Pozdravljeni še z moje strani!

Če ste že dolgoletni vaper, ali pa se z elektronsko cigareto šele spogledujete, v vsakem primeru ste dobrodošli, da tu napišete nekaj o sebi.

Pozdravljeni še z moje strani!

OdgovorNapisal/-a Berghaus » 22 Nov 2014, 17:50

Ergo, kje začeti?

Prehajam v 43 leto, verižni kadilec zadnjih 25 let, v zadnjem letu že dnevno preko 2 škatli, bože nedaj kakšno večerno pivakanje v kakšnem klubu, samo tam je šla škatla......
Ne bi o naslednjih jutrih, ko je vsekal nikotinski maček.

Moja zgodba bo malce drugačna od večine bivših kadilcev in zdajšnjih vejperjih, recimo, da ima svojo aromo.

Cca dve leti in pol nazaj sem preko neta naletel na cigalaike, trafikarske, tako kot nekaj vas, vsaj kolikor sem uspel prebrati. Tu imamo podobne zgodbe, razvoj cigalikov v Slo je bil približno jamski, veliko nas je zadevo mučilo mesec dva, potem pa popredalčkalo. Prvih 15 vlekov je bilo ok, potem pa je ostal kemični priokus v ustih, ki se ga zlepa nisi znebil. O znamkah ne bi, vse to je stvar zgodovine.

Še v nečem so naše zgodbe enosledne, predno je pri meni zavilo vse skupaj nekam v maloro. Po prvem predalčkanju smo naleteli na informacijo, da obstaja tudi nekaj drugačnega, tankarskega, kar je sicer res manj podobno analogni cigareti, je pa lovljenje samega občutka kajenja mnogo bolj to to. Skok na net, ponudniki v Slo....dajmo si še eno priložnost.

Tu počasi moja štorija faše poleno, kjer se malce spotaknem in vžgem po tleh kolikor sem dolg in širok.

Moj prvi obisk k Matetu (PyreSmoke) je bil produkt jasne odločitve, ne zgolj želje. Vsi ostali poizkusi prenehanja kajenja so se mi zverižili ponavadi že v uri dveh. Že samo misel, da zdaj bomo pa probali nehati, me je brcnila v rit in letajoče poslala v trgovino, kjer sem potem ponavadi do doma porauhal pol škatle in so ostali vozniki na semaforjih panično skakali okoli mojega avta, ker se je verjetno nekaj vžgalo. Brez pretiravanja lahko rečem, da sem največ skadil takrat, ko sem nehal.

OK, zahajam......Mate...... Odločitev, da v službi neham prejemati "komplimente" o mojih dveh odhodih na čik (vmes pa sem žvečil vse živo), prekinem s tem in si v pisarnici privoščim svojo e-cigaretko.

Naročilo EGO-CE5 premium kita, par sokcov in že sem bil na poti na Štihovo. Posed v lokalu, kavica in pogovor z Mate-jem, kjer razložim, da kaditi ne bom nehal nikoli, ker mi je enostavno preveč všeč, uživam v tem, rabim pa nekaj za službeno prebroditev med dvema žebljičkoma.

To je bilo dve leti nazaj. Dve leti pisarniškega vejpanja in izven šihtovskega dobesednega kurjenja in turčenja.

Kajenje je vzelo svoj davek, zdravje. Kljub temu, da je zdravnica ponudila izbiro, prenehanje kajenja ali smrt, sem izbral raje smrt. Do pred skoraj dvemi tedni. Klasično nočno davljenje, jutranji kašelj, tišijo pljuča, čik v gobec, lovljenje želodca, da ne bruham, brezvoljna pot v službo v zakajenem avtu. Pomislim sam pri sebi, pri 43 letih umiraš, sesedajo se ti pljuča, pustil boš za seboj dva najstnika in pridno ženičko..........in peljem mimo svojega vsakojutranjega Petrola, ki me dnevno fila z novimi škatljicami. Postajam živčen, v pisarni si oglejujem svoja dva CE5, preverjam baterije, količino soka. Probajmo, rečem sam pri sebi.

