Končno sem tudi jaz prišel do svojega Kayfuna V4. (klona)
Najprej sem ga že nekje novembra naročil v pre-orderju pri Gearbestu - pa so vlekli in vlekli tako da sem pol preklical naročilo in dobil refund ...
Potem sem se zaklel da ne bom hitel in čakal 1:1 klon - potem je pa tu v oglasih en naš član prodajal zadevo - pa nisem mogel zdržat
Da si ne bo Quest tukaj sam s sabo dopisoval v temi o K V4
OK - prejšnjemu lastniku je bil preveč zračen...pa sem se malo pozabaval s tem.
Sicer pa - kot pravi Z Vaper - zadeva je "Over-engineered - but i like it" - in tu bi se čisto strinjal
https://www.youtube.com/watch?v=-9XUX8386_U(tu ma Z Vaper tolko flopov da je že zato zanimivo pogledat....)
Mislim - dejmo no 41 sestavnih delov - cca 10 o-ringov - se ne da to enostavneje dizajnirat?!?!?
Očitno da ne - so si rekli pri SvoeMestu in naredili V4.Pritiski so bili veliki, Kayfuna se je v 2014 prehitevalo po levi in desni z konkurenčnimi RTA-ji in odgovor je/bi moral bit odločen. Ali ste vedeli, da pri nam bližnjem FT-ju prodajo Kayfunov, Russianov91%, KayfunMini-jev približno polovico od vseh RTA/RDA-jev kar jih prodajo????To je impozantna številka in ne velja zaman da se je FT utrdil kot vodilna tovrstna štacuna ravno s kloni nam vsem domačih Kay...
Torej - govorimo konkretno o SKU 2018000 s FT-ja.Zelo dobra izdelava in pravi SS brushed finish - rekel bi 4,5 od 5 - všečna embalaža z obilico rezervnih delov, navodilca v nemščini in angleščini, 3 tanki (steklen, SS, PMMA) - ni da ni.Dober je menda tudi tale "Blacky" SKU 2047200
Za začetek - najprej pogledat
5 X P.Busarda od 0:50 do 1:50 - lahko tudi pogledate seveda kako dobro kuha mama P.Busardu da je tako lep in močan kot seveda tudi ostalih 45 minut rivjuja - ampak tista minuta je OSNOVA za ravnanje z K V4 -
zapri juice control - odvij prstan pod drip tipom - tankaj - zavij prstan pod drip tipom - odpri juice control - vejpajhttps://www.youtube.com/watch?v=1qTz9GG7JTQIn prijet moraš na pravih mestih (Z Vaper ni in jaz tudi ne sprva
- s tem razšraufaš tam kjer ne bi smel in leak-leak-leak
)
Zato je tam tok jokanja na FT forumih - polovici pušča - pa je treba samo prsta na pravo mesto dat ko šraufaš.
Tale moj je imel en feller - zgleda si je Hong vrtal po nosu ko je vrtal central pin in tistih 6 luknjic ki so za tistimi 4 zunanjimi in s katerim uravnavamo pretok zraka oz.AF. Vijak namreč ni penetriral dovolj v cev centralnega pina in tako ni mogel pripirati luknjic če bi si to vejper zaželel. No - kar Hong zaj*** - to mora pol k2b naforsirat za ene 2-3 navoje da je zadeva prešla kritično točko opilka ki je štrlel v cev in preprečeval vijaku da bi šel mimo.
Čari klonov pač....
To smo zrihtali pa si oglejmo malo ta famozni juice control - na sliki ga vidite na levi - ko to razšraufaš misliš da si prišel v menjalnik BMW-ja....to je celotna sekcija A na sliki sestavnih delov -mislim, so si pa dali dela - in izdelan je odlično ter deluje brez napake - juice lepo priteka enakomerno - ni grgranja in ni dry hitov tudi pri intenzivnem chain vapingu.
Lotim se prvega builda - kayfun klasika 10 navojev 0,35 mm 28AWG kantala okoli 2 mm izvijača = 1,4 Ohma - ne vem zakaj so dali dvojne vijake saj ni namenjen za dual coil - naj bi bili za "flexibilnost setupa" da lahko tuljavo šraufaš diagonalno ali pa navsezadnje tudi narediš 2 tuljavi. OK - mene gužva na decku bolj moti kot ne - ampak nič hudega. Vijaki na tej verziji so spodobni, videli smo pa že dosti boljše.
Pri V4 se po izdelanem setupu (tuljava+vata) navije samo spodni del komore B25 - glavna komora C26 je že praktično del tank sekcije in se sestavljena A+B sekcija lepo privije v C sekcijo
....na listi sestavnih delov zgleda ZELO komplicirano - v praksi je samo komplicirano - samo se navadiš
.
V C sekciji praktično drži vse skupaj (tank in glavni del komore z dimnikom famozna matica C33 - tista lepa nazobčana - na slik skrajno desno
ki jo lepo zatisnemo z roko.Sestavimo vse do D35 - in potem ponovimo vajo z juice controlom iz začetka članka - zapremo juice control - tankamo - navijemo prstan z drip tipom nazaj - odpremo juice control - navijemo na box ali mech mod in vejpamo....
Se nadaljuje....
2.DEL
...In vejp? Kayfunski seveda - dober.Zelo dober. Pred pol leta bi rekel odličen - samo se je zgodilo še mnogo RTA-jev vmes.
Setup sem previl na fi 2,4 mm isto 10 ovojev 0,35 28AWG Kanthala = isto 1,4 Ohma, Vmes sem ga probal 1,0 Ohm tuljavi - pa to ni to. Tudi Svoemesto priporoča upore od 1,4 Ohma navzgor.
In še nekaj - ta naprava rabi moč, Watte, Volte konkretno - na Hani imam sweet spot 22,5W , na iSticku ki je itak overpowered pa nekje 17-18W. Preden se vse to železje segreja da začne delovat kot mora je potrebno kar nekaj vdihov. Ampak ko dela dela zelo dobro - za Kayfunski tip atomizerja.
Gosta aromatična para z izrazitim TH. Aroma trša in bolj direktna kot na Taifunu GT2 ki ima bolj nežno a mehkejšo a ravno tako izrazito aromo.(večja komora)
Če razmišljate da bi bil V4 vaš prvi Kayfun - raje ne. Vzemite Lite Plusa V2 ali celo Russa91% - razen če ste tehničen tip in ljubite izzive.
Dobra
4+ z moje strani - kaj več pa še po kakšnem tednu ko spravim skozi ene 10 tankov da se vse dobro uleže.