Koordinirana UK medijska anti-vape kampanja

Vse o tem, kaj pravijo o elektronski cigareti mediji, strokovnjaki in raziskovalci.

Koordinirana UK medijska anti-vape kampanja

OdgovorNapisal/-a k2b » 01 Sep 2016, 16:25

Novica o krčenju srčnih arterij zaradi nikotina - tudi pri vejpanju je zgleda pricurljala za avgustovskem rimskem kongresu kardiologov.
Neznanstveno in brez nekih količin na časovno enoto oz. po domače 1 cigareta = 30 min vejpanja so rezultati baje podobni za navadne in elektronske cigarete ( o topnjah nikotina ni govora)

Slika

Novico je seveda huronsko povzela cela plejada bolj ali manj rumenih UK tiskanih medijev:
the SUN
https://www.thesun.co.uk/living/1693653 ... y-experts/
the MIRROR
http://www.mirror.co.uk/science/e-cigar ... ng-8731169
the MAIL
http://www.dailymail.co.uk/health/artic ... sease.html
the TELEGRAPH
http://www.telegraph.co.uk/news/2016/08 ... udy-finds/
the TIMES
http://www.thetimes.co.uk/article/vapin ... -22lzpxml5


Zgleda da je zadeva plod raziskave grškega profesorja Charalambos-a Vlachopoulos-a ki je objavil tudi podobno raziskavo o kofeinu l'2003 - ki ravnotako krči krči aortno žilo in predstavlja kardio-vaskularni rizik.Se pojavlja drugi grški doktor na drugi strani barikad kot naš dr.F?

O tem mnogo širše na blogu Clivea Batesa
http://www.clivebates.com/?p=4311

- tudi o tem kdo je bil sponzor omenjenega kongresa
http://www.escardio.org/Congresses-&-Ev ... d-industry

na dnu strani - spisek BIG FARMA sponzorjev je impozanten :shock:

Jesen bo še pestra :shock: :( :D :lol: :x
Slika

Slika
Uporabniški avatar
k2b
Site Admin
Site Admin
 
Prispevkov: 1826
Pridružen: 04 Jan 2014, 02:00
Kraj: Obala
Dane zahvale: 292 times
Prejete zahvale: 390 times

Re: Koordinirana UK medijska anti-vape kampanja

OdgovorNapisal/-a Aleks » 02 Sep 2016, 10:34

Temu v osnovi ni oporekati, res je, tudi vejpanje je škodljivo. Tu si ne smemo zatiskati oči.

Nikotin je škodljiv. Povzroča zasvojenost, v prevelikih odmerkih pa tudi opekline ust, drisko, hitro dihanje, vrtoglavico, nepravilno in pospešeno dihanje, povečan krvni pritisk, potenje. Prav tako je znano, da zožuje žile in draži živce.
In ja, z vejpanjem vnašamo nikotin v telo. To je v bistvu osnovni namen elektronske cigarete - alternativni način vnosa nikotina, od katerega smo kadilci odvisni.

Na kongresu so pravzaprav odkrili toplo vodo. Vse to je ža dolgo časa znano in napisano na neštetih koncih. In mediji so to povzeli kot suho zlato. Wow, kakšna ugotovitev: z vejpanjem se vnaša nikotin v telo, tako kot s kajenjem. In nikotin pri vejpanju škoduje zdravju, tako kot pri kajenju. In na koncu enačba: vejpanje = kajenje.

Kar je mene zmotilo pri tej zgodbi je to, da nobeden od vseh teh člankov ne omenja X preostalih škodljivih posledic kajenja oz. prek 4000 različnih strupenih snovi, od tega več kot 300 karcinogenih, ki jih pa pri vejpanju ni ali pa se pojavljajo le v omejenih količinah.
Nihče ne omenja katrana, katerega imamo v plučih lahko več kilogramov (10 let kajenja po 10 cig/dan = 1 kg), ogljikovega monoksida, zelo strupenega plina, ki v krvi izpodriva kisik in povzroči njegovo pomanjkanje v tkivih (po 20 cigaretah je prizadete 10 % krvi), amoniaka (povzroča kronični kašelj, pri daljši izpostavljenosti se pojavi akutni pljučni edem s težkim dihanjem in izločanjem), strupenih kadmija, arzenika, acetona, DDT, svinca, naftalina, benzena, vinilklorida, cianida... Vse to se nalaga se v telesu in povzroča zastrupitve in huda obolenja, lahko tudi smrt.

Prav tako se nikjer ne omenja, da je osnovna ideja elektronske cigarete prav v tem, da se koncentracija nikotina postopoma zmanjšuje in s tem omejuje škodo tudi tega strupa, ki ga z vejpanjem zavestno uživamo. Vse tja do končne ničle.

Ampak vse to je bilo spregledano, obveljala je zgoraj napisana enačba.

Zame zaskrbljujoče je predvsem to, da so šli v ofenzivo VB mediji. Prav VB pa je bila v mojih očeh eden tistih redkih otočkov, kjer so vsaj do sedaj na vejpanje gledali realno z dobršno mero kritičnega optimizma.
Vse kaže, da je moč velikih lobijev res neskončna.
Slika
Uporabniški avatar
Aleks
Moderator
Moderator
 
Prispevkov: 205
Pridružen: 24 Mar 2016, 12:30
Kraj: Ljubljana
Dane zahvale: 52 times
Prejete zahvale: 121 times


Vrni se na Najnovejše novice

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

cron