Dva dni visim na ustniku kot dojenček na dojki, v strahu pričakujoč trenutek, ko me bo stisnilo in bom frčal v trafiko. Nič, nikjer ničesar. Mine teden dni, v meni pa se krepi bes. Česa sem se bal? Na kak način sem zafural lep kos svojega življenja in grmado denarja?? Mirno poležavam z ženičko, puham svoj sok in probam zbuditi tisti filing, ko ni šlo brez, probam se spomniti, kako je bilo.....pa ne gre. Čakaj čakaj malo, po tednu dni si že pozabil, kak filing je bil? Tisti filing, v katerem si tako užival 25 let in se ga nisi hotel odreči niti za ceno življenja???

Človek......kreten, kreten, kreten.........

Pogled in misel mi uideta k moji e-cigareti. Gledam dim, po ustih cmokam okus, malce mentolčka, potem par pikic cherryja, pa v drugem kanistrčku Daff. Mmmm, paše. Puham dimčke, žena začudeno opazuje mojo mirnost, malce se nasmehne moji materinski skrbi za egico, gleda kako z robčkom previdno pivnam kondenz. Prej kot jaz dojame, da sem očitno našel svojega novega otroka.

V naslednjih dneh sledijo prva vprašanja okolice. Opazijo to zmene v moji roki.....?Kje imaš pa ti čike???....... Nerodno mi je. Nerad govorim o tem, kaj pa če začnem nazaj? Izmotavam se klasično, da pač malce eksperimentiram, da mi danes čik ne paše, ne vem pa kaj bo jutri. ?Aja? Kdaj si pa nazadnje prižgal?? Ammm, prejšnji teden? Gledam začudene obraze...?Ti? Prejšnji teden? Dej ne nabijaj....? Ja, vsi poznajo mojo strast kajenja. Vedo, da ne znam spiti piva brez, niti kave, da ne znam voziti brez cigareta v gobcu. ?Če pa ti nehaš kadit, potem pa...ne vem..? Večinski odziv, nisem presenečen.

Pričenjam nehumano uživati v vapanju. Zaljubljam se. Pregledujem filmčke na Youtubu in če mi ne bi bilo nerodno, bi potočil kakšno solzico. Berem zgodbe o tem, kako je ljudem ta kos plastike/kovine navite na baterijo spremenil življenje. Kako je neka smrtno nevarna stvar zbudila strast do novega hobija. Kjer zaradi tebe ni potrebno odpirati oken in prati svežega perila. Kjer poljub ni več udarec pepelnika. Kjer dim ni več storjen s slabo vestjo. Padel sem notri. Na polno!

Mailal Mate-a. Nočem mehanike, nočem preveč ukvarjanja s tem, nočem žičk in vatic, hočem nekaj, kar natočim, da da polno mehkega dima, hočem sistem ?grab and go?. Na forumu najdem njegov nasvet nekomu drugemu glede mini Protank trojke. Pregledam net, to je to. Prejmem kopico njegovih nasvetov, izdam naročilo, letim včeraj k njemu. Vedno uživam v čveku z njim, človek je poln pozitive in dobrih nasvetov. Pozna moj način, pokaži mi svojo novo zadevico (Eleaf iStick), zacopan. Brez pardona.

Čeprav je denar na tesno, prebrskam denarnico, zberem dovolj, stisnem človeku roko in frčim v avto. Že tam na parkirišču sparim minija in iStick, natočim Desert VG, dvignem watažo na 10 in.......previdno potegnem. Prepočasi. Gostota je huge proti CE5! Zagiftam grlo, zaleti se mi, kašljam. O bože mili.......(vem, zdaj gre raznim mehmodom na smeh, a nič ne de). Kot strela letim v naše športno društvo na pivo, se vsedem bolj zadaj in potegnem kot opica. Puham čez nos, verjetno tudi skozi ušesa, občutek imam, da me natakar sploh ne bo našel. Vseeno vidim poglede, nič jim ni jasno. Jaz pa uživam kot že dolgo ne.

