OBS Crius je moj zadnji RTA in je zagotovo eden najboljših kar sem jih imel priložnost testirati (ego one mega, Rose V2, Armomamizer RDTA, Zepyrhus, Bellus, Smok tf4v, Cubis). Je lep, praktičen, prostoren, ne pušča, enostaven za izgradnjo in čiščenje ter hkrati proizvaja veliko pare z intezivnim okusom.. skratka zmagovalec v vseh kategorijah. Občutek imam, da ga je dizajniral nekdo, ki res ve kaj dela, saj je združil ali izboljšal vse prednosti in odstranil vse slabosti drugih RTAjev. Všeč mi je tudi njegova vsestranskost. Ravno ta vikend sem imel priložnost dati na probo tako začetnikom, ki so na M2L, kot tudi naprednejšim uporabnikom na lung hit. OBS Crius je ob ustrezni regulaciji AF in juice controla ugajal obema profiloma.
Prednosti in slabosti:
+ Noro dobra rešitev top refilla. Za razliko od Bellusa in Zepyrhusa kjer je potrebno zgornji del odšraufat, ga odložit in šele nato napolnit, ga je pri OBS Criusu potrebno samo dvignit in že lahko polniš. Praktično!
+ Ima štiri ogromne luknje za ejuice in še tako gost VG bo z lahkoto prišel v kanal kjer je vata. Posledično to pomeni ogromno pare z intezivnim okusom. Dejansko vidim mehurčke zraka, ki plavajo navzgor, ko dobro potegnem
+ Ejuice flow control je preprost in učinkovit. Zaradi dobre postavitve vedno veš koliko je odprt. Pri Rose V2 si recimo bolj ali manj moral ugibati koliko je dejansko odprt.
+ AF se za razliko od Bellusa, ki se vrti okrog in okrog, ustavi in tako omogoči, da spodnji del tanka z lahkoto odviješ stran od moda. Pravzaprav je to prvi tank za katerega nikoli ne bom potreboval papagajk.
+ Komora za tuljave je prostorna. Z lahkoto se navije notri tuljavo tudi z premerom 3.5mm pa ne bo pretirane gužve.
+ Velocity style deck - najbolj enostaven, praktičen in uporaben deck z privijanje coilov katerega poznam že pri Aromamizerju!
+ "Banjica" kamor potlačiš vato kjer pride v kontakt z ejuicom je noro dobro narejena. Ni potrebno delat ne vem kake čirule čarule z vato, da ti zadeva lepo wicka, temveč vato enostavno zatlačiš not v banjico in to je to. Vse je dovolj veliko, da bo ejuice lepo tekel iz tanka do žice.
+ Ne pušča. Zaradi dobre zasnove "banjice" za vato ni šans, da pride ejuice blizu luknje za AF. Vse kar sem zasledil puščanja je bilo od pluvanja ejuica iz žice dol proti AF... to pa je minimalno oz odvisno od ejuica.
+ V beli, črni in srebrni različici. Hudo!
+ Komplet vsebuje imbus v obliki izvijača, ki je precej bolj enostaven za uporabo kot navaden imbus.
+ Tudi vijaki, ko odviješ žico, ne bodo tako enostavno padli ven iz lukenj... v odtok v ljiaku
+ Odviješ stekleni del in že lahko umiješ celoten tank. Smok tf4v sem ga recimo moral razstaviti na prafaktorje, da sem lahko umil vse.
- Steklen drip tip je sicer lep, zračen in ravno prav velik, vendar se gor hitro nabere kondenz in čez čas ne zgleda ravno okusno. Ga je potrebno nonstop umivat in brisat.. sploh če daš komu za probat. Saj isto se nabira tudi pri drugih vendar vsaj zgleda lepše - ignorance is bliss
- Post pri decku ima luknje skoz in skoz (tako kot Armomaizer na začetku) in lahko precvikaš žico. Meni se to sicer ni zgodilo tudi ko sem se močno potrudil, da bi se.
- Če nisi vsaj malo na DIY ejuice potem težko priporočam ta RTA. Crius namreč zelo hitro kuri ejucie in lahko navaden človek (we are 99%!) bankrotira, če ugasne v parih urah 10ml kupljenega ejucia. Pri nakupu Criusa priporočam vsaj nakup VG/PG baze in kake Twisted Vape arome.
Minusov torej ni veliko in so več ali manj kozmetične narave. Na drugi strani imamo toliko plusov, da lahko ta RTA priporočam vsem vejperjem.. tako začetnikom kot naprednim uporabnikom. Z svojim mnenjem nisem osamljen, saj sem se odločil za nakup ravno na podlagi neštetim priporočilom drugih uporabnikov na raznih FB straneh.
OBS Crius je na voljo (na oglasnku se težko najde, ker ga nihče noče prodat):
www.pyursmoke.si
www.veyper.si
www.e-nimbus.si
belidim.si (trenutno sicer ni na zalogi)
www.fasttech.com
www.gearbest.com