG kantala okoli 2 mm izvijača = 1,4 Ohma - ne vem zakaj so dali dvojne vijake saj ni namenjen za dual coil - naj bi bili za "flexibilnost setupa" da lahko tuljavo šraufaš diagonalno ali pa navsezadnje tudi narediš 2 tuljavi. OK - mene gužva na decku bolj moti kot ne - ampak nič hudega. Vijaki na tej verziji so spodobni, videli smo pa že dosti boljše.
Pri V4 se po izdelanem setupu (tuljava+vata) navije samo spodni del komore B25 - glavna komora C26 je že praktično del tank sekcije in se sestavljena A+B sekcija lepo privije v C sekcijo :D ....na listi sestavnih delov zgleda ZELO komplicirano - v praksi je samo komplicirano - samo se navadiš :D .

V C sekciji praktično drži vse skupaj (tank in glavni del komore z dimnikom famozna matica C33 - tista lepa nazobčana - na slik skrajno desno
Slika
ki jo lepo zatisnemo z roko.Sestavimo vse do D35 - in potem ponovimo vajo z juice controlom iz začetka članka - zapremo juice control - tankamo - navijemo prstan z drip tipom nazaj - odpremo juice control - navijemo na box ali mech mod in vejpamo....

Se nadaljuje.... :shock:

2.DEL

...In vejp? Kayfunski seveda - dober.Zelo dober. Pred pol leta bi rekel odličen - samo se je zgodilo še mnogo RTA-jev vmes.

Setup sem previl na fi 2,4 mm isto 10 ovojev 0,35 28AWG Kanthala = isto 1,4 Ohma, Vmes sem ga probal 1,0 Ohm tuljavi - pa to ni to. Tudi Svoemesto priporoča upore od 1,4 Ohma navzgor.

In še nekaj - ta naprava rabi moč, Watte, Volte konkretno - na Hani imam sweet spot 22,5W , na iSticku ki je itak overpowered pa nekje 17-18W. Preden se vse to železje segreja da začne delovat kot mora je potrebno kar nekaj vdihov. Ampak ko dela dela zelo dobro - za Kayfunski tip atomizerja.
Gosta aromatična para z izrazitim TH. Aroma trša in bolj direktna kot na Taifunu GT2 ki ima bolj nežno a mehkejšo a ravno tako izrazito aromo.(večja komora)

Če razmišljate da bi bil V4 vaš prvi Kayfun - raje ne. Vzemite Lite Plusa V2 ali celo Russa91% - razen če ste tehničen tip in ljubite izzive.
Dobra 4+ z moje strani - kaj več pa še po kakšnem tednu ko spravim skozi ene 10 tankov da se vse dobro uleže.

Slika
Slika

Slika
Uporabniški avatar
k2b
Site Admin
Site Admin
 
Prispevkov: 1826
Pridružen: 04 Jan 2014, 02:00
Kraj: Obala
Dane zahvale: 292 times
Prejete zahvale: 390 times

OdgovorNapisal/-a k2b » 01 Feb 2015, 17:36

Quest -> kje teče tukaj tok s +pina po tvoje - preko vijaka +pina A1 naprej preko vzmeti B12 (tu nisem čisto ziher) na B13 in potem na centralni vijak B14 in naprej na deck...

Ker ugotovil sem da na mech modu K V4 nekako ne potegne dobro...
Odprl sem AF na full - izmeril drop in ta je 0,35-0,40V - nato sem AF malo bolj zaprl in glej ga šmenta - drop 0,15V.

Seveda sem vijak A1 vedno dobro zatisnil....

Na Hani ali iSticku tega ne opaziš - na mech modu pa ja. Sploh pa še nisem dobrega setupa naredil ki bi dela na mech modu kot je treba, na reguliranem ni problema...

