Ni nekih ključnih pomankljivosti, ki bi me motile na Siren. Če pa ju primerjam bi pa lahko rekel naslednje:
- porabim bistveno več vate
- če želim pogledat build, ko je not tekočina, se mi lahko zgodi, da se mi steklo sname in mi vsa tekočina ostane v roki
- deck se mi zdi malce bolj kompliciran. Včasih mi žica uide mimo šraufka in moreš žico na roke oviti okoli šraufa da zares prime. Sem imel tudi že random "no atomizer found" error zaradi tega. Na Merlinu, ki ima velocity porineš žico v luknjo, zašraufaš in drži.
- drip tip ima "dimnik" in če daš gor kakšne večje driptipe zgleda vse skup kot nek penis
- včasih se mehurček zraka zatakne v spodnjem delu in noče iti na vrh mimo chamberja. Dvomim, da to vpliva na kaj ampak vseeno
Na Merlinu uporabljam SS 26 AWG, 6-7 navojev okoli 3mm - cca 0.7 ohma. Uporabljam izključno TC na 200c do 220c. AFC polno odprt, ker ne čutim neke bistvene razlike, če ga spreminjam. Pač restriktor ima svoj AF, neodvisen od zunanjega AFC.
Pač res neke bolj osebne preference (nitpicking bi rekli angleži), ki niti niso nujno minusi.