Mehka, svilena in vlažno nasičena aroma z kar nekaj "pomankljivostmi" ki so mnoge živcirale in odvračale od nakupa/uporabe.
Malo zahtevnejše postavljanje tuljave in vate ter kovinski drip tip ki je hkrati tudi LC sta bila dva moteča elementa - no zame je ostal na koncu samo kovinski nezamenljiv drip tip ker mi setup ni predstavljal (po mnogih ponovitvah

Atomizer je precej razširjen in ima trume oboževalcev/uporabnikov ki jih ljubkovalno imenujemo "Botaničarji"

Pričakovanja do nove verzije so bila kar velika in Eden Mods ni imel lahkega dela. Pri splošnem povpraševanju za bolj zračnimi atomizerji tudi pri dizajnu nove Rose niso mogli tega spregledati - 3,5 mm odprtina pod tuljavo (1,8 mm pri V2) in dosti večji utori za vato so znanilci novih trendov. Ostaja pa velikost komore in njen značilni prehod v dimnik skozi katerega zna para tako lepo drseti.
Nabavil sem SXK klon s FT SKU 5650101.
Ta verzija nima tanke majhne žičke pod AFC ringom ampak ima namesto nje oring. Nad to drobno vzmetjo je bilo kar nekaj pritožb tako da so pri Eden Mods izdali poseben tutorial video kako ta del baze razstavimo in sestavimo
Click here to learn how to add YouTube Videos to your phpBB forum
No - pri mojem SXK primerku teh težav ni - je pa dosti delov in oringov

Prvi setup sem napravil kot ta klon od enega od Beatlov

Click here to learn how to add YouTube Videos to your phpBB forum
Postavljanja tuljave na post-less decku smo že vajeni in ni težav.Sestavim atmizer in ga zaženem. Para je gosta in intenzivna, subnote arom so izrazite, je pa para bolj na topli strani. 2 tanka gresta hitro mimo, natapanje je izvrstno in kontrola tega preko drip tipa perfektna. DT je tokrat iz delrina in ravno prave velikosti. Atomizer se obnaša precej podobno kot ti novejši tanki a la Kayfun V5, Bachelor in podobni ki so nekje med M2L in D2L - seveda z aromo ki je značilna za Rose atomizerje.
Drugi setup sem naredil bolj "normalen" - 9 navojev 0,40 mm kanthala na 2,5 mm = cca 1 Ohm.Preizkusil sem ga še z domačim reducirjem ki odprtino pod tuljavo zmanjša iz 3,5 na 2,4 mm....

tuljava spuščena 2 mm nad odprtino

Vejp je prijeten in nenaporen - para mlačna. No - kasneje sem reducir potegnil ven in je z isto tuljavo skoraj boljša aroma kot na manjši odprtini kar je svojevrsten paradoks.Tako jo tudi uporabljam na 17-18W in moram reč da je Rose3 fantastičen tank ki se giblje v polju med M2L in restricted D2L s poudarkom na aromi in prijetni mlačni pari za M2L in toplejši pari in večjim oblakom s še vedno odlično prepoznavno aromo za D2L uporabnike.
Proti V2s

MINUSI:
- Največji in hkrati edini minus SXK klona je ta nesrečni štrleči 510 pin ki na nekaterih modih s plitvejšim navojem(iStick Pico, VTC mini..) povzroča da se atomizer maje na modu.

- in da - strgal se mi je oring pod AFC ringom - in zanj ni zamenjave v vrečki z rezervnimi - našel sem enega od baze za Kangerhev Protank 1 ki paše še boljše kot tisti ki je bil originalno gor. Sicer oringi pri tej verziji niso ne vem kaj - sam izdelava atomizerja pa je odlična.
Ker mi gre ta štrleči pin na živce sem si naročil še verzijo ki ima normalen pin in tudi AFC žično vzmet - pa da vidimo ....