V iskanju svojega top vejpa sem začel raziskovati različne builde. S tem, ko sem dobil Aromamizerja, ki ima ogromno prostora, so se mi odprle možnosti, da poskusim naviti kake bolj napredne builde. Po neuspešnem testiranju claptona (ni mi bil všeč vejp) sem se odločil, da poskusim nekaj malce bolj enostavnega in začetniškega - Parallel coil.
Torej kaj je paralelna tuljava? To sta dve žici napeljani ena ob drugi (||) in omogočata več površine za izparevanje vendar ostane velikost same tuljave še vedno v mejah normale. Ker se ti dve žici simultano segrevajo, se temu primerno poveča tudi samo izparevanje ejuica. Rezultat naj bi v teoriji bil gostejša in toplejša para, ki še vedno ohrani okus šibkejših buildov. Naj opozorim, da je za tak build potreben RTA, ki je zaradi hitrega izparevanja sposoben dovolj hitro dovajati ejuice v vato. Majhne ejuice lukjne so "no go".
Ne bi razlagal, kako se zadeva naredi ker je splet poln raznih dobrih vodičev.
Uporabil sem Ti 0,30mm (awg 29) žico (uporabljam izključno samo Ti na evic VT ali evic VT mini), navil na vsako stran RTAja 8 zavojev z 3mm odprtino za vato in končal na 0.17Ω. Pri vati sem poskrbel, da ima ejuice dovolj prost pretok do tuljav. Vato dobro namočim, zaprem tank, nastavim temperaturo na 260c, potegnem in.... UAU. Vse je res.. topla, gosta in okusna para! V parih minutah zaparim celo sobo. Čez čas ugotovim, da para pojenja. Odprem tank in ugotovim, da pri eni tuljavi ejuice ne pride gor dovolj hitro. Ponovno namestim vato.. tokrat jo dam manj in zadeva spelje tako kot mora. Verižno vejpam cca 45 min in ugasnem 3ml ejuica. To je to kar sem iskal
V prihodnjih dneh sicer pričakujem hitrejšo porabo baterije in ejuica. Zanima me tudi koliko časa bo trajalo, preden se bo na tuljavi začel nabirati ostanek ejuica (gunk) in bo prevodnost toplote začela upadati. Vajen sem namreč, da po nekaj dneh postopno pričnem večati temperaturo, da dosežem svoj "sweet spot", vse dokler ne zamenjam vato in sčistim žico.
Paralelna tuljava je definitvno nekaj kar bom uporabljal tudi v prihodnosti, saj je relativno enostavna za izgradnjo, hkrati pa mi omogoča bistveno okusnejšo paro kot macro ali micro tuljave.
Pa ne mi zamerit, če sem kje napisal kak kiks.. sem še vedno začetnik v vsem tem .