Že zelo dolgo me zanimajo uparjalniki s keramičnimi glavami in pozorno spremljam sceno, saj sem prepričan, da je to naslednja stopnja razvoja vejp industrije.
V primerjavi z bombažem je keramika je veliko bolj vzdržljiva in ti ena glava lahko traja mesece in mesece, to pa pomeni, da na koncu koncev ni več potrebno toliko skrbeti glede menjavanja in ponovnega sestavljanja glave. Ideja je, da naviješ uparjalnik, naliješ v njega tekočino in za par tednov pozabiš na karkoli razen na dolivanje e-tekočine. Opažam tudi, da večina receptov in tudi že pripravljenih koncetratov za e-tekočine, zahteva 15% ali več arome za e-tekočine kar pomeni tudi več ostankov na bombažu in s tem poslabšanje kvalitete vejpa. Zadnje par mesecev sem moral za dober vejp na 3 dni (če ne prej) zamenjati bombaž, kar pa je lahko precej zamudno in nepriročno. Keramika to opravilo bistveno zmanjša. Prednost keramike vidim tudi v tem, da bo enostavnost vejpanja s keramiko odprlo pot tudi ostalim kadilcem tobačnih cigaret, ki se jim ne da komplicirat.
Pretekle izkušnje s keramiko niso ravno dobre (OBS Ace in Ceravape Soter). Zadeva je sicer delovala vendar sem imel pri vejpanju priokus, ki ga pri bombažu nisem nikoli občutil. Tudi para je bila hladnejša kot mi je všeč. K temu dodamo še nezmožnost uporabe TCja (kontrola temperature), večja raba baterije in bistveno manj inteziven okus, saj so luknje za e-tekočino bile za visoko stopnjo VGja premajhne. Tako sem vedno pristal nazaj na bombažu, da sem lahko užival v vejpanju tako kot sem ga vajen.
No, z veseljem sporočam da je Ceravape Cerabis uspešno vse te pomakljivosti opdravil . Za nakup sem se odločil predvsem na podlagi mnogih pozitivnih ocen na YT od przinanih ocenjevalcev in sem tokrat dal keramiki še eno šanso. In defenitivno mi ni žal. Morem pa povedat to, da ga testiram šele dva dni in bom znal več povedat, ko mine malce več časa.
Zadeva pride lepo zapakirana v škatlici in je že pripravljena za uporabo. Odprem, navijem na eVic VT, nalijem White Castle do vrha (pogrešam sistem OBS Crius), naštimam wate na 35W, odprem juice flow in air flow, počakam minuto in probam. Prvi vdih ni imel veliko pare. Poskusim ponovno na 40W. Opa... gosta, topla in intenzivna aroma mi zapolni usta in pljuča. Tudi količina pare ob izdihu je primerljiva z uparjalnikom na bombaž. Postanem pozoren na tisti priokus, ki me je vedno tako motil in ga nekje v ozadju dejansko začutim. Po enih desetih potegih ta popolnoma izgine. Zraven imam evic minija s Aromamizerjem in isti tekočino in jih primerjam. Zelo primerljiva para. Pretok zraka je sicer na Cerabisu nekoliko slabši kot pri polno odprtem Aromamizerju vendar je to kar se mene tiče plus. Verižno vejpam nekaj časa in Cerabis se konkretno segreje. Segreje se do te mere, da ga sploh ni možno s prsti prijeti za del kjer je glava. To me malce zmoti. Drip tip sicer ostaja hladen. Okus je intenziven a drugačen od bombaža. Kot, da bi bil bombaž dodatna komponenta pri okusu, ki pa je pri Cerabisu seveda ni. Izpraznim prvi tank (4ml) in zamenjam e-tekočino. Okus se zamenja po cca 5 potegih vendar je še vedno malce čutiti prejnšnega. Po cca desetih se popolnoma zamenja. Naslednji dan nadaljujem s testiranjem (50W) in nalijem še tretji tank. Okus je še vedno isti kot na začetku. Topla, gosta in intezivna para brez kakršnega koli upada kvalitete. Puščanja ne zasledim nobenega, baterija pa se prazni veliko hitreje kot sem vajen (navadno vejpam na TC nekje med 260c in 290c ali na cca 30w).
Slika keramične glave:
Ceravape Cerabis clearomizer
Material: Stainless steel and glass
Capacity: 4.0ml
Resistance: 0.8ohm ( Pre-installed ) / 0.5ohm
Suggested wattage: 30 - 80W for 0.5ohm, 30 - 60W for 0.8ohm
Adjustable airflow slot on the bottom
510 spring loaded connection
23mm base diameter
Plusi:
+ Para primerljiva s paro vseh navadnih uparjalnikov, ki jih imam in so sveže pripravljeni
+ Kvaliteta pare ostaja dalj časa kot bombaž. Glede tega bom še poročal kdaj sem moral očistiti glavo.
+ Enostavnost
+ Cena (pod 21€ na Gearbestu z dvema glavama, ki skupno lahko trajata minimalno dva meseca)
+ Pravijo, da glava zdrži tudi do dva meseca (ali celo več). To oceno bom sicer moral preveriti čez dva meseca.
+ Kvalitetna izdelava. Vse lepo pade not in vse je "tekoče".
+ Air flow se ne vrti u božju mater ampak se lepo ustavi, ko je maksimalno odprt ali zaprt
+ Juice flow control (sicer ga imam vedno na max)
+ Ko ga zapreš je dejansko zaprt za zrak in za tekočino.
+ Top fill ima velike luknje. Lahko dobesedno zliješ flaško tudi brez pipete ali česarkoli
+ E-tekočina (cca 80vg/20pg) se lepo uparja in nimam občutka, da bi karkoli bremzalo - luknje so dovolj velike.
+ Zaenkrat nobenega puščanja. Sumim, da če se preveč igraš z odpiranjem in zapiranjem, da bi znalo kaj pocurit.
+ Nobenega pljuvanja
Minusi:
- Tank se res segreje. To, da verižno vejpaš in ga zatakneš za kopalke ni varjante. V žep bi še nekako šlo, če ima žep dobro podlogo.
- Pogrešam OBS Crius top fill sistem, ki mi je res všeč, saj lahko dejansko vse narediš z eno roko, če hočeš. Tu recimo moraš vrh odvit, ga odložit, napolnit, in zavit nazaj. Lahko pride tudi do kakega navzkrižnega navijanja navojev, če si površen. Ta minus je sicer odvisno od posameznika kaj mu je všeč.
- Poraba baterije je precej opazna. Po pol dneva testiranja sem na polovici eVic VT 5000mah. Verjetno je bo zmanjalo pred večerom.
- Všeč bi mi bilo, da bi razvili nek TC sistem za keramiko vendar nimam niti približno ideje kako bi to dosegli (dejanski senzor?)
- Stekla se ne da menjati. Če razbiješ je treba kupit vse novo
- Včasih je težko razbrati koliko tekočine je še ostalo notri, saj je v predelu kjer je steklo vedno nekaj zračnih mehurčkov. Da si 100% moraš odvit top fil in pogledat not.
Toliko za enkrat. Bom dopolnjeval sproti, ko bom izvedel več. Predvsem me res zanima vzdržljivost. Verjetno bom tudi odstranil "spitback protection", da vidim, če še kaj izboljša okus.
Review, ki se mi je zdel najboljši:
Click here to learn how to add YouTube Videos to your phpBB forum