pa še moja zgodba

Če ste že dolgoletni vaper, ali pa se z elektronsko cigareto šele spogledujete, v vsakem primeru ste dobrodošli, da tu napišete nekaj o sebi.

pa še moja zgodba

OdgovorNapisal/-a tomvai » 04 Feb 2014, 19:41

No moja izkušnja z elektronskimi cigaretami je verjetno malce drugačna od večine drugih kadilcev ecigaret. Prvič zaradi tega ker sem eden zastopnik dveh blagovnih znamk ameriških ecigaret, pa tudi zato ker pred uporabo elektronskih cigaret, tobačnih cigaret nisem nikoli redno kadil(morda na kaksni žurki kak dim ali dva, tu pa se je tudi končalo, mislim da celega čika še nisem do konca pokadil). Izjema so kakšne res dobre cigaret ampak tudi teh pokadim morda eno ali dve na leto.

Tobačne cigarete so me vedno odbijale, predvsem zaradi dima v prostorih, ki te je dušil, zapovrh pa se je še zažl v oblačila in te potem spremljal kamor koli si že šel. Kot nekadilec sem bil presrečen ko so kajenje v zaprtih prostorih prepovedali.

Verjetno se ob tem trenutku sprašujete zakaj sem potem začel elektronske cigarete prodajati, oz. zakaj jih tudi uporabljam?

?no kljub temu da sam nisem nikoli bil kadilec pa imam tako kot večina od nas v družini člane, ki jih ta razvada spremlja že od malega. In vedno sem si želel da bi jih tega odvadil. Delno zaradi tega, da mi ne bi bilo potrebno trpeti tistega dima, predvsem pa zaradi tega ker so tobačne cigarete dejansko zelo škodljive(ampak to itaq ze vsi tukaj vemo :)). Kot taksen sem vedno iskal tudi neko alternativo, ki bi bila manj škodljiva, namreč zelo hitro sem ugotovil da pri moji familiji zgolj teženje da naj že enkrat nehajo kaditi nebo nikoli delovala.

S samimi elektronskimi cigaretami so me seznanili moji sorodniki iz amerike, natančneje teta in stric, oba težka verižna kadilca(govorim o parih škatlicah na dan na osebo :wink:).
Ko sem pred nekaj leti prišel v NY in so me pobrali na JFK, sem bil že od samega štarta mentalno pripravljen da se bom celo pot do Brooklyna(ki je v njihovem prometu zelo dolga) peljal v plinski celici. In na začetku je res izgledalo da bo tako. Hitro pa sem bil začuden ker v avtu dejansko ni nič smrdelo, kljub temu da sta oba kadila kot turka. Še bolj mi je bilo čudno ko je stric svoj ?prižgani? cik pospravil v holster pod obleko :)). Takrat sem vedel da tukaj nekaj ?smrdi?.

Debata potem hitro prešla na temo elektronskih cigaret ter tega kako sta oba po tem ko sta ecigareto videla v filmu The tourist nafehtala svojega sina, da jima je našel elektronske cigarete. Zanimivo je bilo to da ju ni toliko zanimalo to da bi opustila kajenje oz. prešla na nekaj manj škodljivega. Všeč jima je bilo predvsem to da se jih je dalo kaditi v zaprtih prostorih. No in sama nista imela s prehodom nobenih problemov in sedaj kadita samo še elektronske cigarete. Pokadita po par kartuš na dan, vsak seveda, po njunem stanovanju je na vsakem vogalu kak pepelnik z baterijo ter kartušami, ker baterije konstantno zgubljata :).

Ko sem videl da lahko takšna oldschool verižna kadilca POPOLNOMA prehehata kaditi tobačne cigarete, še več da so jima postale odvratne, takrat sem bil prepričan da so elektronske cigarete prava stvar, tudi za mojo družino. Tako da ena prvih stvari, ki sem jih podaril svoji familiji so bile elektronske cigarete.

Hkrati pa sem elektronske cigarete videl tudi kot nekaj kar bi lahko dopolnjevalno naš družinski posel - vele/maloprodajo potapljaške opreme ter opreme za podvodni ribolov. Tukaj gre za zelo seznosko panogo. Med poletno sezono delamo na polno, izven le-te pa prodaja močno pade, sploh pozimi. Zaradi tega smo vedno iskali še neko dejavnost, ki bi bila aktualna čez celo leto. Elektronske cigarete so tukaj super dopolnilo, ker se najbolje prodajajo ravno pozimi, ko se potapljaška oprema prodaja najslabše :). Pa tudi kadilcev je med potapljači presenetljivo veliko :).

