Nabava PG in VG v Sloveniji

Doma narejene e-tekočinie, vse o bazah in aromah, o opremi in pripomočkih za pripravo le-teh

Re: Nabava PG in VG v Sloveniji

OdgovorNapisal/-a k2b » 27 Mar 2024, 19:09

Zanimivo - a če naročiš iz NomNomz zanesljivo ni carinskega pstopka in DDV..glede na to da so cene v GBP?
Slika

Slika
Uporabniški avatar
k2b
Site Admin
Site Admin

Kraj: Obala
Dane zahvale: 292 times
Prejete zahvale: 390 times

OdgovorNapisal/-a hattrick11 » 29 Mar 2024, 16:03

k2b napisal/-a:Zanimivo - a če naročiš iz NomNomz zanesljivo ni carinskega pstopka in DDV..glede na to da so cene v GBP?

Zagotovo ne; že 3x naročil v zadnjem letu; če bi zaračunali, bi kršili zakonodajo, ker je S. Irska carinsko del EU.

Zdaj itak sploh ne gre čez carino, odkar imajo samo še hitro pošto in direktni avio transport. Pred tem je bil večji problem, ker je preko poceni Royal Mail-a šla pošiljka najprej v Anglijo in šele od tam naprej in sem potem moral carini dopovedovati, da gre za pošiljko iz S.Irske (ampak je potem tudi šlo brez carine). Zanimivost - zadnji pošiljki sem dobil prej kot v 24 urah po oddaji naročila; naročil popoldan, prejel naslednji dan dopoldan.

(dokler je bil Chefs sem delal pa mini pošiljke do 20€ in ob njihovi 3.90 poštnini to ni bil problem - in tako je enako šlo mimo brez, da bi kdajkoli plačal birokratom (omejitev je bila 22€ se mi zdi); spravil tako kakih 8 pošiljk skozi s po 14-16 aromami).

Nomnomz sicer pravkar ponuja popust za velikonočne praznike, 20% in se splača izkoristiti, ker je to morda naša zadnja priložnost (sam sem naročil še 80 novih (verjetno) zadnjih arom, ki jih bom kdajkoli kupil).
RANDOM_AVATAR
hattrick11
Vejper
Vejper

Dane zahvale: 23 times
Prejete zahvale: 19 times

OdgovorNapisal/-a k2b » 26 Jul 2024, 14:04

bo kdo kaj naročal pri NomNomz - za free poštnino rabim še koga za cca 30-40GBP? :D
Slika

Slika
Uporabniški avatar
k2b
Site Admin
Site Admin

Kraj: Obala
Dane zahvale: 292 times
Prejete zahvale: 390 times

Prejšnja

Vrni se na E-tekočine DIY - naredi sam

Kdo je na strani