Tudi meni je bil cilj se znebiti cigaretov (po 21. letih) v začetku. Da bo ta cilj z lahkoto dosežen sem ugotovil že pri prvem vejpu. Kasneje pa se cilji spreminjajo (in temu primerno tudi finančno stanje heh).
Najprej sem seveda moral si zagotoviti, da bom imel napravo, ki mi ne bo sredi nečesa odpovedala in bom živčno si šel kupit čike.. torej dobra baterija, večji tank in kvaliteta.
Ko sem imel močnejšo napravo in večji tank sem ugotovil, da mi tekočine, ki sem jih uporabljal na manjši napravi ne odgovarjajo več, saj me je zaradi visokega nikotina peklo grlo.
Naslednja faza, ko sem približno našel prave tekočine, je bila, da sem začel spreminjati navade. Če sem prej šel ven na čik pa 5 min kadil, ugasnil in šel nazaj not pa ponovil postopek čez pol ure, je sedaj drugače. Na vsake toliko naredim par vejpov in delam naprej pač karkoli že delam. Ni več čik pavze.. razen takrat ko si grem namenoma raztegnit noge. Po drugi strani, če imamo žur, chain vejpam celo noč in se zjutraj zbudim brez kadilskega mačka in brez bolečega grla. Isto velja tudi takrat, ko grem na kofe recimo.
Količina nikotina mi ne pomeni nič, saj ga dobim očitno več kot dovolj tudi z najnižjimi razmerji (2 do 4mg). Pomembno mi je, da ima vejp dober okus. Vejp more biti kot topla gosta svila, ki polzi po grlu.. brez draženja.
To vse v dveh mescih

Naslednja faza bo verjetno zniževanja nikotina na nič.
Torej navadit se na brez okusa se mi zdi, da bi zamudil preveč, kar ti lahko vejpanje nudi saj, ko se enkrat počutiš udobno pri vejpanju, ti je okus tista prva prioriteta po kateri stremiš. Menim, da je tisti glavni gordijski vozel potrebno presekat ravno pri tistih zadevah, ki te spominjajo na čike in sprejeti drugačne navade. Predlagam, da obiščeš kako specializirano trgovino z elektronskimi cigareti, kjer se boš lahko pozanimal in preizkusil različne zadeve. Tudi sami prodajalci po navadi imajo veliko izkušenj z svetovanjem kaj kdo potrebuje.. meni so.