Preden smo se spustili v samo prodajo, sem sam več kot eno leto raziskoval sam trg, prebiral različne študije na temo učinkov elektronskih cigaret na zdravje, kaj vsebujejo tekočine itd. Med celotnim procesom preizkusil tudi kar nekaj različnih tipov/blagovnih znamk eecigaret. Na koncu smo se odločili za V2Cigs ter kasneje še za njihovo hčerinsko bagovno znamko Vapor Couture. Kar se je izkazalo za zelo pravilno izbiro. Ker imamo med našimi strankami tudi kar nekaj tistih, ki mini cigaret ne uporabljajo, so pa jim všeč V2 tekočine bomo v kratkem začeli zastopati še tretjo blagovno znamko, ki bo bolj pogodu tudi tistim, ki jim mini cigarete iz takšnih in drugačnih razlogov niso dovolj.

Kot sem že omenil na začetku sam nisem nikoli redno kadil tobačnih cigaret. So mi pa elektronske cigarete od samega začetka veliko bolj prijetne za uporabo in jih uporabljam kljub temu da sicer nisem kadilec. Ker nisem bil nikoli odvisen od tobačnih cigaret kadim večinoma breznikotinske tekočine oz. polnila, občasno mi zasedejo tudi nikotinska, večino časa pa mi je sam okus polnil veliko bolj pomemben kot tisit pekoč filing v grlu, ki ga dobiš zaradi nikotina.

Tako da kljub temu da sem prišel do elektronskih cigaret iz čisto drugih razlogov ter da so moje osebne navade kajenja drugačne od večine drugih kadilcev, sem in ostajam navdušen uporabnik, zagovornik pa tudi zastopnik elektronskih cigaret in mislim da so ta hip edina prava alternativa tobačnim cigartam.

Žal pa je njihova medijska slika ta hip tako pri nas kot po svetu zelo popačena, ljudje pa v večini zelo slabo ali pa napačno informirani o tem kaj elektronske cigarete so, kako delujejo ter kaj je v tekočinah, ki se uporabljajo. Posledično nas država meče v isti koš kot tobačne cigarete, zaradi česar imamo tudi vedno večje omejitve okoli tega kaj lahko objavljamo na naših spletnih straneh, namreč vsako zadevo/tekst, ki jo damo na splet nam sedaj poizkušajo predstaviti kot oglaševanje elektronskih cigaret, ki pa je v Sloveniji od junija lani prepovedano. Ampak to pa je že debata za kakšno drugo temo :)
RANDOM_AVATAR
tomvai
Vejper
Vejper
 
Prispevkov: 74
Pridružen: 04 Feb 2014, 02:00
Kraj: Ljubljana
Dane zahvale: 0 krat
Prejete zahvale: 0 krat

OdgovorNapisal/-a k2b » 06 Feb 2014, 01:54

Pozdravljen in dobrodošel -> o nekaterih zadevah sem podebatiral s tabo že v drugih temah - samo še nekaj o tvojem zadnjem odstavku:
Predstavljaj si, da je e-cig toliko popularen in razširjen, da te vlada obdavči na - bi rekli hardware (e-cig) in software (e-trkočine) za 58,50% - kaj bi pa rekel potem?

Mislim, da medijska slika o e-cig ni toliko slaba kot je - nikakršna.Bojimo se lastne sence in imamo močne lobije.Žal vaperskega ni med njimi :lol:

Zaenkrat - s poudarkom na zaenkrat lahko kupujemo in prodajamo zadeve z ohlapnimi certifikati in po normalnih davčnih stopnjah - tako da Vape on :mrgreen:
Slika

Slika
Uporabniški avatar
k2b
Site Admin
Site Admin
 
Prispevkov: 1826
Pridružen: 04 Jan 2014, 02:00
Kraj: Obala
Dane zahvale: 292 times
Prejete zahvale: 390 times

OdgovorNapisal/-a tomvai » 06 Feb 2014, 15:23

Medijska slika se je v zadnjih mesecih delno popravila, ampak razmere za same prodajalce se pa ful zaostrujejo. Dejansko ce bi bile razmere taksne kot so danes 2 leti nazaj ko sem se v ta posel sele spuscal, se zadeve verjetno nebi lotil.
RANDOM_AVATAR
tomvai
Vejper
Vejper
 
Prispevkov: 74
Pridružen: 04 Feb 2014, 02:00
Kraj: Ljubljana
Dane zahvale: 0 krat
Prejete zahvale: 0 krat


Vrni se na Člani se predstavijo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

cron