Mate, še enkrat hvala. Sicer pa se vidiva drugi teden, pridem po še enega iSticka. Da ne bo moj drugi Kanger sameval :D

Toliko na kratko o mojem srečanju z e-cigareto. Ne vem ali mi je uspelo ujeti verjetno še zadnji vlak, to bo pokazal čas. Definitivno pa zopet uživam v puhanju, oblačkih dima, filingu v grlu. Kar pa, vsaj meni, veliko pomeni.

Lepo pozdravljeni
Berghaus
Zadnjič spremenil Berghaus, dne 23 Nov 2014, 23:25, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Berghaus
Spreobrnjenec
Spreobrnjenec
 
Prispevkov: 39
Pridružen: 20 Nov 2014, 02:00
Dane zahvale: 0 krat
Prejete zahvale: 8 times

OdgovorNapisal/-a ElGrigon » 22 Nov 2014, 18:19

Pozdravljen BergHaus in dobrodošel,

Tvoja zgodba me je res presenetila. Ponosen sem nate, čeprav te ne poznam. Po toliko letih in tako strasten kadilec kot si bil. Lepo, lepo.

Naj te samo opozorim, da "kriza" še ni mimo ampak še prihaja. Še bo prišel čas, ko te bo cigaret zamikal. Želja sicer ni velika ampak te zamika vonj. Takrat se spomni kako dobrega okusa je vejp in niti za en dim ne pokušaj tobaka.
Najdi si hobi v svet raziskovanja okusov e-tekočin in uživaj.

Glede na količino tobaka, ki si ga prej skadil dnevno, bi ti priporočal, da ostaneš na lahkih e-cig vsaj za 1 leto. Velika količina pare se ti namreč veže na vso umazanijo tobaka, ki jo imaš v pljučih in lahko naredi še več škode kot koristi. Odraža se v občutku težkih pljuč ob vejpanju ali po njem.

Lahka e-cig mislim predvsem te manjše uparjevalnike, ki dajo sorazmerno enako količino dima kot cigaret in je tudi bolj suha para. CE4, CE5 npr. Nautilus Aspire Mini, ProTank in podobni.
Uporabniški avatar
ElGrigon
Veteran
Veteran
 
Prispevkov: 373
Pridružen: 28 Jul 2014, 01:00
Kraj: Sv. Jurij v Slovenskih Goricah
Dane zahvale: 9 times
Prejete zahvale: 28 times

OdgovorNapisal/-a k2b » 22 Nov 2014, 19:35

Pozdravljen Berghaus, dobrodošel in respect za tvojo izpoved Slika

Slika

Sam bi ti svetoval da ne znižaš prehitro stopne nikotina v e-tekočini in da poskusiš sočasno še z zmerno fizično aktivnostjo (sprehodi, hitra hoja, kolo...) da malce pospešiš čiščenje telesa in krepitve plju?ne kapacitete.Zmerno seveda :D ....

Če boš prebolel tisto prvo odvisnost od toxinov, ki so dodani cigaretom - boš že napredoval. Nikotin imaš, paro aka prejšnji dim tudi, roke so zaposlene...
Počasi se ti bo začel vračat okus - pij tudi dosti tekočine (vode, čaji...) da se spira in da ne dehidriraš.In vztrajaj - ker pot na kateri si je prava in kot sam praviš - časa za izbiro ni več dosti.

Želim ti mnogo volje in moči na tvoji poti - če lahko kaj svetujemo tukaj kar pogumno - sicer imaš pa tudi Mateta ki je kompetenten za te zadeve.

