Rešeni v smislu, da smo mi že seznanjeni z vsem in vemo kako se znajt. Prepovedana prodaja je malce težka besede. Boljša beseda je "regulirana"

.
Jaz si zadevo predstavljam tako. Recimo RTA boš lahko kupil v EU nekaj kar ne pušča (Cubis?). Nimam pa pojma kako bodo preprečili, da iz fasttecha naročim recimo Criusa. Ali bo carinik odprl paket in ugotovil, da gre za RTA, ki je namenjen e-cigareti in ga bo poslal nazaj na Kitajsko? Kako je potem z dripperji, ki nimajo nobenega tanka in na prvi pogled sploh ne veš čemu služi? Kaj če posebej kupim deck, steklo, šraufe, drip tip.. vse v svojem paketku? Omejitev tanka na 2ml? Smešno in nepotrebno. Kupiš pač posebej pyrex steklo, ki ti podaljša lahko tank tudi na 1l, če hočeš

. Skratka, avtorji te regulative so se spustili v nekaj kar ne razumejo kaj dosti in v realnosti je težko izvajat tako regulativo.
Tudi tekočine in baze boš lahko kupil tako kot danes, vendar bodo te omejene na 10ml in 20mg nic. Vse kar nima nikotina se lahko prodaja tako kot je sedaj. Torej recimo za DIY kupiš 50ml VGja, v njega zliješ 10ml PG baze z 20mg nikotina in dobiš približno nekaj kar uporabljamo danes (60ml z 3mg nic). Torej totalno brezveze. Vse kar bodo tu naredili je to, da bo na svetu še več plastike, malce dražje nikotinske baze in malce bolj zoprno miksanje. Pri že narejenih e-juicih zadeva zopet ne bo drastično drugačna. Recimo LOTJ ima svoje e-juice makismalno na 9mg nic. Vse kar bodo oni morali je, da spustijo količino iz 20ml nazaj na 10ml tako kot so imeli pred časom.
Arome na drugi strani ostanejo nedotaknjene, saj so v prvi vrsti namenjene prehrani. Pa ravno arome so tista neznanka, kjer bi bilo smiselno zadevo malce bolj imeti pod nadzorom.
O trošarinah do sedaj nisem nikjer zasledil, da bi bilo kakega govora. Kaj si mislim o trošarinah pa sem ti napisal že v drugem postu.
Torej tako kot sem rekel, s to regulativo bodo predvsem na slabšem novi uporabniki, ki se bodo težje znašli kot mi, ki imamo že vse naštudirano. Upamo lahko samo to, da bodo ta TPD malce oklestili bedarij in da bodo proizvajalci vejp opreme, ne glede na TPD, tehnološko izpopolnjevali naprej.
Po mojih izkušnjah naše vlade ne gledajo kaj preveč na dolgi rok. Če bi gledale na dolgi rok bi verjetno živeli v veliko bolj okolju prijaznem svetu, vsi bi bili veliko bolj zdravi in recimo proizvodnja cigaret bi bila že zdavnaj prepovedana. Ko boš Mramorju povedal, da bo naslednje leto v proračunu recimo 20 milijonov manj, ker se zmanjšuje število kadilcev, bo zagnal paniko in se ne bo kaj dosti spraševal kako bo to vplivalo na zdravje ljudi čez 20 let, ko bo on že dolgo v penziji. Naj se s tem ukvarja vlada, ki bo takrat na oblasti. Seveda niso tako tupi, da ne bi razumeli, da je zadeva neizogibna, bodo pa skušali upočasnjevati, da ne bo prevelik šok na proračun. Torej podobno kot avtomobilska industrija. Recimo, če bi danes vsi prešaltali na električne avtomobile ali prešaltali na e-cigarete bi proračun imel velike težave... čeprav bo zaradi tega čez 20 let proračun veliko manj obremenjen iz naslova stroškov zdravstvene blagajne, število bolniških dni in drugih številnih pozitivnih posledic prenehanja kajenja.