Počasi razumem zaka IPV mini :D ....
Slika

Slika
Uporabniški avatar
k2b
Site Admin
Site Admin
 
Prispevkov: 1826
Pridružen: 04 Jan 2014, 02:00
Kraj: Obala
Dane zahvale: 292 times
Prejete zahvale: 390 times

OdgovorNapisal/-a quest » 01 Feb 2015, 19:18

Štrom gre takole

1 vijak - 510 contact screw
11 matica - UC counter nut
12 vzmet - Spring
14 vijak zrak - center post
20 deck - positiv block

Vzmet naseda na A11 in B14 (tukaj se nasadi pod 6x luknjice za zrak)

Največji problemi pri dropu je vzmet če je vse drugo dovolj zategnjeno. Moja vzmet je en navoj postal črn. To pomeni, da se je grela. Greje pa se ob slabem kontaktu. So naredili kako brez vzmeti z AFC vijakom narediš kontakt. Drop se zmanjša in prepreči nihanja. (ne najdem videa. Če boš poizkusil ti razložim kako)
Pa matica 9 UC counter screw jim je tud delala preglavice.

Če je vzmet švoh, ali pa je spodaj-zgoraj postrani-neravna ne nasete in ne prevaja dobro. Mogoče poiskat kakšno boljšo vzmet. Na mojem nisem meril dropa, ampak sem meril na Semovarju ki konstantno meri upornost in ni bilo razlike ko sem juice kontrol vrtel. Takrat se namreč to dogaja.
Slika
Uporabniški avatar
quest
Veteran
Veteran
 
Prispevkov: 384
Pridružen: 10 Maj 2014, 01:00
Kraj: Dolenjska
Dane zahvale: 69 times
Prejete zahvale: 50 times

OdgovorNapisal/-a quest » 01 Feb 2015, 19:25

Kayfun v4 springless

https://www.youtube.com/watch?v=49J6CgP_Rqw

Jaz bi tole malo bolj nežno delal, ampak se da sprobat če okrog B13 za začetek naviješ teflonski trak in ga priviješ noter v B14 kontra. Ne bo se vrtel-odvijal ko boš juice kontrol premikal. Naštela pa se kot na Nemesisu + pin na atomizer. Odprt juice control(malo manj kot max cca 0,2-0,5 mm da ko odpreš juice control imaš še malo za zategnit) priviješ B13 da nasede na A11 dejansko pa v sredini A11 na A1 direkt.
Slika
Uporabniški avatar
quest
Veteran
Veteran
 
Prispevkov: 384
Pridružen: 10 Maj 2014, 01:00
Kraj: Dolenjska
Dane zahvale: 69 times
Prejete zahvale: 50 times

OdgovorNapisal/-a k2b » 01 Feb 2015, 21:16

Hvala :D

Zaenkrat sem spucal podvozje - je vseeno kar mastno od e-juicea tam spodaj.
In je precej boljše na mech modu.
Ter dvignil tuljavo nad luknjo.
Samo na reguliranem je dost boljše na 17 -20W :oops:
Optimalno bogat vejp...
Slika

Slika
Uporabniški avatar
k2b
Site Admin
Site Admin
 
Prispevkov: 1826
Pridružen: 04 Jan 2014, 02:00
Kraj: Obala
Dane zahvale: 292 times
Prejete zahvale: 390 times

OdgovorNapisal/-a quest » 01 Feb 2015, 21:42

To pomen da oring B16 ne dihta popolno. Pri men je pri vzmeti samo kondenz nič juica.

Jaz na IPV ju grem do 20W samo za probo. Konstantno pa na 12-15 watt.
2,5 mm 2,6 AWG 8 ovojev 1 ohm

Je pa S4 kit dost dober. Če mi je prezračen zaprem s prstom eno od štirih lukenj na liquid controlu. Se malo pozna. Mi je pa ravno prav tako, da to ni pogosto.

Ja balanciranje zraka, lukenj za zrak tvojega vleka in tlaka-podtlaka v rezervoarju je umetnost. Bi bilo to za novo temo prav zanimivo.
Manj vlečeš manjši podtlak iz rezervoarja lahko zagorakis. Včasih si napumpam na vato več juica da pudarim okus. Pač zaprem dovod zraka in povlečem do skor grglanja.

