eCigareta in jaz

Če ste že dolgoletni vaper, ali pa se z elektronsko cigareto šele spogledujete, v vsakem primeru ste dobrodošli, da tu napišete nekaj o sebi.

eCigareta in jaz

OdgovorNapisal/-a mateb » 28 Feb 2014, 01:49

Redno sem začel kaditi pri rosnih 13 letih. Še v osnovni šoli smo se med glavnimi odmori skrivali za šolo, kadili in bili sami sebi frajerji. Verjetno se nam je to zdelo tako fajn, ker smo se počutili odrasle.

Kadilska zgodba se je nadaljevala še nadaljnjih 13 ali 14 let. Dneva brez cigarete praktično ni bilo. Kamorkoli, kjerkoli, vedno se je našel čas za čik pavzo. Skadil sem škatlico na dan.

Vmes sem poizkušal večkrat prenehati. Nikotinske žvečilke mi niso pomagale, zmanjševanje pa mi ni šlo dobro od rok. Vmes sem 1 leto kadil pipo. Ker mi je bilo malce nerodno hoditi s pipo naokoli sem jo kadil samo doma. In to je bilo OK. Po enem letu sem za hec pokadil 1 cigareto, potem 2., 3. in spet sem bil redni kadilec cigaretov.

Dolga leta kajenja so že začela počasi vplivati name in na moje zdravje. Pri športu sem se hitro zadihal in imel kratko sapo. Ponoči sem se pa nekajkrat na teden zbudil zaradi kašlja. Zjutraj so se mi pljuča vedno zdela stisnjena in je bilo potrebnega nekaj časa preden sem lahko globoko in na polno vdihnil zrak.

Pri prvem preizkusu prenehanja z elektronsko cigareto mi ni uspelo. Okus mi ni bil všeč in sililo me je na kašljanje. Mojo drago tudi takrat ni prepričala.

Po nekaj letih sem zagledal znanca z neko večjo in debelejšo elektronsko cigareto, ki je bil popolnoma navdušen nad njo. Odločil sem se, da ponovno poizkusim. Po njegovem priporočilu in po treh dneh besnega branja in raziskovanja sem kupil model eGo-T pri prodajalcu iz Anglije - Totally Wicked, ter nekaj njihovih tekočin. Po nekaj dneh neučakanosti sem jo le prejel, takoj sestavil in preizkusil. Prvi moj komentar je bil, WOW, to sploh ni slabo. Potem je še moja draga preizkusila in ker sta bile v kompletu dve elektronski cigareti, si je takoj vzela pravico, da je 1 njena. :lol: V nekaj naslednjih dneh sem z njo navdušil še nekaj drugih ljudi in ponovno sem moral naročevati.

Na začetku, ko sem začel z elektronsko cigareto, sem opazil občutno izboljšanje vonja in okusa. Počasi pa se je tudi nočno kašljanje prenehalo. Verjetno najbolj všeč pa mi je bilo to, da sem zjutraj lahko na polno vdihnil in nisem več imel tistega občutka, da so pljuča stisnjena. Pri samem športu pa sem lažje premagoval napore. Predvsem kratke sape več ni bilo kot včasih.

Veliko sem bral in preučeval o tej tematiki in si ustvaril sliko, da je elektronska cigareta veliko manj škodljiva od navadne v kar verjamem še danes. Elektronska cigareta je sedaj moja celodnevna spremljevalka in moj hobi. Vem, da sem zamenjal eno odvisnost za drugo in tudi zavedam se, da bi bilo najbolje, če bi tudi elektronsko cigareto opustil. A kaj ko imam rad, da se okoli mene kadi oz. pari in če že moram, potem raje izberem manj škodljivo in veliko bolj zabavno alternativo.

V vsem tem času, približno 2 leti, sem kar nekaj tega preizkusil. Razni uparjalniki, modeli, baterije, tekočine takšne in drugačne,... Na trgu je toliko tega, da enostavno človek ne more preizkusit vsega. Najbolj pa me veseli dejstvo, da se trg elektronskih cigaret tako hitro razvija in ni nikoli dolgčas.

Z elektronsko cigareto sem se vmes povezal tudi poslovno. Sem namreč lastnik in skrbnik spletne trgovine PyurSmoke.

Na tem forumu bom aktiven izključno kot uporabnik. Bi pa bil vesel, če bi administrator namenil kakšen kotiček tudi prodajalcem, kjer bi se lahko predstavili še iz tega vidika.
RANDOM_AVATAR
mateb
Vejper
Vejper
 
Prispevkov: 64
Pridružen: 13 Jan 2014, 02:00
Dane zahvale: 1 krat
Prejete zahvale: 6 times

OdgovorNapisal/-a k2b » 04 Mar 2014, 01:15

Dobrodošel na forumu!

Z Pyursmoke pa imam eno zanimivo in poitivno izkušnjo.
Lani (2013) sem nekje konec julija, začetek avgusta - v času kislih kumaric ostal
"completely surrounded by NO e-juice" tik pred odhodom na dopust.
No pa sem poklical Pyursmoke in promptno dobil dostavljen tedaj iskani Dekangov Desert Ship.

Ni mišljeno kot reklama !!!
:lol:

Te bomo malo privili za kakšen group buy za F'Art arome :shock: ko bo potreba če boš za

k2b
Slika

Slika
Uporabniški avatar
k2b
Site Admin
Site Admin
 
Prispevkov: 1826
Pridružen: 04 Jan 2014, 02:00
Kraj: Obala
Dane zahvale: 292 times
Prejete zahvale: 390 times

OdgovorNapisal/-a mateb » 04 Mar 2014, 13:55

Me veseli, da sem lahko pomagal v takšnih kriznih trenutkih. :wink:

Ni problema za group buy. Me kar privijte. :lol:
RANDOM_AVATAR
mateb
Vejper
Vejper
 
Prispevkov: 64
Pridružen: 13 Jan 2014, 02:00
Dane zahvale: 1 krat
Prejete zahvale: 6 times


Vrni se na Člani se predstavijo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

cron