Hojla..

Če ste že dolgoletni vaper, ali pa se z elektronsko cigareto šele spogledujete, v vsakem primeru ste dobrodošli, da tu napišete nekaj o sebi.

Hojla..

OdgovorNapisal/-a deon666 » 03 Nov 2015, 19:25

Pozdravljeni,
no, upam da sem nov ?vaper?, 49 let, kadil 30 let, po škatlo dnevno. Vmes parkrat nehal, tudi po kakšno let, ampak vedno nazaj.. Za vapanje sem se odločil ker ker vidim da deluje za prijatelje, tudi dolgotrajne kadilce.
Zaenkrat sem se odločil za E-pipo. Pipo sem že prej občasno kadil pa mi je bolj domače, za začetek mi je ( po desetletjih cigarette..) čudno da bi vlekel iz nečesa z OLED, podobnega MP-3 playerju..
Torej, E-pipa Smok Guardian 2 in Aspire Nautilus, vapam kak teden.
Zanima me naslednje, zdi se mi da ima vapanje pri menu dost bolj močan? troat hit? kot cigarete. Prej em kadil rdeče Gauloises, prcej močne?amapk mi vap izgleda dosti bolj iritira grlo ? Uporabljam standardne tekočine, najprej Joyetech RedMix, sedaj pa nek LiquidFabrik VirginiaBlend, oboje 12mg nikotina. Pipo uporabljam na 7W, kakrkoli več pošteno peče?
Se človek tega sčasoma bolj navadi..ali je treba raziskovat tekočine ki bi ..manj iritirale..
Pa vsem lep pozdrav, Davorin
8)
Uporabniški avatar
deon666
Veteran
Veteran
 
Prispevkov: 182
Pridružen: 03 Nov 2015, 02:00
Kraj: Maribor
Dane zahvale: 54 times
Prejete zahvale: 41 times

OdgovorNapisal/-a k2b » 03 Nov 2015, 20:31

Pozdravljen deon666 in dobrodošel na forumu !

Slika

Oprema ki jo imaš je čisto spodobna za za?etek - Smok Guardian II je pa tudi luštna pipa na katero lahko naviješ tudi kak drug atomizer ščasoma če boš imel željo po nadgradnji (kak Kayfun zelo lepo leže gor ipd....)

Aspire Nautilus je pa tudi spodobna napravca za za?etek

https://www.youtube.com/watch?v=TEobh9yBEHA

Nautilus naj bi tud brez težav prebavljal tudi pretežno VG (glicerinske) e-juice - celo 100% VG z dodatkom destilirane vode.

Tako da tu zna tičat težava glede pekočega grla ob predpostavki seveda, da je Nautilusova glava še "fit" in dobro dela.
Predlagam ti, da probaš še kakšne e-tekočine - tudi tu na forumu ti lahko kdo pošlje kak sample z pretežnim VG-jem .

Verjetno vejpaš po sistemu usta-pljuča (M2L oz "mouth to lung" posebej če si zastavil z "pipe stupom".

Para mora "drset" in ne sme iritirat grla - ob seveda normalni Wattaži in če ne vlečeš neprestano - - - nekako naj bi bilo tam nekje 10-15 vdihov kot ena cigareta in potem lahko odložiš za nekaj časa.

So pa simptomi bolečega grla ob prehodu na e-cig dokaj splošen pojav tako da ni panike.Predvsem je pomembno da si najdeš svojo optimalno e-tekočino (predvsem razmerje PG/VG in ne toliko okus) in optimiziraš napravo ki jo uporabljaš (menjava glav, čiščenje kontakta ki gre na e-pipo z alkoholom....ipd)

Fino je tudi da če imaš možnost se s kom dobit ki že uporablja e-cig ali probat kak atomizer v kakšni trgovini da vidiš kje si s svojo napravo.

Vse to nekako in bo šlo - katerokoli vprašanje se ti pojavi ob novem "konjičku" pa - tu smo - kar vprašat :D

Vejpanje dejansko deluje in analogne cigarete so dejansko passe...
po svetu še bolj kot pri nas v ljubi domovinici kjer smo dostikrat obremenjeni s stvarmi ki niso pomembne ....

