No, proces zorenja se je malo zavlekel - po 14 dneh so bile arome že izrazite, samo manjkal ji je še tisti "final touch". Ker sem opazil, da so zorele še naprej /16,17,18 dan),
barve so postajale temnejše in bolj izrazite ter vonj je začenjal dobivati tisto pravo kompleksnost sem jih nekje od 20.dne začel preizkušati in tu bi bile moje ocene:
(% je koncentracija arome)
1.Cherry Cigar IW 3% - lepa tobačna z ozadjem višnje, bolj višnja nego tobak, v ozadju tudi nekaj cvetja toda ne agresivno Ocena - 8,5/10
2.Gold Ducat IW 2% plemenita aroma tobačnih listov z medom v ozadju brez sladkobnih podtonov, podobna tobakom za pipo - klasika Inawere Ocena - 9/10
3.Am4a IW 2% - to naj bi bil Gold Ducat na steroidih, precej podobna GD samo kompleksnejša - tobak, med, sadje OCENA - 8,5/10
4.Tobacco Symphony WG 2% - to je zame zadetek v črno, lkompleksna tobačna brez "ashy" podtonov, lahko solo ali v kombinacijah z drugimi e-tekočinami
S'Camelom, Tobacco C in ostalimi tobačnimi ter kavami, deserti Ocena - 10/10
5.Tobacco "C" IW 3% ....nežna aroma tobaka, v ozadju cigarillos in RY-4, bolj za vožnjo v kombinacijah kot solo Ocena - 8/10
6.Kent WG 2% intrigantna in izrazita tobačna, v ozadju nougat napolitanke, konjak, Jaggermeister, odličen za druženje ob kavi, ni pa za cel dan Ocena - 8/10
7.Shade IW 2% Nežen spoj vanilija kreme,tobaka, v ozadju tudi kava in tiramisu,mogoče tudi malo cvetnih podtonov Ocena - 8/10
8.Canadian Type IW 3% - dobra tobačna aroma z okusom temnega tobaka, nekaj med IW S'Camel in Tobacco Symphony Ocena - 9/10
9.Don Hill IW 4% ta je tudi moj favorit, suha tobačna aroma s priokusom čilja,cedrove ali borove smole, aromatična in pikantna Ocena - 10/10
Od leve proti desni na sliki:
Don Hill - Canadian Type - Kent - Shade - Tobacco C - Am4ra - Cherry Cigar - Tobacco Symphony
V kratkem se mislim pozabavati z mixi absintha z sadnimi aromami (janež zbije sladkobo vsem sadnim aromam in ostane baje čista esenca sadja...to je sedaj
precej popularno na UK in ITA forumih). Uporabljajo se arome Decadent Vapors (DV) in The Perfumer's Apprentice (TPA).Sam sem se odločil za TPA zaradi lažje dobavljivosti.
Nadaljevanje sledi....