Napisal/-a Berghaus » 31 Jan 2015, 22:08
Njegov build, podatki, ki jih je podal, niso nič posebnega, v bistvu sam sestavljam builde skoraj identično.
Kolikor sem se naučil v svoji vejperski dobi, je za 99% težav stila Jappleka krivo napačno vstavljanje vate, prepogib, potlačitev v kanal ali kaj podobnega, a skoraj vedno nekaj z wickanjem. Tudi prenos načina wickanja iz enega atomajzerja na drugega dostikrat povzroči takšne težave, upam staviti, da če bi recimo jaz, ki gnetem večinsko Lemota, prešel zdaj na KFL V2 in vanj deval vato identično, da bi zelo verjetno naletel na kak problem, mogoče burn, mogoče poplavljanje.
Da ne bo kdo mislil, da dvomim v Japplekove sposobnosti buildov, verjetno jih ima več, kot jaz, zato samo sugeriram možnosti. Dam pa roko v ogenj za trditev o težavah kot posledica neke cake pri vatanju builda. Samo ta vikend rešil dva problema vatanja, enega sem omenil, oseba je vstavljala vato kontra vlaknom, druga pa je v Lemo drop prenesla idejo glede odrivanja vate stran od napajalnega kanala, kot je videla na rewjuju buildanja navadnega Lemota. Kjer to ni nič posebnega, verjetno tudi dropu paše kaj takega, a ne tako izdatno, kot je to delala ta oseba. In poplavljala tuljavo. V navadnem načinu, brez odkrivanja napajalcev, mu zadeva sedaj dela kot šus, tako kot mora.
Kaj hočem povedati? Da je pri Jappleku 1000% za njegove težave kriva neka taka bedna mala malenkost, da glava peče. Pismu, človek je celi mesec vejpal zažgano, ker je okoli obrnil japonca! Ni neumna napaka, kako naj bi sploh vedel?? Ja, meni je bilo logično, ker sem se v svoji preteklosti ukvarjal s kapilaro, on pač ne. In zdaj mu je tako logično, kot zavezovanje vezalk, lopnil se je po čelu......
Japplek, nasvet, topel: s kakim od starih mačkov se vsedita skupaj in pred njem naredi build. Sigurno on naredi kje kako drugo cako, ki bo KFLju bolj pasala. Mogoče samo manj ali nič ne potlači v napajane kanale in s tem ne zamaši namakanja vate.....ker burn je sigurno presuha vata.