Big Tobacco je očitno stavil na napačnega konja

Vse o tem, kaj pravijo o elektronski cigareti mediji, strokovnjaki in raziskovalci.

Big Tobacco je očitno stavil na napačnega konja

OdgovorNapisal/-a k2b » 18 Okt 2014, 02:40

Slika Slika
Raziskava ameriškega Wells Farga je letos prvič zaznala, da se na ameriškem e-cig trgu, ki je težak 2,5 MLRD $ nekaj dogaja.
In sicer v razmerju prodaje cigalike e-cig (elektronske cigarete 1.generacije) ki jih v glavnem tržijo družbe v lasti Big Tobacca - teh je bilo prodanih za 1 MLRD $ proti e-cig 2. in 3.generacije (modi in rebuildable atomizerji) katerih je bilo prodanih za 1,5 MLRD $. Kljub temu da se prodaja e-cig veča se prodaja cigalike e-cigaret manjša.
In ne samo to.Raziskava je tudi ugotovila, da so stroški povezani z vapanjem uporabnikov e-cig 2.in3.generacije 30% nižji ob uporabnikov cigalike e-cig 1.generacije.In to ob dosti boljši in kvalitetnejši uporabniški izkušnji.

Napredne e-cig naprave, ki jih tržijo manjše firme naj bi po projekciji dohitele in prehitele prodajo tradicionalnih analognih cigaret v desetletju - poroča raziskava Wells Farga.

Ravno zato se Big Tobacco tako trudi da bi s političnimi in ostalimi pritiski vplival na regulacijo zakonodaje in predpisov tako , da bi bili cigalikes zaščiteni z zakonom ter regulirani, druga, cenejša in boljša varianta vaperskih naprav pa naj bi bila izobčena.

Stavili so na napačnega konja.Konj je klecnil.Sedaj pa hočejo zapreti vrata še za drugo, propulzivno vejo panoge.
Naj dovolimo da se to zgodi?

Povzeto po

blogu Liberty Flights

http://www.liberty-flights.co.uk/blog/index.php?utm_source=Liberty+Flights+UK+-+UK&utm_campaign=ad89bb8f1b-Liberty_Flights_UK_UK_Website_06_10_1410_6_2014&utm_medium=email&utm_term=0_d0d353fb4c-ad89bb8f1b-63004929

in Motherboard-u
http://motherboard.vice.com/read/big-tobacco-has-officially-lost-its-hold-on-the-e-cigarette-markethttp://tobaccoanalysis.blogspot.com/2013/09/financial-analyst-predicts-that-e.html
Slika

Slika
Uporabniški avatar
k2b
Site Admin
Site Admin
 
Prispevkov: 1826
Pridružen: 04 Jan 2014, 02:00
Kraj: Obala
Dane zahvale: 292 times
Prejete zahvale: 390 times

OdgovorNapisal/-a tomvai » 24 Okt 2014, 14:21

Hja zaton cigalikov je predvsem povezan s tem da 99% ponudnikov le-teh v zadnjih 3eh letih ni dala ven nič novega. Če pa že so dali vn "nove izdellke" ponavdi slo za neke ego/evod klone, ki pa ne sodijo med cigalike. Tobačni nakupi teh firm pa tudi niso pomagali glede na to da oni niso lih navajeni delat nekih inovacij - konec koncev dobijo 99.9% prihodkov od prodaje "anticnih" izdelkov - ki jih nočejo uničevati z novimi izdelki kot so ecigarete :).

Osebno sicer mislim da bo na trgu ecigaret v naslednjih 5ih letih prislo se do kar nekaj sprememb v katero smer bo sla industrija. Če naštejem sam par zadev, ki imajo lahko velik vpliv:

1. regulativa ecigaret - določeni predlogi za regulativo so naravnost absurdn. Če jih sprejmenjo se lahko razmerje trga hitro zopet obrne na glavo ali pa tudi propade. Npr. če farmacevtom/tobakarjem uspe izsiliti prepoved refil tankov/tekočin bo to imelo velik vpliv na celotno ecig industrijo. Sploh če bi želeli imeti kartuše, ki so 100% leak proof. In glede kdo bo tukaj odlocal o teh regulativah je vse mogoče.

2. prihaja 2. generacija cigalikov, ki bo bistveno bolj zmogljiva od prve. V2 je uvaja z EX serijo, na EX baterije in prazna polnila smo imeli odličen odziv uporabnikov, velika večina je nad temi izdelki zelo zadovoljna, sedaj pa so v EU navoljo tudi EX prednapolnjena polnila. Obljubljajo 2x daljše delovanje pri praktično isti dimenziji(morda je mm ali 2 razlike), ter veliko bolj izrazit okus in konstantno delovanje od začetka do konca kartuše. Na papirju se to sliši izvrstno, je pa še prezgodaj govoriti a je to res to :). Pri nas jih začnemo testirati še ta mesec, v redni prodaji pa bodo predvidoma naslednji mesec. IMHO je ta generacija prednapolnjenih polnil definitivno korak v pravo smer kar se cigalikov tiče. Seveda je neumno pričakovati da bi 2. generacija cigalikov prepričala vseh(ane k2b :D), bo pa definitvo veliko naredila za tiste, ki si željo preprost izdelek. Pa V2 tukaj še zdaleč ni edino podjetje, ki bo oz. je izdalo ven naslednjo generacijo mini ecigaret, je pa res da gre v večini za manjša podjetja, blu in razni greensmoke-i še vedno vstrajajo na "klasiki"...

3. dry herb/esential oils/nicotine wax vaporiserji - v ZDA se na tem področju veliko dogaja, tudi V2 gre v to smer z V2 Pro serijo. Cigalikom to sicer ne bo pomagalo pri prodaji, lahko pa kasneje vpliva na prodajo 2. in 3. generacije ecigov.

4. Evolvov chip DNA40 ter Smart ecigi bodo tudi prinesli veliko novih izdelkov in sprememb smeri na trgu ecig-ov.

Skratka razvoj ecigaret je zelo hiter in gre v vse možne smeri tako, da bo tukaj še veliko novih zanimivih izdelkov :).
RANDOM_AVATAR
tomvai
Vejper
Vejper
 
Prispevkov: 74
Pridružen: 04 Feb 2014, 02:00
Kraj: Ljubljana
Dane zahvale: 0 krat
Prejete zahvale: 0 krat

OdgovorNapisal/-a ovale » 05 Dec 2014, 01:11

Jaz tudi ne bi kar tako zlahka odpisal ciglike oz. manjših zmogljivih naprav. Še posebej zato ne, ker večina kadilcev, če bi že zamenjalo analogne, bi jih prav za majhne naprave.

Poleg tega gre razvoj baterij naprej in bomo nekoč, mogoče dobili izjemno zmogljive baterije majhnih dimezij - primerne za ciglike obliko. Tako da me nebi presenetilo, da bi 4. oz. 5. generacija elektronskih cigaret, spet bila ciglike. Kdaj (in če) bo to, je težko napovedat.

Zaenkrat pa se strinjam, da je big tobacco usekal mimo. :D

BTW, je kdo že imel priložnost stestirati Marlboro iQuos?
Uporabniški avatar
ovale
Spreobrnjenec
Spreobrnjenec
 
Prispevkov: 28
Pridružen: 21 Maj 2014, 01:00
Kraj: Ljubljana
Dane zahvale: 4 times
Prejete zahvale: 1 krat


Vrni se na Najnovejše novice

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

cron