Vape Expo India 2017 odpovedan?

Vse o tem, kaj pravijo o elektronski cigareti mediji, strokovnjaki in raziskovalci.

Vape Expo India 2017 odpovedan?

OdgovorNapisal/-a Aleks » 05 Sep 2017, 14:29

Če so se duhovi v Evropi (in tudi ZDA) po več ali manj burnih pretresih, ki jih je prinesla implementacija TPD, nekoliko pomirili, drugod po svetu še zdaleč ni tako. Organizatorji prihajajočega Vape Expo India 2017, ki naj bi bil največji vejperski sejem v vzhodni Aziji (po nekaterih informacijah celo na svetu), so prejšnji teden prejeli dopis indijskega zveznega ministrstva za zdravje s prepovedjo za izvedbo sejma. In to nekaj dni pred napovedanim mega eventom (9. in 10. september).

Indijo že nekaj časa pretresajo zaostritve zakonodaje na področju ENDS (Electronic Nicotine Delivery Systems). Do pred kratkim popolnoma neregulirano področje čakajo korenite spremembe, kar poznavalci pripisujejo močnemu vplivu WHO v Indiji. Tako je WHO v New Delhiju pretekli november organiziral veliko mednarodno konferenco COP7. Tema: mednarodni dogovor Framework Convention for Tobacco Control (FCTC). Mediji so bili na željo WHO izključeni, po končani konferenci so zgolj podali pisno izjavo za javnost: http://www.who.int/fctc/mediacentre/pre ... -delhi/en/

Posledice so jasno vidne: Indija je razdeljena na 29 zveznih dežel, šest od teh je v lanskem in letošnjem letu uvedlo popolno prepoved prodaje, distribucije, proizvodnje in oglaševanja ENDS ( Jammu, Kashmir, Karnataka, Punjab, Maharashtra in Kerala). Za povrh je zvezna vlada ustanovila komisijo, ki bi ugotovila, ali je prepoved potrebno razširiti na zvezno raven. Trenutni izsledki naj ne bili obetajoči.

Takšna prepoved bi pomenila strašanski udarec za vejpersko industrijo, saj Indija s svojimi 1,3 miljardami prebivalcev (več kot dvakratni EU trg) in strmo naraščajočo kupno močjo predstavlja enega največjih in najperspektivnejših trgov za pretežno kitajsko industrijo. Poleg tega bi takšna odločitev pomembno vplivala na indijske in kitajske sosede, pa tudi širše po svetu.

Organizatorji Vape Expo India 2017 se s svojimi odvetniki zdaj trudijo izpodbijat prepoved ministrstva, saj zakonodaja v New Delhiju (še) ni uvedla regulacije ali prepovedi ENDS (vključno z e-cigaretami).

Na koncu je potrebno še omeniti, da v Indiji za posledicami kajenja vsako leto umre 900.000 ljudi.

http://vapeexpo-india.com/en/


Click here to learn how to add YouTube Videos to your phpBB forum
Slika
Uporabniški avatar
Aleks
Moderator
Moderator
 
Prispevkov: 205
Pridružen: 24 Mar 2016, 12:30
Kraj: Ljubljana
Dane zahvale: 52 times
Prejete zahvale: 121 times

Vrni se na Najnovejše novice

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov

cron