Če parafraziram enega od priljubljenih Youtube ocenjevalcev e-cig in opreme:

" KAJENJE JE MRTVO, VEJPANJE JE PRIHODNOST - IN PRIHODNOST JE -> ZDAJ "
Slika

Slika
Uporabniški avatar
k2b
Site Admin
Site Admin
 
Prispevkov: 1826
Pridružen: 04 Jan 2014, 02:00
Kraj: Obala
Dane zahvale: 292 times
Prejete zahvale: 390 times

OdgovorNapisal/-a jero » 03 Nov 2015, 21:49

Ravno danes sem dobil en free sample ejuice z 12mg nikotina. U glavnem.. nalijem, povlečem.. aaaaah peče.. kašljam.. fuj. Rarzrečim zadevo z VGjem 0 nikotnina na razmerje 50/50.. veliko bolje. Tudi sam sem še pred kratkim kadil analogne in sem na začetku vejpal ejuice z 18mg nikotina. Danes po dveh mesecih je zadeva popolnoma drugačna saj vejpam ejuice od 2mg do 4mg nikotina.

Tako, da defenitivno se ti splača znižati stopnjo nikotina v svojih ejuicih. Predlagam, da probaš LOTJ slovenskega proizvajalca (tukajimajo zalogo), ki defenitivno ve kako se naredi kvaliteten ejuice. So vsicer max VG in z nizkimi stopnjami nikotina. Je pa troath hit skoraj ničen. Nikotin je po mojih izkušnjah itak precenjen in pri vejpanju ga ne rabiš veliko. Sam v njihove ejuice nalijem sicer še za 1/3 PG/VG baze (60/30) z 10% vode in tako poskrbim, da je para malenkost bolj topla okus pa še vedno poln.
Uporabniški avatar
jero
Veteran
Veteran
 
Prispevkov: 446
Pridružen: 03 Sep 2015, 01:00
Kraj: Notranjska
Dane zahvale: 167 times
Prejete zahvale: 214 times

OdgovorNapisal/-a deon666 » 03 Nov 2015, 21:57

Ja hvala za odgovor. Po prenehanju 30 letne razvade je vsak nasvet več kot dobrodošel. 8)
Ma, meni se zdi da naprave delajo OK, dima oz. pare je več kot preveč.
(Ni teorije da prebavim količino pare kot tipo na videu.. Pravzaprav mi je najbolj čudno da kot bivši "heavy smoker" komaj prebavim 7W ..) Verjetno imam jaz že od prej zaradi kajenja iritirano grlo. Sem dal poiskusit svoj vap kolegu..ga nič ne peče.
Je pa res da nimam pojma kaj uporabljam glede tega VG, PG itd v tekočini, to bo treba izgleda raziskat. Če je kakšna...ki je glede tega najboljša, se priporočam za sample.
Kolega je sicer zdaj naročil sestavine za DIY mešanje, bazo in okuse.
Vidim pa da je tudi za bazo več načinov mešanja; traditional, Fifty:Fifty..itd..
Sicer pa sem nekako pričakoval kaj bo s temi tekočinami, komplicirano.

LP Davorin
Uporabniški avatar
deon666
Veteran
Veteran
 
Prispevkov: 182
Pridružen: 03 Nov 2015, 02:00
Kraj: Maribor
Dane zahvale: 54 times
Prejete zahvale: 41 times

OdgovorNapisal/-a quest » 03 Nov 2015, 23:08

Davorin zdravo

Lahko mene prebereš


http://slo-vaper.mojforum.si/slo-vaper-about72.html

sva kar na istem. Pa ti povem, da si se prav odločil. Meni je kar naenkrat minilo 536 dni od zadnjega čika. No sem probal vmes dvakrat pa več kot dva dima nisem skup spravil.

