"...za elektronske cigarete pa 0,225 evra za en mililiter tekočine v polnilu...."To mislijo z nikotinom ali brez?
Saj propilni glikol, rastlinski glicerol in arome se uporabljajo tudi v druge namene poleg vejpanja....?
"...da so v Sloveniji cene tobačnih izdelkov še vedno relativno nizke v primerjavi z drugimi razvitejšimi državami članicami Evropske unije..."Hmmm... tudi naše plače v primerjavi z ostalimi EU članicami?
"...Nina Rogelj iz Mladinske zveze Brez izgovora Slovenija je izpostavila, da tudi pri nas vedno več mladih uporablja tobak za zvijanje in elektronske cigarete, ki so cenovno ugodnejši, obenem pa puščajo enake posledice na zdravju uporabnikov...."Nevem iz katerega planeta je gospodična (Venera najbrž), ampak ni mi jasno od kje njeni podatki in takšne stvari bi morale biti podprte z raziskavami (katere pa, kot vemo, zelo odvisne od tistega ki jih financira).
Jaz bi se rad osebno javil na testiranje kako vejpanje vpliva na moje zdravje. Sem začel razmišljat da bi šel do zdravnice in jo prosil da v mojo kartoteko izbriše "kajenje tobaka" in namesto tega vpiše vejpanje/uparjevanje, kakorkoli pač že. Pa naj naredijo cel kup testov glede mojega zdravja, javno se javim kot poskusni zajček, tako da če kdo pozna tovrstno "raziskavo" se z veseljem vključim!
Če sem se kaj naučil v svojem življenju je to: Poslušaj svoje telo, srce, samega sebe... in odgovor bo tam, čist, realen, pa čeprav nam marsikdaj morda ne bo všeč.
Kaj čmo. Sto ljudi, sto čudi. Ravno par tednov nazaj sem bil deležen "predavanja" ene gospodične, češ kako je nezdravo vejpanje ker sintetični nikotin telo ne more procesirat in da to ostaja v tvojem telesu in je zadeva dejansko 30x hujša od cigaret.
"...Pa veš koliko E-jev je notri?, Več kot 30! In pol mi mularija tukaj hodi z nekimi borovnicami in jagodami v dimu. To bodo vsi pomrli še prej od cigaret..."Pa pustimo dejstvo da sem jih hotel iz srca povedat da se jaz po pol leta počutim dosti boljše, odlično! Vendar nikakor nisem mogel pridet do besede, pa sem jo pustil naj blebeta dalje.
Ignorance is a bliss No... nevem sicer kaj mularija počne, ampak vem da kot mlad človek te vedno zanimajo novosti, še posebej če so "prepovedane". In hudič bo vedno imel mlade. To je pač tako.
Kakorkoli da zaključim. Po več kot pol leta brez cigaret in samo uparjanje, jaz se počutim FENOMENALNO! BOMBASTIČNO!
Poslušam sebe, svoje telo in moje srce, dušo...
For everybody else.... what ever floats your boat...