Sem pa dones pozabil juice control zapret med dotakanjem. Zanimivo nobenega grglanja al tečenja iz katerekoli luknje.
Slika
Uporabniški avatar
quest
Veteran
Veteran
 
Prispevkov: 384
Pridružen: 10 Maj 2014, 01:00
Kraj: Dolenjska
Dane zahvale: 69 times
Prejete zahvale: 50 times

OdgovorNapisal/-a k2b » 01 Feb 2015, 22:14

Dobr no...pri men je mal več kondenza :D :o :lol:

Pušča pa ne nikjer - na ven - samo v podvozje zgleda.
Ni osamljen primer - c-hell ma isti SKU
http://www.e-cigserbia.com/showpost.php?p=210806&postcount=94

Še celo imam točno te o-ringe - vzel še v fazi Pro Tankov :D

Brez zaprtja juice controla sem tudi sam 1X polnil - šlo skoz luknje ven po prstih....sam kaj ko moj je klon - tvoj pa originale pa ma še "human mistake chip" zraven :D
Slika

Slika
Uporabniški avatar
k2b
Site Admin
Site Admin
 
Prispevkov: 1826
Pridružen: 04 Jan 2014, 02:00
Kraj: Obala
Dane zahvale: 292 times
Prejete zahvale: 390 times

OdgovorNapisal/-a quest » 01 Feb 2015, 22:24

He he

Sem enkrat delal dryburn in še tri stvari zraven. Vtaknil sem žareč coil med žnable. In če se ti mal polije po rok že praviš "human mistake chip".Slika

Jaz tud čakam na FT V4 sku 2018000. Ga bom že udjal. Tapameten odneha. Imam pa original spare parts oringe.
Sem FT plastic tank nataknil na original in paše bp.
Pa steklene štiri barvne vze. Tudi pašejo na org.
Slika
Uporabniški avatar
quest
Veteran
Veteran
 
Prispevkov: 384
Pridružen: 10 Maj 2014, 01:00
Kraj: Dolenjska
Dane zahvale: 69 times
Prejete zahvale: 50 times

OdgovorNapisal/-a quest » 18 Feb 2015, 20:59

Tudi jaz dobil V4 iz FT SKU 2018000

Hmm. Dost je bilo dela z njim. Prvo razdret, pa oringe spucat pol pa po vrsti vsak kos robove pobrat, v luknjah iglo-srh ostanek od vrtanja, pa okrog lukenj spolirat, spodnji deck, ki se premika tudi spolirat, da oringa ne žre itd..
Eno mero so zgrešil in se liquid control ni vrtel. Reševanje malega Nema misija. Zunanjost pa tudi razrobžkal in spoliral.

In sem ga udjal.
Razlika med originalom skorajda ni kar se tiče izgleda. Mere nisem primerjal mi niso pomembne. Je pa za razliko od originala bilo potrebno kar dosti dela. Oriiginal bi lahko direktno coil naredil in tekočino not.
Tukaj pa na koncu ultrazvok pa čistilo z malo citronske kisline in seveda pijanka z vodko čez noč.

Delovanje pa odlično kot original. Ni zamer. Curi nikjer.
Slika
Uporabniški avatar
quest
Veteran
Veteran
 
Prispevkov: 384
Pridružen: 10 Maj 2014, 01:00
Kraj: Dolenjska
Dane zahvale: 69 times
Prejete zahvale: 50 times

OdgovorNapisal/-a k2b » 18 Feb 2015, 21:46

B16 in B18 oringe bo treba menjat po kakem tednu dveh verjetno - tale ma hitro "mali servis" :D - drugače se je pa tudi moj "udjal" kot praviš in je zdaj pokoren masterju :D

Še en dober setupek za na mehanski mod - meni una klasika od 1,4 Ohma nikakor ne potegne dobro na mehaniki:

0,35 Kanthal 7 navojev okoli 2 mm prečnika X 2 tuljavci in 1 trak bombaža skozi obe

Slika

(pobrano z #ecigserbia)
Slika

Slika
Uporabniški avatar
k2b
Site Admin
Site Admin
 
Prispevkov: 1826
Pridružen: 04 Jan 2014, 02:00
Kraj: Obala
Dane zahvale: 292 times
Prejete zahvale: 390 times

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Novosti - atomizerji

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov

cron