Težko pričakovani Kayfun.
Načakali smo se ga.
Kaj je v škatli.
Kayfun z kovinskim tankom, stekleni del za kombinacijo kovina steklo ter polycarbonatni tank, driptip, navodila in velika sestavnica. Lično zapakirano in plombirano. Na škatli je tudi nalepka s serijsko številko. Na Kayfunu je ni.
Izdelava je vrhunska. Vsi navoji, vdolbine za oringe, spoji vijaki skratka vse je vrhunsko. Vsi robovi raziglani, luknje pogrezene. Obdelava površine identična kot na Semovarju, tako da je kot eden.
Razdiranje ter pranje. Je brez problema. Eno za drugim odviješ. Gre kot po maslu, čeprav je vse še novo. Za kompletno razdiranje potrebuješ srednje velik izvijač, micro križni izvijač, ter 6 mm nasadni ključ (gedoro-gre tudi s kleščami samo se hitro kaj opraska). Kje potrebuješ to gedoro-plus vijak kidrži deck in skozi katerega je luknja za zrak-airholl.
Po pranju naredil build AWG 28 / 2,5 mm / 8 wrap / 1,6 ohm postavljen pod 45?. Nafilam japonca vato in odrežem da malo nasede na deck in jo rasprostrem. Privijem še obroček decka. Malo sem z izvijačem popravil vato. Sledi dimnik, ki je obenem tudi notranji del tanka in v katerem so luknje za dovod tekočine.
Nato kovinski del tanka, pa stekleni in spet kovinski, ki se pritrdi z matico. Stekleni tank ni privit in je samo stisnjen med kovinska. Privijem še topcap in zadeva je zaključena.
Zaprem dovod tekočine na deck, nalijem tekočino, privijem top nut (zgornjo matico) in nataknem drip tipp.
Ne pozabim odpret dovoda tekočine. Pojavijo se mehurčki v tanku.
Sedaj pa kje začneti.
3,4 V kar počakat je potrebno, da se segreje. Para srednje suha in mrzla. Okus povprečen
3,6 V je že bolje
4,0 V se para skoraj podvoji in malenkost segreje. Okus pa intenzivira.
Do kje ga privijem?
4,2 V pare skoraj za 30 % več kot na KFL+
4,5 V nobenega dry hita para topla
4,8 V chainvape brez problema
4,9 V para topla in jo je že skoraj kot na Orchidu dualcoil. Malo prične žgat. (moj prvi build na V4 pač)
4,9 V = 15,01 Watt. Toliko na KFL+ še nikoli. Z boljšim coilom in pravo dozo japonca še višje.
Pretok zraka je za 20-30% večji kot na KFL+ z povrtanim airhollom. Imam pa še kviskota. Kayfun 4S-kit. Vijak za deck z večjo luknjo. Original 2,2 mm 4S 2,7 mm. Zmanjka materiala za navoj vijaka, ki regulira pretok zraka. Ni ga pač. Odprto do konca. V prihodnosti probam pa javim.
Kar se tiče pare je bolj hladna, suha ter močna aroma. Na vsakem Kayfunu je ista tekočina drugačna.
Potrošnja tekočine med Orchidom in KFL+. Kar zmankuje je.
No sem še driptipp zamenjal za nekaj kratkega plastičnega. Para bolj topla okus pa še izrazitejši.
Težko primerjam z biločem. Vsako je drugačno. Če pa primerjam z KFL+ pa je V4 zračnejši bolj aromatičen, lepši in zahtevnejši. Kot ženska v zrelih letih, ki točno ve kaj hoče.
Vprašanje se je splačalo?
Ne bom odgovoril. Vsak naj odgovor poišče sam.
Me Happy