OBS Engine -

Testi vseh novih in manj novih vaperskih aparatčikov

OBS Engine -

OdgovorNapisal/-a jero » 19 Sep 2016, 13:49

OBS ima že kar nekaj izkušenj z izdelavo dobrih in popularnih RTAjev in to firmo pozorno spremljam od kar sem dobil OBS Crius, ki je predstavljal mejnik v moji izkušnji vejpanja. Pred kratkim so izdali kar tri nove uparjalnike in sicer: OBS Engine, OBS Cheetah (RDA) in OBS Wyrm (Genessis style RDTA). Vsak od njih spada v svojo kategorijo, odločil pa sem se da kupim OBS Engine. Za nakup sem se odločil zaradi inovativne karakteristike in dobrih ocen. Če bi opisal z eno besedo bi rekel, da so se srečali Aromamizer, Crius in Cubis in se imeli zelo fajn.. in naredili OBS Engine :) Kar zamerim OBSju je dejstvo, da ne spraskajo denarja za nekega profesionalnega prevajalca in tako izumljajo besede kot so »smoke oil«, »adsorption«, »diy desk« in podobne šlamparije.

Zadevo sem naročil na Fasttechuza cca 22€ in doplačilo za dostavo DHL Global Mail (cca +1€). Tu moram omeniti, da se DHL Global Mail res izpalača saj je za pot iz Kitajske rabil zgolj en teden!!!

IMG_20160919_110041.jpg
IMG_20160919_110041.jpg (1.07 MiB) Videno 2423 krat


Ok kaj je fora tega RTAja? Zadeva nima pretoka zraka od spodaj. Namesto tega ima zgolj dve luknji zgoraj pri ustniku (ala Cubis), ki so vedno poravnane na coil. Ker spodnjega AF ni to pomeni, da tudi puščanja skozi spodnji AF ne bo, kar je zelo pogosta hiba vseh RTAjov. Druga posebnost je, da ima deck tako kot Aromamizer 4 spodnje luknje na katere nasloniš vato. Prednost tega je ta, da na tak način vata vedno plava v tekočini kar pomeni vedno veliko tekočine v vati (tudi velika poraba le te). Hkrati pa je na takem decku zelo enostavno buildati.

Paket vsebuje standardne dodatke kot so rezervno steklo, izvijač, rezervne dihtnge, tuljave, vata, itd.. ampak brez adapterja za enojno tuljavo. RTA dam na svojega eVic AIO, ki noro dobro pašeta skupaj, saj sta barvno (srebrna in črna) in dimenzionalno (25mm širina) popolnoma usklajena. Takoj mi je že všeč, da bom lahko sam tank z lahkoto odvijal stran, ko je tekočina še notri in tako brezskrbno popravljal vato ali tuljavo. Vedno me je motilo, če RTA te možnosti nima in moraš povejpati do konca, da lahko pogledaš kaj dogaja tuljavi. OBS je itak že razvil najboljši možno top fill tokrat pa je luknja še bolj prostorna in lahko z lahkoto polniš tudi z kapalko. Dejansko lahko top fill odpreš z eno roko. Zlivanje direktno iz flaške pa je sicer malce bolj zahtevno.. ampak se da. Ustnik! Ne vem zakaj ne delajo vsi takih ustnikov? Ta oblika, ki gre v konus se mi zdi, da je najbolj naravna oblika za nekaj kar gre v usta. Vleka zraka je precej odprta in meni osebno bolj paše za ¼ manj. Sam deck je tipičen velocity style deck, ki je sicer za moje pojme najboljši deck. Všeč mi tudi, da sta posta dovolj narazen in lahko vmes daš tuljavo z konkretno širino premera (rekel bi da 4mm z lahkoto). Luknje v decku so pa ogromne in deck dejansko postane bazen. Zmoti me dejstvo, da zraven niso priložili adapter za enojno tuljavo, ki pa sicer ni problem, če se zadeve lotiš drugače. Velikost tanka po višini, glede na to koliko gre tekočine not (5.2 ml), je izredno majhna kar mi je zelo všeč. Danny DeVito scena. Recimo Griffin 25 mini ima kapaciteto 3ml pa sta isto visoka.
Naredim dvojni horizontalni build, vato lepo razporedim na luknje (ne v njih!) tako kot to počnem na Aromamizerju, nafilam tank in probam na 230c. Pare ogromno, topla, vleka gladka, lepo šumi.. ampak okus.. okus je izjemno intenziven. To je to! Dobil sem RTA, ki ustreza vsem mojim zahtevam.