Se beremo in Vape ON ! Ampak zares :D

k2b
Slika

Slika
Uporabniški avatar
k2b
Site Admin
Site Admin
 
Prispevkov: 1826
Pridružen: 04 Jan 2014, 02:00
Kraj: Obala
Dane zahvale: 292 times
Prejete zahvale: 390 times

OdgovorNapisal/-a Berghaus » 22 Nov 2014, 22:34

O, pozdravljena! In hvala za dobrodošlico, ter spodbudne besede :D

Drugače brez skrbi, cloudchase me ne zanima, kot sem že prej napisal, v mojem interesu niso tuljavice in ostala DIY mašinerija, se tudi gibljem v družbi, kjer je potrebno nekaj diskretnosti glede teh stvari in razne četrtmerske in pekingško dimljene zadeve ne pridejo v poštev. Že tole, kar imam sedaj, bo moralo ostali izven pisarne in lokalov, ker če zarauham z minijem in IStickom, bom hitro fasal ban :D

Predvsem pa me veseli, da nimam nobenih VG/PG reakcij, dejansko se počutim fenomenalno. Pritiska v pljučih ni nobenega več, so se pa pljuča pričela deloma luščiti, kakšen kihek ali kašelj mi v usta spravi cmok, nerodna zadeva, zato imam poleg vedno papirnate brisače, če že ni kakšnega wcja v bližini. Kaj šele bo......Zavedam se, da so moja pljuča ena sama zdrizasta črna gmota.

Preveč govorim o sebi, čeprav tema je namenjena temu, vseeno bi rad kaj več povedal o tistem, zaradi česar sem tu, e-cigareti.

Neverjetno, kakšen napredek se je zgodil v teh bogih nekaj letih. Res, prav fasciniran sem. Sicer se bojim regulativ, ker posel postaja miljardni in slej kot prej se bo nanj lepilo čedalje več pijavk v obliki tobačnih lobijev, inšpektoratov in če ne bodo kmalu opravljene temeljite raziskave, ki bodo postavile e-cigareto tja, kamor spada, se bomo kmalu znašli izobčeni kot običajni kadilci.

Ampak ok, to je že stvar lobistične politike, na čigar živoblatna tla se nočem spuščati. Raje bi razpredel kakšno o sami palčki, čeprav so čedalje manj podobni temu :D

Je še kdo tako vzhičen kot jaz, ko v lokalu potegneš pošten vape in pod strop pošlješ oblaček, katerega spremlja kup začudenih/presenečenih pogledov? Gre tudi vam na smeh, ko vam strasten kadilec razlaga, da ste šli iz enega strupa na še večjega? Se obračajo za vami, ko puhate v sprehodu preko mesta? Zase moram reči, da se gibljem večinsko v družbi, ki tega ne pozna, oziroma sem sploh prvi, ki jih je spravil v stik z e-cigareto. Posledično temu naletim na mešanico odzivov, od precej sovražnih, do večinsko nejevernih in pa drobižek vedoželjnih, takih, ki bi radi kakšen info ali dva. Jih je pa resnično zgolj za vzorec.

Ni šlo čisto gladko niti v moji pisarni, oziroma je vse potekalo v stilu "če že moraš, itak ti nič ne moremo". Ta filozofija ni dolgo trajala, sodelavke so celo probale, danes se s tem ne ubada nihče. Razen, ko imam v tanku apple. Takrat opazim sodelavko nasproti mene, ko na pol miže ovohava zrak okoli sebe, ponavadi z besedami "mmmmm.......jabolček.....". Takenako pri cherryju.

Tekočine.....

Včeraj sem se izdatno založil, ziher je ziher :D

Poličko mi krasijo večinoma Dekangi, predvsem desert VG in duff PG, večinsko 6mg, za vsak slučaj, če bi bila nikotinska kriza, je na zalogi še kakšna flaška 12mg. Družbo vsemu skupaj delajo jabolčki in češnja, obvezna vanilija in mentol. Glede mentola ena malce hecna dogodivščina. Moja zblojena logika je sklepala, da gre za pripravljeno tekočino, ne aromo. Tank sem napolnil na polno in izdatno potegnil. Ko sem si uspel obrisati solze, sem kojci tank počrpal nazaj v flaško. Me je pa v usta zeblo še celi dan. Tri do štiri kapljice v kakšen desert mi je top.

