CAP(ella) so v glavnem kompozitne arome in kot samostojne (razen izjem) ne briljirajo ravno.
Procenti ki jih priporoča proizvajalec/trgovec so močno pretirani - ampak lahko razumemo zakaj - saj od tega živijo.
Tukaj smo imeli nekaj časa en priljubljen zvarek CAP arom in sicer:
5% CAP Vanilla Custard V1 (tudi V2 če hočemo bolj zdravo varianto)
2% CAP Sweet Strawberry
Sam sem to uspešno racionaliziral na 3,3% Van.Custard + 1,5% Jagode + 3 tedne staranja (2-3 urce na radiator ali vročo vodo 50-60C ko se zamixa).
Men je all rounder še danes.
Drugi e-juice ki ga koristim redno od CAP je Peaches & Cream na 4% + 2-3 tedne staranja - naredim 70-80 ml in ko jo zmanjka je najboljša (sedaj mi ravno zmanjkuje batcha od 27.6.16
)
CAP Grape je nek povprečen % mixanja 5%
http://e-liquid-recipes.com/flavor/2555Poglej si mal recepte spodaj - daj pritisni na Rating da ti da zgoraj najboljše ocenjene
Ravno tako za Kiwi Strawberry (Stevia) - Capella Flavors - 5%
Ta kombinacija z jogurtom mi je zanimiva - s tem da dajem sam TPA Yoghurta 3-4% + malo mešanega sadja kar pač imam skupno npr 5-6% + 1,5% TPA Bavarian Cream in mi je super
http://e-liquid-recipes.com/recipe/4607 ... i%20YogurtTvoji e-juici se bodo še razvili - če ti kaj premočno/preostro vonjajo po kemiji - jih pusti čez noč z odprtimi pokrovčki - prej dobro premešaj in pol pusti.
Tudi temperature so se sedaj kar konkretno spustile - e-juicem pomaga za hitrejše steepanje/staranje če jih daš malo na topleje za par ur - in potem v temo seveda.
Kar se pa generalno teh % tiče - če boš pač začel mixat na 20% approx - boš tam tudi ostal. Sam nekaterih/večino e-juicev zmixanih na to koncentracijo ne dojemam kot okusnih ampak bolj kot neko bombardiranje na receptorje na jeziku - kljub zapeljivemu vonju mi je okus dokaj "zmeden" kar pač pripisujem preveliki koncentraciji arom. Nekaterim je pa to všeč
Če si neučakan in se ti mudi moraš pač uporabit višji % - samo sam definitivno razen par izjem e-juice staram ker sem prepričan da šele tako razvijejo pravo barvo in globino okusa. So pa tudi izjeme arom ki jih lahko uporabiš takoj - shake'n'vape - dosti FA (Flavour Arts) arom je takih.
Tako da kar pogumno - vsi smo bili nekoč tam kjer si zdaj ti z mixanjem....