Moje vaperske izkušnje

Če ste že dolgoletni vaper, ali pa se z elektronsko cigareto šele spogledujete, v vsakem primeru ste dobrodošli, da tu napišete nekaj o sebi.

Moje vaperske izkušnje

OdgovorNapisal/-a valjhun » 09 Jan 2014, 16:51

Torej naj predstavim svoje izkušnje še jaz.

Vapam že poldrugo leto. Prej sem bil strasten kadilec. Na koncu kadilske kariere se pokadil že skoraj dve škatli cigaretov na dan. Mislim, da mi je zadeva začela že kar hudo načenjat zdravje, da o smradu in umazaniji sploh ne govorimo. Kadil pa sem vseeno, saj mi je bilo v zadovoljstvo. Vse pogostejši glavoboli, kašljanje, omotičnost, splošno slabo počutje. Večkrat sem v svojem življenju pomislil, da vsej tehnologiji in napredku navkljub, zakaj zaboga ne pogruntajo že enkrat neškodljive cigarete. Za elektronske sem že slišal enkarit leta 2010 al 2011, vendar se mi je zadeva zdela karnekaj. Kako zaboga bi to lahko nadomestilo prave cigarete. ehh... pa kako sem se motil.

Pobližje sem se z elektronsko cigareto srečal septembra oktobra 2012. Delam v igralništvu na primorskem, kjer imamo seveda večjidel italijanske goste. Najprej se je pojavil en gost s tem čudom, pa smo ga samo vsi čudno gledali, ko je kadi za avtomatom. Po dveh mesecih je vapalo že tričetrt salona. V italiji je elektronska cigareta pravi BOOM. Pa jih vprašam kako in kaj, mi dajo (z veliko mero skepse na moji strani) za probat in VAU! saj je enako kot cigaret! Že naslednji dan sem se usedel v avto in šel v Trst po svoj komplet. K Ovale seveda, saj večina naših gostov vapa ravno to. Sploh pa je ta ovale sinonim za elektronsko cigareto v Italiji. zadeva se je tako prijela, da je beseda ovale že sinonim za ecigareto v italiji in ko rečeš ovale vejo vsi kaj to je.

No in tako, sem dobil svoj prvi komplet eGo-C, katerega sem uporabljal cca. 8-9 mesecev. Že takoj po nakupu sem se začel ozirati tudi jaz po raznih forumih na internetu in celo tudi nabavil še marsikaj. Bil sem malček jezen na ovale, saj sem takoj opazil, da se da dobiti enake proizvode na internetu po precej nižji ceni. Na videz enake :D Tako se mi je zdel CE5 nekako boljša zadeva in ga nabavil. ZGREŠEN NAKUP. potem sem nabavil še nekaj drugih proizvodov, npr. Kayfuna, katerega sem sicer en čas tudi uporabljlal in ni slab proizvod. No po še nekaj takih debaklih, sem si spet pri ovale nabavil elips in mislim, da je to to. Pa njihovega novega ecoma tudi imam.

Po skoraj letu in pol vapanjna, če pogledam nazaj, se mi je precej obrestovalo na zdravju. Ne kašljam več, splošno počutje je veliko veliko boljše, kondicija vidno izboljšana, libido :mrgreen:

Vsekakor priporočam vse kadilcem. Sploh me pa čudijo ljudje, ki še vedno kadijo, ker za to resnično ni več nobenega razloga. Verjetno problem obveščenosti, saj tu ni ni kjer nobenih reklam nikjer. Na ita tv kanalih se vrtijo non-stop. Samo neki članki brez osnove, kako elektroske cigarete so rakotvorne pa podobne bebavosti. Eh, Slovenija pač, kamena doba.
RANDOM_AVATAR
valjhun
Spreobrnjenec
Spreobrnjenec
 
Prispevkov: 45
Pridružen: 08 Jan 2014, 02:00
Dane zahvale: 0 krat
Prejete zahvale: 0 krat

OdgovorNapisal/-a aya0aya » 10 Jan 2014, 01:59

Lepo pozdravljen na forumu!

Res je škoda, da se o elektronski cigareti ne da izvedeti kaj več.
Ljudje enostavno mislijo, da je to neka igračka, ki je čisto neuporabna oz. uporabna samo za zaposlitev rok. Ko pa jim razložim, da ni tako, in ko vidijo, kako brez težav sem zamenjala navadne cigarete, bi takoj želeli probati. Imam že kar nekaj kandidatov napol spreobrnjenih, ki so na dobri poti k vapanju :)

Večino najbolj skrbi "throat hit". Mislijo, da ga sploh ni in zato ne upajo v nakup hardwarea.
Res škoda, saj se na zdravju zelo pozna. Da o ceni niti ne govorim.
RANDOM_AVATAR
aya0aya
Spreobrnjenec
Spreobrnjenec
 
Prispevkov: 29
Pridružen: 01 Jan 2014, 02:00
Dane zahvale: 0 krat
Prejete zahvale: 0 krat

OdgovorNapisal/-a valjhun » 11 Jan 2014, 19:46

Jp. Verjetno ne verjamejo na prvo žogo v "throat hit" elektronske cigarete.če pomislim za nazaj, verjetno tudi jaz nisem. Dejansko pa je throat hit pr dibri elektronski večji, kot pri analogni.
RANDOM_AVATAR
valjhun
Spreobrnjenec
Spreobrnjenec
 
Prispevkov: 45
Pridružen: 08 Jan 2014, 02:00
Dane zahvale: 0 krat
Prejete zahvale: 0 krat


Vrni se na Člani se predstavijo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

cron