Na tej famozni polički me čaka še hisVape Hugo Licius, komaj čakam nanj. Recimo da imam nekakšen sladek zob, ko pride do okusov bezga.

Dnevno počrpam med 3 in 5 ml, raje 5, kar pomeni, da bo treba kmalu prestopiti na stran samokemikov, drugače bom pri Matetu vsak drugi dan in glede na mojo čebljavost, me bo imel kmalu polno kapo.

Naj bodi za zdaj dovolj, da vam ne presedem že v prvo. Grem si sedaj odpreti eno pivo, natočiti tank, pa uživati ob nogometu.

Vsem lep pozdrav!

Berghaus
Uporabniški avatar
Berghaus
Spreobrnjenec
Spreobrnjenec
 
Prispevkov: 39
Pridružen: 20 Nov 2014, 02:00
Dane zahvale: 0 krat
Prejete zahvale: 8 times

OdgovorNapisal/-a ElGrigon » 23 Nov 2014, 01:57

Sam tudi beležim veliko število radovednežev in nasprotnikov e-cig. Se pač nasmehnem in razložim zadevo na svoj način v kar sam verjamem in me ne moti njihovo agresivno razmišljanje proti e-cig. Sam zase vem, da mi je z vejpom bolje kot prej s cigaretom.
Edina zadeva, ki me še moti je nikotin. Čeprav imam 6mg/ml mi je še vedno preveč, še posebej sedaj, ko drippam ob večernih urah.
Tudi PG bom moral opustiti zaradi premočnega TH.

Slednji korak je razredčiti sedanjo mešanico 65VG 30PG z dodatnim litrom VG-ja in s tem tudi zmanjšati nikotin na manj kot 3mg/ml. Nadaljne pa še samo VG z 0mg/ml, če bo ratalo. Tako bo ostal vejp še zgolj kot navada in kratenje časa oz. stilsko početje.
Uporabniški avatar
ElGrigon
Veteran
Veteran
 
Prispevkov: 373
Pridružen: 28 Jul 2014, 01:00
Kraj: Sv. Jurij v Slovenskih Goricah
Dane zahvale: 9 times
Prejete zahvale: 28 times

OdgovorNapisal/-a tilen2009 » 23 Nov 2014, 10:46

@Berghaus:
pozdravljen še z moje strani. Tudi mene veseli, da ti uspeva. Kar tako naprej. Si pa potiho želim, da padeš not, se založiš z opremo in ?usi pa začneš review-je pisat, ker kot ponavadi, te je fajn brat (forum PSS). :twisted:
P.S.:
Sem na PSS brskal, pa nikjer zasledil, da bi kdo vejpal, no se bomo brali pa tukaj.
LP!

tilen
tilen2009
Vejper
Vejper
 
Prispevkov: 60
Pridružen: 24 Okt 2014, 01:00
Kraj: Celje
Dane zahvale: 0 krat
Prejete zahvale: 0 krat

OdgovorNapisal/-a Berghaus » 23 Nov 2014, 20:24

Ohoho, Tilen, stara garda! Kje se srečamo, a :D

Fino, bomo lahko kakšno razpredli, brez problema. Ja, jezik mi ponavadi teče kot namazan, hehe. Na mojstrovanje s sokovi bom verjetno pristal kar kmalu, čeprav nekaj zaloge je narejene.

Sem pa danes zopet "pomojstroval" eno zadevico. Istick sem dal na filanje in zaradi tega iz poličke potegnil ven enega izmed CE5, vzel prvi desert, ki mi je prišel pod roko, veselo natočil, dal ležati za 5 minut, nato izdatno potegnil.....ta suhega. Kaj za hudiča.....?

Pogledam flaško, VG. Šment, gosto ko čigumi.