IMG_20160919_110532.jpg
IMG_20160919_110532.jpg (593.06 KiB) Videno 2423 krat


Kasneje ugotovim eno slabost – pljuvanje tekočine. Ker nima spodnjega AF kamor navadno steče tekočina, če narobe zbuildaš, gre lahko zadeva ob vleki samo gor in to je v usta in zgornji AF. Da se to zgodi pa mora biti res nekaj narobe. V mojem primeru se mi je pri odšrafavanju in prišfraufavanju dejansko dvignila vata gor in je ste dve luknji bil popolnoma odkriti. Podobno težavo se mi zdi ima Cubis vendar pa ima za razliko od Cubisa, Engine zelo dober RBA, ki ti omogoča, da lahko take stvari popolnoma preprečiš. Ko sem ugotovil kaj je narobe se mi zadeva ni več ponovila.
Nekaj časa kasneje naredim tudi build (na sliki), ki mi omogoča build za enojno tuljavo. Prav tako kot DC je tudi tukaj okus pare fenomenalen.

Plusi
+ Odličen top fill
+ Prostoren, enostaven in učinkovit deck z ogomnimi luknjami za tekočino
+ Brez spodnjega AF, ki je velikokrat vir poplavljanja
+ Hud ustnik (ergonomsko oblikovan :))
+ Intezivnen okus
+ Izgradnja builda je izredno enostavna
+ Možnost pregleda builda ne da bi zato moral politi tekočino iz tanka
+ Zračen
+ Majhen a prostoren, saj drži kar 5.2ml tekočine

Minusi
- Ni SC adapterja
- Narobe zbuildan build pomeni tekočino v ustih
- OBS logo bi lahko bil malce bolj diskreten

Tale review mi je top že zarad njegovega naglasa :D


Click here to learn how to add YouTube Videos to your phpBB forum
Uporabniški avatar
jero
Veteran
Veteran
 
Prispevkov: 446
Pridružen: 03 Sep 2015, 01:00
Kraj: Notranjska
Dane zahvale: 167 times
Prejete zahvale: 214 times

Re: OBS Engine -

OdgovorNapisal/-a k2b » 20 Sep 2016, 14:24

Ja - odkar so ga pri OBS dobro polomili z Top Airflowom pri 1.verziji OBS Ace - so zgleda morali na to temo na hitro doktorirati - in rezultati so tukaj.
Kompletno prenovljena linija atomizerjev in kar nekaj zanimivih rešitev.
Btw -> prenovljeni oz. Updated OBS Ace se da za to dobit za drobiž - in je zelo spodoben tank - tudi z novo keramično tuljavo in solidnim RBA deckom - rivju sledi v kratkem....
Dobro so nabrali zanimive rešitve od Aromamizerja in novega Wotofo Sapor-ja (ki je dober samo drži samo 2 ml (22mm verzija) oz 3,5 ml (25 mm verzija).
Vsekakor je OBS firma ki se jo splača slediti ker nudi za relativno nizko ceno zelo dobro izdelavo - da ni dolgčas pa postreže vmes še s kakšnim flopom :D
Slika

Slika
Uporabniški avatar
k2b
Site Admin
Site Admin
 
Prispevkov: 1826
Pridružen: 04 Jan 2014, 02:00
Kraj: Obala
Dane zahvale: 292 times
Prejete zahvale: 390 times


Vrni se na Testi - naprave

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov

cron