Koliko tankov si že z enim grelcem naredil. Da ni zapacan, ker potem je okus pekoč, grenak itd. Vse prej kot dober.
7 Watov moči je malo. Tukaj je nekaj narobe. Imaš pravilno nastavljeno moč modro-belo območje. Zapacanost grelca, ali resnično preobčutljivo grlo.

Pij dosti tekočine-čaj z medom hidrira med pa pomaga pri vnetem grlu.

Pojdi v trgovino in sprobaj še kakšno drugo tekočino.

In seveda čimveč preber tukaj in okol. Se hitro naučiš. Pol ti pa pod kožo zleze in si ves nestrpen ko malo dete ko čakaš novo tekočino, nov mod itd.

Nikol nazaj.
Slika
Uporabniški avatar
quest
Veteran
Veteran
 
Prispevkov: 384
Pridružen: 10 Maj 2014, 01:00
Kraj: Dolenjska
Dane zahvale: 69 times
Prejete zahvale: 50 times

OdgovorNapisal/-a ElGrigon » 04 Nov 2015, 01:09

Sicer ne vem kako je z omenjeno napravo ampak, jaz sem na začetku vejpal na 5W s Kangerjem in mi je bilo več kot dovolj pri 12mg. V bistvu sem z bottom-coil tanki pričel ugotavljati, da moram znižati stopnjo nikotina.
Para je bolj "sočna" in vsebuje tudi več nikotina. Pri CE4 tankih je drugače, tam je 12mg ravno prav pri prehodu.

Kakorkoli, vsak vejper je z močnejšo opremo znižal stopnjo nikotina. Z driperji in raznimi heavy-duty tanki smo večinoma med 3-6mg, nekateri celo nižje.

Vsekakor je treba poskušati, da najdeš svojo točko. Veliko vlogo lahko ima tudi sama baza tekočine; razmerje PG/VG. Lahko, da boš ugotovil, da ti PG sploh ne leži in boš vejpal večinoma VG tekočine z malo vsebnostjo PG-ja.

Sam sem experimentiral dobre 3 mesece, da sem našel to kar mi paše.
Saj na začetku je OK, ampak se spremembe zaradi prenehanja kajenja cigaret hitro odvijajo in okusi ter vonji so iz tedna v teden drugačni, zato prve dobre tekočine hitro postanejo neokusne oziroma premočne.
Uporabniški avatar
ElGrigon
Veteran
Veteran
 
Prispevkov: 373
Pridružen: 28 Jul 2014, 01:00
Kraj: Sv. Jurij v Slovenskih Goricah
Dane zahvale: 9 times
Prejete zahvale: 28 times

OdgovorNapisal/-a deon666 » 04 Nov 2015, 12:40

Hojla 8)
ma..pri meni je zaenkrat tako; cilj je znebit se cigaretov, ne pa tudi navade aziroma razvade.. To zaenkrat deluje. Vse skupaj imam nastavljeno tako da približno vlečem enako kot prej cigarete..in da je tudi dima (..pare ) enako, recimo.
Sicer, ko gledam kak video ko tipi testirajo kako sub-ohmsko 50W zadevo..ma to je pri enem potegu za pol škatle cigaret dima..se mi zdi :wink:
Jaz pač..kot pri cigaretih, M2L, porabim pa izgleda kakih 3mL tekočine dnevno. Ja, pri tekočinah pa je izbire :(
Najbolj me ima da bi presekal gordijski vozel pa se navadil kar na brez okusa varianto, najbolj enostavno.

LPD
Uporabniški avatar
deon666
Veteran
Veteran
 
Prispevkov: 182
Pridružen: 03 Nov 2015, 02:00
Kraj: Maribor
Dane zahvale: 54 times
Prejete zahvale: 41 times

OdgovorNapisal/-a jero » 04 Nov 2015, 13:19

Tudi meni je bil cilj se znebiti cigaretov (po 21. letih) v začetku. Da bo ta cilj z lahkoto dosežen sem ugotovil že pri prvem vejpu. Kasneje pa se cilji spreminjajo (in temu primerno tudi finančno stanje heh).

