Evo, moja nova igračka v polju RTA. Goblin mini V2 je izjemno zanimiv tank, ki s kapaciteto 3 ml res da ni presežek na tem področju, se ti pa zato oddolži s kvaliteto izdelave, možnostjo single ali dual coil postavitve in večjim deckom za postavitev v primerjavi z V1.
Notri sem "frcnil" Nichrome tuljavo 28 awg (0,32 mm) na 6 ovojev, kar je na single coil zneslo 0,72 ohm (naslednjič bom poskušal iti nižje). Ker sem dal noter očitno malo preveč vate (upoštevati bo treba, da je manj več), sem kljub temu, da sem jo dobro napojil s tekočino, že pri 15W na VTC miniju po nekaj potegih "kasiral" nekaj rahlih "dry hitov", vendar je treba upoštevati, da nisem kaj dosti čakal, da bi se vata res dobro napojila s tekočino iz tanka. Naprej problemov ni bilo več niti na višji moči tja do 20W v Power mode, vendar sem opazil, da ne prenaša ravno najbolje večkratnih vdihov brez pavze. Seveda je morda za to kriv nekoliko slabo narejen setup s preveč vate. Seveda bom naslednje builde naredil z žicami, ki so namenjene TC, ker imam osebno s tem načinom dobre izkušnje še iz Kangerja. Tekočina je 70/30 VG/PG, aroma Capella Pina Colada (sladek kremast okus z ananasom).
Imam pa en problemček, ki ne vem, kako bo rešljiv: med tem, ko sem tri šraufe lahko odvil brez kakršnegakoli napora, je eden tako "pritegnjen" noter, da ga enostavno ne morem odviti tudi pri polni moči Ne vem, kako naj rešim ta problem. Naslednjič, ko bom razdrl tank, se bom še enkrat poigral s tem, in videl, kako in kaj. Sedaj, na single soil, to seveda ni problem, bo pa postal, ko bom navil dual coil, saj ene žice ne bom mogel spraviti noter. Ima kdo kakšno idejo okoli tega?
Zaenkrat sem zelo zadovoljen tudi z okusom in količino pare, še posebej pa mi je všeč dolivanje tekočine od zgoraj, kar zelo olajša rokovanje s tankom v primerjavi z V1. Preprosto odviješ zgornji pokrov, na katerega je "nasajen" driptip in v enega od dovolj velikih odprtin doliješ e-tekočino. Ker je kapaciteta tanka precej majhna, je takšna rešitev skoraj nujna, saj je potrebno e-tekočino dolivati tudi nekajkrat dnevno.
Sicer bo za ven na VTC Miniju Cubis, Goblin mini V2 pa bo šel na Wismec RX200 in bo za doma