Ampak ok, ni panike, dodal 5 kapljic destilirane, dela. Vem, da bo coil verjetno božjast vrgla v levo, a nima veze.

Moram pa še enkrat s prstom pokazati na razliko med mini trojko in CE5, vsakič ko presedlam iz minija se spremenim v kompresor, hvala bogu da mini paše na EGO, čeprav ga tudi ta ne požene ravno v višave/oblake. Takoj jutri letim še po en iStick, EGO-CE5 pa leti v rezervo. Bože mili, to je kot bi presedlal iz bicikla na Falcona........

Tole vejpanje človeka hitro potegne where no man has gone before, a?


Grigon, tak je tudi moj plan, sčasoma preiti na breznikotinski vejp, puhati naokoli oblačke in tega ne bom dal stran pod nobenim pogojem, preveč mi je všeč.

lp
Berg
Uporabniški avatar
Berghaus
Spreobrnjenec
Spreobrnjenec
 
Prispevkov: 39
Pridružen: 20 Nov 2014, 02:00
Dane zahvale: 0 krat
Prejete zahvale: 8 times

OdgovorNapisal/-a tilen2009 » 23 Nov 2014, 22:09

Coile si lahko sam delaš, je čisto druga zgodba. Z istickom si zadovoljen? Jst ga še čakam, pa orchida tudi. Kayfun je v vozičku, pa en mini dripper, pa ohm meter, pa za coile delat. Naslednji je plume veil. Uh, ko padeš not je never ending story.
tilen2009
Vejper
Vejper
 
Prispevkov: 60
Pridružen: 24 Okt 2014, 01:00
Kraj: Celje
Dane zahvale: 0 krat
Prejete zahvale: 0 krat

OdgovorNapisal/-a Berghaus » 23 Nov 2014, 23:17

IStick? Tako zadovoljen, da jutri po šihtu letim še po enega!

Ok, jaz verjetno nisem baš taglavni za rewjujat tehniko tukaj, vseeno pa sem vsaj približno tehnik in lahko pokomentiram stvarco ali tri.

Avtonomija.....v petek popoldne sem pri Matetu, oziroma takoj, ko sem zapustil njegov shop in se vsedel v avto, na iStick poflodral minija in do Linhartove poustvaril novembersko Ljubljano. Z ustnikom sva si bila takoj na ti in počutil sem se kot razdražen dojenček, ki je ravnokar fasal svojo priljubljeno dudo. Zadevo sem sesal do danes pozno popoldne, nonstop, razen ponoči. Do danes, okoli šeste ure, sem izgubil na iSticku 2 črtice, s tem, da ga gnetem stalno pri 10W. Filat sem ga dal zgolj zaradi tega, ker ga ne poznam in ne bi rad jutri ostal brez štromčka. Nafilan je bil v manj kot dveh urah in je zopet sestavni del mojih ust. Glede na videno/sprobano, lahko z dvema pridem skozi celi teden!

Nič jasno. Furam 6 sekundne pufe (iStick meri dolžino pufa) in po dveh dnevih stalnega maltretiranja, sem zdreniral manj kot pol baterije? Pojma nimam, kakšna baterija je v tej škatlici, ki ti sede v dlan kot ata na mamo, je pa sigurno strupena ko hudič. Pa tu ne mislim dejansko na strup.....

Ker sem zamenjal coil, 1.5 ohmskega z 2 ohmskim, sedaj furam isti sok pri 7 watih in 3.8 voltih. Me prav zanima, do kam bo seglo tole. Se pa dnevna soba spreminja v kurilnico in iz sosednjega kavča prejemam pritožbe, ker vajpam točno pod tevejem. Itak je zmanjkalo piva, tako da se selim v klet....
Uporabniški avatar
Berghaus
Spreobrnjenec
Spreobrnjenec
 
Prispevkov: 39
Pridružen: 20 Nov 2014, 02:00
Dane zahvale: 0 krat
Prejete zahvale: 8 times


Vrni se na Člani se predstavijo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

cron