O naravnih aromah je dosti megle - na precej e-tekočinah piše da so narejene iz NARAVNIH in UMETNIH arom.
Naravne arome je namre? dosti težje stabilizirati, da so obstojne (časovno) kot pa umetne. Mnoge arome za e-tekočine so narejene iz izvlečkov naravnih substanc - z umetnim postopkom pa njihova "naravnost" vsaj zame postane vprašljiva.
Predvsem se mi zdi pomembno da uporabljam - po mojem kriteriju - kvalitetne sestavine za e-tekočine: arome kvalitetnih in preverjenih proizvajalcev, nikotinske baze s certifikatom in PG/VG po Ph.Eur standardu (evropska pharmakopeja).
Pri že pripravljenih e-tekočinah je pa podobno.
Najprej bi moral ugotoviti kakšno PG/VG razmerje ti ustreza. ovale ima npr. precej PG v svojih e-tekočinah (60PG/40VG), kar rezultira da imajo te tekočine boljši TH (throat hit) in bolj izrazit okus - zato pa mogoče tudi bolj dražijo pri uparjanju oz. sušijo usta.
Megareth - ne najdem nekih podatkov o PG/VG razmerju so verjetno malenkost bolj na VG stran (to bi najboljše vedel Nejc iz veyper.si), mogoče manj aromatične kot Ovale in bolj "mehke" zaradi več VG-ja (domnevam) - kar ne pomeni nujno da so manj kvalitetne.
Tako da od znamk bi jaz rekel: Five Pawns, TMAX, Red Oak, slovenski LordOftheJuice.......zdaj pa moraš sam vedet kako boš dohajal tempo s cenami teh e-tekočin.
Toliko od mene - bojo še drugi povedali svoje mnenje