Najprej sem seveda moral si zagotoviti, da bom imel napravo, ki mi ne bo sredi nečesa odpovedala in bom živčno si šel kupit čike.. torej dobra baterija, večji tank in kvaliteta.
Ko sem imel močnejšo napravo in večji tank sem ugotovil, da mi tekočine, ki sem jih uporabljal na manjši napravi ne odgovarjajo več, saj me je zaradi visokega nikotina peklo grlo.
Naslednja faza, ko sem približno našel prave tekočine, je bila, da sem začel spreminjati navade. Če sem prej šel ven na čik pa 5 min kadil, ugasnil in šel nazaj not pa ponovil postopek čez pol ure, je sedaj drugače. Na vsake toliko naredim par vejpov in delam naprej pač karkoli že delam. Ni več čik pavze.. razen takrat ko si grem namenoma raztegnit noge. Po drugi strani, če imamo žur, chain vejpam celo noč in se zjutraj zbudim brez kadilskega mačka in brez bolečega grla. Isto velja tudi takrat, ko grem na kofe recimo.
Količina nikotina mi ne pomeni nič, saj ga dobim očitno več kot dovolj tudi z najnižjimi razmerji (2 do 4mg). Pomembno mi je, da ima vejp dober okus. Vejp more biti kot topla gosta svila, ki polzi po grlu.. brez draženja.

To vse v dveh mescih :)

Naslednja faza bo verjetno zniževanja nikotina na nič.

Torej navadit se na brez okusa se mi zdi, da bi zamudil preveč, kar ti lahko vejpanje nudi saj, ko se enkrat počutiš udobno pri vejpanju, ti je okus tista prva prioriteta po kateri stremiš. Menim, da je tisti glavni gordijski vozel potrebno presekat ravno pri tistih zadevah, ki te spominjajo na čike in sprejeti drugačne navade. Predlagam, da obiščeš kako specializirano trgovino z elektronskimi cigareti, kjer se boš lahko pozanimal in preizkusil različne zadeve. Tudi sami prodajalci po navadi imajo veliko izkušenj z svetovanjem kaj kdo potrebuje.. meni so.
Uporabniški avatar
jero
Veteran
Veteran
 
Prispevkov: 446
Pridružen: 03 Sep 2015, 01:00
Kraj: Notranjska
Dane zahvale: 167 times
Prejete zahvale: 214 times

OdgovorNapisal/-a deon666 » 05 Nov 2015, 11:33

Hojla 8)
zaenkrat vsem hvala. Sem v tem šele 10 dni, informacij in izbire pa je ogromno. Sicer se stvari popravljajo. Vidim da se bo treba navadit neke samodejne motorike. Sem šele pred kratkim opazil da je dosti boljše če če stisnem gumb kako sekundo ali pol prej...ma navada, na začetku sem najprej vlekel pa se čez "pol ure" spomnil da je treba stisnit gumb. Genij. 8)
Počasi bom izgleda tudi nehal vrtet ta Airflow..pa skužil kdaj mi pašejo določeni Wati.
Bom pa definitivno res šel počasi z nikotinom dol, na 12 ali 9. Zaenkrat imam vse po 18, pač za začetek, da me ne zvije zaradi nikotinske krize...ampak izgleda to ni nujno.
Me pa zanima glede VG baze, prodajalci poudarjajo da je ta bolj za močne, sub-ohmske grelce. Zaenkrat mi tega ni za nabavljat, še manj pa motat tuljav. ( živim od elektronike, namotal tuljav več kot preveč... )
Bo VG dobro deloval v Aspire Nautilus, 1.4 Ohma..? Ali bi bilo treba vzet kako razmerje VG..?

Hvala, LP Davorin
Uporabniški avatar
deon666
Veteran
Veteran
 
Prispevkov: 182
Pridružen: 03 Nov 2015, 02:00
Kraj: Maribor
Dane zahvale: 54 times
Prejete zahvale: 41 times


Vrni se na Člani se predstavijo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

cron