Ta Altus je korak čist v napačno smer. Še vedno uporablja vato in še vedno bo potrebno prav tako pogosto rebuildat in čistit kot navadne uparajevalnike. Sicer bi verjetno bilo čiščenje lažje.. pa vseeno. K temu prištejemo nenormalno visoko ceno, ni top filla, kapaciteta samo 3ml, ni rezervnega stekla in uporaba volframa, ki je brez TCR neuporaben na TC napravah. Četudi res ne rabiš kupovati in navijati žice vsaj eno leto, to še vedno ne upraviči te cene, saj imamo tukaj še nepredvidljive situacije kot so, da ga izgubiš, da se ti poškoduje, itd. Karkoli od tega in ti gre 120$ s katerimi bi lahko kupil 6 novih tankov.
Konec koncev gre za uprajevalnik, ki namesto grelne žice uporablja keramiko za direktni kontakt z tekočino in če že uprajamo s keramiko, zakaj ne bi z njo direktno segrevali tekočino brez vate? Skratka nič revolucionarnega. In isto velja za keramično glavo od Vaporesso, ki tudi uporablja vato.
Kar se mene tiče, gredo v pravo smer pri Cera Vape z njihovim
Soter RTA. Za 25$ dobiš tank kjer naj bi ti glave zdržale 3 mesece. Vmes lahko keramične palčke menjaš in čistiš.. po moje kar v pomivalnem stroju zraven pribora
. Nikjer nobene vate,
količina pare in okus pa (baje) izredna. Čudno se mi pa zdi, da pri tem tanku ni nekega hypa tako kot je pri Altusu. Je razlika samo v marketingu? Res pa je, da je potrebno tudi ta tank čistit in da je vprašanje kako je z TCjem.