Živjo,
Ker se v teh poletnih dneh bolj potepam, kot pa sedim za tipkovnico, je preteklo kar nekaj vode med registracijo in prvim postom (za kar se moderatorju, ki me je že pozval, naj se "obelodanim" iskreno opravičujem).
Torej: z vejpanjem sem (po 20 letih kajenja) pričela lansko jesen. Razlog je bil preprost: hladni dnevi in prav nobene želje po zmrzovanju zunaj ob čiku. Za začetek sem si kupila en mini e-cigaretek in hitro ugotovila, da je z vsem tistim polnjenjem in menjavo mini tankcev čisto preveč dela. Zdaj je zadeva že passe in imam več različnih modelov, različne baterije in več razpršilcev, porabim pa ca. 2-3 ml nizkonikotinskih tekočin na dan. Pol leta sem bila striktno na pari in na varnem v toplih prostorih, v teh toplih dneh pa včasih še prižgem kakega analognega, priznam...
Sem precej lene sorte in se mi ne ljubi ravno ukvarjat s kako "težko mehanizacijo", obnavljanjem grelnih glav in podobno znanostjo. Važno mi je predvsem, da baterija zdrži čim dlje, da ima nastavljivo izhodno napetost in da imam ves čas na voljo vsaj tri polne tankce različnih okusov . No, če bom v prihodnosti vendarle imela kako zmogljivejšo in naprednejšo zadevo, jo bom vsekakor uporabljala doma, ker sem bolj drobne sorte in bi s tistim krepelcem na cesti verjetno izgledala kot kak zablodeli karakter iz cyber punk filmov.
Kar se tiče mojih nadaljnih načrtov z vejpanjem bi rada predvsem sprobala kake nove opcije na področju tekočin. Pa me zanima, če se mogoče tudi pri nas obeta kak sejem oziroma podoben dogodek, kjer bi se dalo kaj podegustirat, sprobat kako opremo, se naučit, kako sam zmešaš tekočine ipd....nekaj podobnega sem žal pred kratkim zamudila v Parizu...menda je bilo res množično obiskano.
Pa še moja najljubša nedavna anekdota z vejpanjem: ne morem pozabit osuplega obraza neke zelo glasne in zelo "pametne" Američanke, ko smo stali v vrsti pred eno od pariških znamenitosti, jaz sem pa ravno zalaufala svoj e-čik. Najprej osuplost in ogorčenje (kako si drznem smraditi človeku direktno v obraz), sekundo potem pa telečji pogledi, ko smrada ni in ni bilo od nikoder...
No, pa lep dan vsem!