Jaay napisal/-a:Zdravo.
Razmišljam o pripravi prve DIY tekočine in me, kljub pazljivem branju tega foruma, nekaj stvari bega.
Nekateri pišete o nikotinskih bazah, drugi pa o nakupu čistega PG in VG (brez dodanega nikotina). Preklikal sem linke, ki ste jih objavili in opazil, da so nikotinske baze sestavljene iz PG in/ali VG ter določene količine nikotina (pač odvisno od proizvajalca in "nastavitev" nikotina) in da so nikotinske baze precej dražje od čistih PG in VG.
Ali prav razumem, da je več možnosti:
1. Z nakupom baze in preprostim dodatkom arom že dobim pripravljeno e-tekočino za vejpanje. Pri tem lahko korigiram le aromo in do neke mere količino nikotina, ne morem pa korigirati razmerja PG/VG. Drži?
2. Če bi želel regulirati vse parametre, bi moral kupiti ločeno čist PG in VG ter koncentriran medicinski nikotin. Z mešanjem teh sestavin bi dobil bazo povsem po svojem okusu in šele potem dodajal arome. Drži?
Če to dvoje drži, me pa zdaj zanima še, kje dobiti medicinski nikotin v čim višji koncentraciji?
Hvala za pomoč
k2b napisal/-a:Jaay napisal/-a:Zdravo.
Razmišljam o pripravi prve DIY tekočine in me, kljub pazljivem branju tega foruma, nekaj stvari bega.
Nekateri pišete o nikotinskih bazah, drugi pa o nakupu čistega PG in VG (brez dodanega nikotina). Preklikal sem linke, ki ste jih objavili in opazil, da so nikotinske baze sestavljene iz PG in/ali VG ter določene količine nikotina (pač odvisno od proizvajalca in "nastavitev" nikotina) in da so nikotinske baze precej dražje od čistih PG in VG.
Ali prav razumem, da je več možnosti:
1. Z nakupom baze in preprostim dodatkom arom že dobim pripravljeno e-tekočino za vejpanje. Pri tem lahko korigiram le aromo in do neke mere količino nikotina, ne morem pa korigirati razmerja PG/VG. Drži?
2. Če bi želel regulirati vse parametre, bi moral kupiti ločeno čist PG in VG ter koncentriran medicinski nikotin. Z mešanjem teh sestavin bi dobil bazo povsem po svojem okusu in šele potem dodajal arome. Drži?
Če to dvoje drži, me pa zdaj zanima še, kje dobiti medicinski nikotin v čim višji koncentraciji?
Hvala za pomoč
1.da, z nakupom baze z željeno nikotinsko stopnjo + aromo + potrebnim časom zorenja (pri nekaterih aromah čas zorenja ni potreben) = e-tekočina za vejpanje. Večina nas "špara" z nakupom nekoliko močnejše nikotinske baze (npr. 12 mg/ml ki jo potem z PG in VG v željenem razmerju razblažino na 6,4,3 mg/ml NIC - ker je pač PG in VG nekoliko cenejši kot že pripravljena nikotinska baza.
2. Dokler ne veš ali se pa še odločaš o PG/VG razmerju ti svetujem da nabaviš 12 mg/ml pripravljeno bazo, PG in VG in nekaj arom ter zamešaš in probaš.
Kakšno PG/VG razmerje boš vzel je odvisno tudi od tega na kakšni opremi boš to uporabljal -dripper, RTA tank, klir a la Nautillus ipd....
O tem kar ti imenuješ "medicinski nikotin" pa raje niti ne razmišljaj dokler si na začetku DIY mixanja - ker ti ne bo nihče pri zdravi pameti kot začetniku tega svetoval ker je začetniško igranje s tem [color=red]NEVARNO[/color].Zaščitna očala, rokavice, dobro zračenje prostora sta pri tem nuja - in predvsem izkušnje ter previdnost.
Tega nikotina tudi ni v prosti prodaji v vaperskih trgovinah v EU.
O tem kje vzeti pa imaš že kar nekaj tem odprtih....
Jaay napisal/-a:...
Steepam minimalno 1 mesec, počasi v hladilniku. Vsake toliko stekleničke odprem, da pride vanje nov zrak, zaprem nazaj in pretresem.
Vrni se na E-tekočine DIY - naredi sam
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost