En lep pozdrav! 13 let kadilec, 1 mesec vejper

Če ste že dolgoletni vaper, ali pa se z elektronsko cigareto šele spogledujete, v vsakem primeru ste dobrodošli, da tu napišete nekaj o sebi.

En lep pozdrav! 13 let kadilec, 1 mesec vejper

OdgovorNapisal/-a rokyo87 » 20 Dec 2015, 03:04

En lep pozdrav!

Moje ime je Rok, star sem 28 let in pretekel je en mesec odkar nisem vzel v roko konvencionalnega cigareta po več kot 13-tih letih kajenja. Cca 1 mesec samo puham paro iz Ovale Elips-C začetniške e-cigarete. Kljub moji skepsi glede e-cigaret sem se v petek napotil iz MB proti LJ v Ovale trgovino po priporočilu sodelavca. V trgovino sem seveda vstopil z veliko mero skepticizma, ker nikakor nisem mogel verjeti, da lahko ena kovinska palčka, ki se polni na elektriko nadomesti cigaret, ki sem ga pred vstopom v trgovino tudi pokadil. Seveda brez tega ne gre oz. še en mesec nazaj ni šlo. Prijazen prodajalec mi je s kratko demonstracijo predstavil kajenje iz e-palčke, nakar pa sem naredil svoj prvi "dim". Hit in the throat. Totalka. Bom povedal po resnici, najbolj sem se bal tega, da ne bo tega hita v grlo in še danes verjamem, da če tega nebi bilo, te e-cigarete nebi kupil. For sure. Kljub temu, da je to bilo, sem pri nakupu kolebal, ampak na koncu vseeno kupil. Zaenkrat mi ni žal oz. celo navdušen sem, da si lahko s to kovinsko palčko filam nikotin v možgane. Neverjetno. 4 dni nazaj tega nebi verjel. Nikomur in nikdar in vsakemu, ki bi me želel v to prepričati, bi se smejal, kot se danes skoraj vsi smejejo meni. Kakšna e-cigareta! Čik vzemi v roko, s tem si pravi ded in samo s tem lahko zadovoljiš svojo potrebo po nikotinu. To sem verjel tam pri 15 letih oz. še malo prej, s tem, da si dolgo nisem priznal, da sem odvisnik od nikotina. Želel sem nehati kaditi, poskusil sem tako, da sem zvečer skadil "zadnji" cigaret in si rekel: "Jutri ga več ne prižgem!". Ponoči sem se zbudil, seveda z nikotinsko krizo in samo sekundo je trajalo, da sem se spomnil mojega zadnjega čika in že sem bil v paniki. Dobesedno v paniki, zaspat nisem več mogel, čez 15 minut sem že kadil moj prvi čik po zadnjem. In zjutraj pri kavi že naslednja dva. Je to res takšna odvisnost, da ti vse drugo pade na misel, samo to ne, da si odvisen od nikotina? Želel sem se prisiliti v "Cold Turkey", ampak sem se ponoči zbudil in nisem mogel več zaspati, dokler nisem prižgal in skadil čika. Jebeno zavedanje, vam povem. V mojih mislih je bilo samo to: "Umrl bom od cigaret, ampak tega nočem!". Sam sebi sem želel omejiti porabo cigaret, ampak sem trpel. Dobesedno. Delal sem si načrte, kdaj bom kakšnega skadil in kje ter potem samo čakal, da napoči ta čas, velikokrat pa je ta čas bil tudi 30 minut pred tistim, ki sem ga imel v planu. Še bolj jebeno zavedanje o odvisnosti. Začel sem kaditi v zadnjih razredih OŠ in če bi takrat vedel, kakšna muka je samo poskušati nehati, nebi nikoli prižgal prve cigarete. Nikoli. Prisežem. Ampak takrat smo bili "frajerji" s čikom v lapah, saj vam je verjetno znano. Obtoževati sam sebe, da sem začel kaditi se mi zdi nesmiselno, ker sem takrat bil enostavno otrok, ki bi rad bil frajer. In cigaret je bil simbol frajerja. Takrat se mi je to zdelo, danes se mi več ne. Poleg tega pa sem doma imel fotra in mater, ki sta strastna kadilca še danes.

No, v glavnem. Moj prvi večer z e-cigareto je potekal tako, da sem jo testiral, če resnično lahko poteši mojo željo po cigareti. Parkrat sem puhnil in jo odložil, potreba po nikotinu ni prišla, ampak sem vseeno posegel po njej, da sem testiral, če še vedno da hit v grlo. In je dala in da še danes. Z njo hodim po hiši in puham, medtem ko druga dva kadita konvencionalne cigarete, ki se jih pravzaprav bojim in se jim izogibam, čeprav sedim pri kavici z dvema konvencionalnima kadilcema in veselo delam in puham paro iz moje e-palčke, njima pa se to zdi smešno, ampak jaz dobim to, po čemer hrepenijo možgani. Dogaja pa se mi tudi, da ko dobim nikotinsko krizo, vlečem paro in čakam, da "udari", vendar traja malce več časa, kot pri cigaretu, ampak pride. In takrat si spet rečem: "Glej, pa ji je uspelo, tej e-palčki!". 95% manj škodljiva od cigareta? Po zadnjih študijah očitno res, ampak upam, da ne bodo v prihodnosti odkrili, da je 95% bolj škodljiva kot cigareti. Po drugi strani pa, a bi bilo to sploh možno? Dvomim, ampak skepsa kljub temu še vedno je, čeprav je danes znanost že zelo hitra in natančna. Vsaj tako se jaz tolažim in upam, da je ta tolažba resnična.

Rad bi še povedal, da sem tretjo noč švical, kot da bi sekal drva pri +40 stopinjah Celzija. Ponoči sem zamenjal 2 totalno prešvicani majici, imel verjetno največjo nikotinsko krizo v življenju, ki sem jo s trudom potešil z e-palčko in se zjutraj od švica zbudil s sprano/zgubano kožo na rokah, kot da bi bil cel dan na bazenu. Trud omenjam zato, ker sem se skoraj zatekel h konvencionalnemu cigaretu, ampak sem si dopovedoval, da bo nikotin iz pare kmalu prijel. In je. Hvalabogu. Povejte mi, je to švicanje posledica tega, da sem nehal kaditi ali tega, da sem začel vejpati? Pomoje tisto ta prvo, ker predvidevam, da telo izloča strupe. Se je to dogajalo še komu ob koncu kadilske in začetku njegove vejperske kariere?

Kako dolgo se pojavljajo dvomi, da e-palčka lahko zadovolji tvojo potrebo po nikotinu, čeprav ti jo kasneje vseeno?

Kako dolgo si na preizkušnji in se bojiš, da boš posegel po konvencionalnem cigaretu?

V prihodnosti se želim rešiti nikotinske odvisnosti in me zanima, če je to z e-cigareto res možno? Nekateri pravijo da, nekateri ne. Tisti, ki pravijo, da ne, so ponavadi bivši kadilci, ki so premagali "Cold Turkey-a" in e-cigarete sploh niso poskusili. Najbolj mi je čudno to, da pri kajenju možgani potrebujejo čedalje več nikotina, da so enako zadovoljni, kot so bili recimo 1 leto nazaj z manjšo dozo nikotina, pri vejpanju pa bi se naj doza nikotina v tekočini sčasoma nižala, dokler ne pride na 0 mg/ml. Logično sklepanje bi namreč bilo, da bo sčasoma potrebno višati dozo nikotina v e-tekočini, če bomo želeli biti še naprej "srečni". Nikotin v telesu je nikotin v telesu, ne glede na to kako pride v telo. Ali pač? Kaj znanost pravi? Vem, da če bi se potrudil, bi odgovor našel na spletu, ampak bi rad hitro in enostavno kmečko obrazložitev. :D

A ste tudi vi imeli probleme s kadilci, ki so vam rekli, da mi nebo uspelo ostati na e-cigareti in bom čez čas že pridno kadil čike z njimi? In se vam smejali. Vam zbijali moralo in spodkopavali vaše odločitve ter prepričanja o e-cigareti? Je pa zanimivo, da mi še noben ni rekel, da je e-cigareta bolj škodljiva kot cigareti, razen fotra, ki je rekel, da je v e-cigareti 6000 snovi, napram klasični cigareti, kjer jih je "samo" 4000. No in potem si je s smehom zapalil klasika in mi rekel, da me bo vprašal čez mesec dni, ko bom spet kadil navadne čike kot turk.

Kako je z količino vejpanja? Koliko lahko vejpam? Včasih bi kar puhal in puhal, ampak se bojim, da se bom predoziral z nikotinom. In pol neham. Ampak bi spet vejpal. :D

In še ena za konec. Prva brošura, ki jo bom dal svojemu otroku, če ga bom kdaj imel, je brošura o škodljivosti tobaka. In tudi e-cigarete mu ne bom priporočal, valda da ne. :D

Hvala tistemu, ki je moj post prebral do konca, še bolj pa tistemu, ki se je na njega tudi odzval.

Lep pozdrav

Rok
RANDOM_AVATAR
rokyo87
Veteran
Veteran
 
Prispevkov: 100
Pridružen: 20 Dec 2015, 02:45
Dane zahvale: 1 krat
Prejete zahvale: 21 times

Re: En lep pozdrav! 13 let kadilec, 1 mesec vejper

OdgovorNapisal/-a actech » 20 Dec 2015, 10:17

Pozdravljen,

Zgodba je podobna večini bivših kadilcev tule.

Tudi sam sem na začetku imel precej dvomov, danes po več kot letu tega ni več. Zdravje, počutje... vse je veliko bolje kot prej, čeprav nisem nikoli imel občutka da imam probleme z cigareti ali zaradi njih. Po več kot letu vejpanja so vsi ti začetniški dvomi že zdavnaj izginili. Bil sem straten kadilec (25 let po najmanj 1 škatlo ali več na dan) in nisem imel potrebe po prenehanju, ampak tole je 100x, 1000x bolje. Mene je samo enkrat potegnilo da sem poizkusil smrdljivca po kakšnem tednu vejpanja in sem se skoraj zadavil. Ogabno.

Edina slaba stran vejpanja pri meni je ta, da sem se zredil za vsaj 7kg. To pa predvsem zaradi izboljšave okusa, hrana je sedaj veliko bolj okusna. Prednosti je pa ogromno.

vejp on :D
Uporabniški avatar
actech
Spreobrnjenec
Spreobrnjenec
 
Prispevkov: 31
Pridružen: 28 Nov 2014, 02:00
Dane zahvale: 0 krat
Prejete zahvale: 5 times

Re: En lep pozdrav! 13 let kadilec, 1 mesec vejper

OdgovorNapisal/-a zvery1 » 20 Dec 2015, 13:06

Posdravljen in vse čestitke ob prestopu!

Glede potrebe po nikotinu se ne ne sekiraj, pač namešaj(ali kupi) si eno flaško z več nikotina in boš imel tudi v kriznih dneh mešanico na dosegu roke. Sčasoma ti bo tista mešanica postala premočna.
Sam sem začel z 12mg NIC, sedaj sem na 2mg. Dokler nisi na neki subohm opremi z veliko pare, potrebuješ juice z več nikotina, saj tudi povejpaš manj pare, ko pa si na neki opremi ki da ogromno pare, pa pade tudi potreba po močnejši koncentraciji nikotina. Kakorkoli da ostaneš na safe-side, ti priporočam da imaš na rezervi več juice-v, s katerimi lažje kontroliraš svoje potrebe.

Vape-on, and have fuN:)
(VTC mini, UD Bellus) & (Cuboid, OBS Crius).
RANDOM_AVATAR
zvery1
Vejper
Vejper
 
Prispevkov: 50
Pridružen: 01 Sep 2015, 01:00
Kraj: Bled
Dane zahvale: 1 krat
Prejete zahvale: 11 times

Re: En lep pozdrav! 13 let kadilec, 1 mesec vejper

OdgovorNapisal/-a quest » 20 Dec 2015, 13:27

rokyo87 Pozdravljen

Nič bat smo vsi šli skozi tvojo fazo. Daj si čas in vztrajaj. Preber temo člani se predstavijo. Raznorazne stvari se dogajajo ob ukinitvi analognih. Čudne, nerazložljive. Vse to je posledica odvisnosti od analognih. Res me je presenetilo koliko smo lahko zasvojeni s stvarjo, ki nam škodi.

Ampak ko prebrodiš krizo, je svet boljši. Včeraj 3,5 urni koncert. Pozabil ecig doma. Bom zdržal do doma. Kaj pa če gremo sproti še na pijačo, ki se lahko zavleče ob debati. To so bile vprašanja ko sem se vsedel v dvorani na stol.
Pa nič. Brez kakršnega problema zdržal do doma in še uro po koncertu nisem prižgal ecigareto. Ja ostane zakrknjeno v možganih ali bom zmogel zdržat brez. Ti pravim, da boš.

Prešel boš iz Elipsa na nekaj bolj močnega(Elips je bil tudi moj prvi ). Zmanjšal boš dozo nikotina na 3-5%. In bo dost. Brez skrbi. Telo se ti bo očistilo in počutil se boš veliko bolje.

Samo vztrajaj.Slika
Uporabniški avatar
quest
Veteran
Veteran
 
Prispevkov: 384
Pridružen: 10 Maj 2014, 01:00
Kraj: Dolenjska
Dane zahvale: 69 times
Prejete zahvale: 50 times

Re: En lep pozdrav! 13 let kadilec, 1 mesec vejper

OdgovorNapisal/-a jero » 20 Dec 2015, 14:53

Čestitke za prehod in hvala ker si delil svojo izkušnjo z nami :)

Tako kot večina tukaj, sem tudi sam bil strasten kadilec (škatla ali več na dan, 21 let, od svojega 14 leta dalje) in popolnoma razumem tvojo zgodbo. Minilo je 3,5 mesece odkar sem prižgal zadnji čik in še vedno ne čutim nikakršne potrebe, da bi ga prižgal saj e-cigaret popolnoma zadovolji mojo potrebe po nikotinu.

Moj pogled na prenehanje kajenja je, da je cold turkey totalno brezveze. Poleg tega, da moraš napeti vse sile, da ti res rata, je možnost uspeha glede na statistike 3.5%. Tudi druge metode, kot so čigumiji in obliži, ni veliko večja. Možnost, da nehaš kaditi čike z uporabo e-cigarete pa je kar 70% in to brez kake strokovne pomoči. Največjo prednost takega načina prenehanja kajenja čikov vidim pa predvsem v tem, da ne rabiš biti močno motiviran, saj še vedno lahko puhaš naprej brez odtegnitvenega sindroma. To, da se ti ljudje smejijo medtem, ko sami kadijo smrdljivce je seveda samo v njihovo škodo. Ne oziraj se preveč na to. Dobro pa je, da se dobro pozanimaš o dejstvih in jim jih predstaviš. Najboljši dokaz za uspeh pa je itak tvoja lastna izkušnja. Jutranje izkašljevanje izgine, povrne se okus in vonj, ne zasmrajaš svoje okolice in tudi sam ne smrdiš več, zadihanost ob večjih naporih se drastično zmanjša... to so tisti plusi, ki jih frišni vejper relativno hitro opazi pri sebi. Ko boš kadilcu skušal razložiti za kaj e-cigareti, bo tvoja izkušnja najboljši argument.

Nikotinska odvisnost v primerjavi z smrdrljivci je drugačna. Čeprav je slišati kot neka teorija zarote, pa je že dolgo znano, da tobačna industrija v svoj tobak dodaja spodbujevalce nikotina, ki bistveno ojačajo odvisnost od nikotina. Še film je bil posnet o tem (The Insider z Russel Crowe in Al Paccino v glavnih vlogah). E-tekočine seveda tega spodbujevalca nimajo (zaenkrat), saj v e-tekočinah poleg arom, VGja in PGja najdemo zgolj sintetično pridelan nikotin. Nikotin je seveda še vedno zasvoljiv, vendar si zasvojen bistveno manj. Po mojih izkušnjah v praksi to pomeni, da ko ti zmanjka ne doživiš tako močnega šoka in panike temveč je zadeva veliko bolj umirjena. Ker imam rad tudi kavo bi lahko v tem momentu primerjal svojo odvisnost od nikotina z kofeinom. Torej če ne dobim zjutraj kave ali vejpa mi je samo bedno, ni pa spet take krize. Tri mesece nazaj, če nisem dobil zjutraj čika me je zgrabila panika in sem moral takoj najti način, da pridem do njega... vse ostalo je moralo počakati. Totalen dizaster. Če na žuru zmanjka čikov, ti itak ne preostane drugega kot da greš spat. V treh mesecih sem iz 18mg nikotina pristal na 2.8mg ali manj pa ne čutim nikakršne potrebe , da bi to povečal. Ravno nasprotno.. lahko bi ga zmanjšal pa ne bi čutil razlike. Zaradi tega je torej tvoja teza, da je sčasoma potrebno višati dozo nikotina v e-tekočinah, ravno nasprotna.. večina nas smo jo bistveno bistveno zmanjšali. Pa smo vsi srečni in nam nič ne manjka :)

Super stvar pri vejpanju je ravno v tem, da lahko vejpaš neomejeno. Včasih smo na žuru skadil dve škatli in več in se zjutraj prebudili z kadilskim mačkom in se tepli po glavi za kaj je bilo tega treba. Vsak si je zagotovo rekel "naslednjič bom pa res pazil, da ne skadim tolk". No pri vejpanju tega ni :). Lahko do jutra vejpaš tank za tankom pa boš zjutraj kot rožica (razen valda če ne spiješ preveč). Mogoče se ti bo kdaj malo zavrtelo v glavi, če imaš visok nivo nikotina, vendar predozirat ni možno.

Kje so torej minusi? Po mojem mnenju, ironično, je največji minus ravno v dejstvu, da je ta post sploh nastal. Torej, da si moral se usesti za računalnik, napisati 7000 znakov, da si delil izkušnje in prosil za več informacij. To, da si moramo vejperji vse informacije najti na svojo roko brez kakršnekoli pomoči javnih ustanov, ki se ukvarjajo z zdravjem ljudi. To, da moramo prečesavati ure in ure po raznih blogih, forumih in youtbe kanalnih, da pridemo do osnovnih informacij. In potem še sami filtrirat kaj je bulšit in kaj ni. To, da je že v štartu malo možnosti, da sploh zvemo, da kaj takega obstaja. To, da na vsakem koraku vidimo popolnoma nasprotujoče si članke v medijih in smo zmedeni kaj je res in kaj ni. Torej največji minus je, da smo v tem sami in si moramo sami pomagati. Velikokrat pa je to dovolj, da človeku zmanjka moči in se mu ne da več.. gre nazaj na čike ali pa niti ne proba naredit prehoda.

Sam itak rad raziskujem, berem, se zanimam vse v povezavi z e-cigareti in mi je to kul. Vendar pa je tam zunaj polno ljudi, ki se jim ne da brskati po spletu, naročevati zadev preko spleta in so do novih stvari že po defaultu sumničevi. Tak človek bi potreboval spodbudo o prehodu iz strani nekoga, ki mu glede zdravja bolj zaupa kot nekemu amaterju. Torej zdravstvenega delavca, lekarnarja, nacionalnega inštituta za javno zdravje, države in podobnih instutucij. Hkrati bi potreboval, da mu je zadeva dostopna v trgovini, trafiki ali na pumpi ker še nikoli ni kupoval na spletu ali pa se mu ne da za to hodit v vape shop. Bil bi pozitivno presenečen, da bi zunaj videl starejšo žensko, ki vejpa. Tak profil človeka danes skoraj nima možnosti, da pride v stik z e-cigareto. Razen če ima kake mlajše sorodnike ali prijatelje, ki vse to raziskovanje naredijo namesto nje. Na žalost pa se zdi, da bomo še dolgo ostali v tem sami.

V prihodnjih dneh boš verjetno iskal načine kako nadgraditi svojo vejp izkušnjo (večji tank, večja baterija, boljši okusi, itd). Beri ta forum in ostale forume, sledi novostim glede vejpanja, sprašuj in bodi odprt glede teh stvari. Obišči kak vape shop v LJ, Celju ali Kopru kjer lahko iz prve roke preizkusiš kaj ti paše. V začetku je potrebno zapraviti nekaj denarja, da najdeš to kar ti je všeč zato ne glej preveč na denar. Ko najdeš svoj pravi vejp pa se stroški v primerjavi z čiki drastično zmanjšajo.

Vape On!
Uporabniški avatar
jero
Veteran
Veteran
 
Prispevkov: 446
Pridružen: 03 Sep 2015, 01:00
Kraj: Notranjska
Dane zahvale: 167 times
Prejete zahvale: 214 times

Re: En lep pozdrav! 13 let kadilec, 1 mesec vejper

OdgovorNapisal/-a kotlet » 20 Dec 2015, 21:48

Dobrodošel :)

Sam tudi vejpam kak mesec in pol, ravno včeraj pa sem prvič skoraj p*p****l na službeni čagi. Sem šel parkrat ven s kadilci na čik, pa morajo eni komentirat...
Vidim človeka dvakrat na leto, pa reče, sn bral, da je to škodljivo bolj ko cigareti, pa sem mu čisto resno reko, nauči se brat. Je malo čukasto gledal, pa se je rajši pobral...

Tak da ne obupaj, boš še sigurno deležen kakih glpih komentarjev, ampak ignoriraj
RANDOM_AVATAR
kotlet
Spreobrnjenec
Spreobrnjenec
 
Prispevkov: 26
Pridružen: 29 Okt 2015, 02:00
Kraj: Ptuj
Dane zahvale: 1 krat
Prejete zahvale: 8 times

Re: En lep pozdrav! 13 let kadilec, 1 mesec vejper

OdgovorNapisal/-a ElGrigon » 21 Dec 2015, 00:47

Pozdravljen in dobrodošel med nami.

Ja, na začetku je beliko dvomov. Preseneča me, da so še po enem mesecu pri tebi prisotni. Jaz sem ob prvem poskusu e-cigarete občutil v sebi "to je to" in tako je tudi ostalo po letu in pol.

Prvi trije meseci so meseci sprememb in raznih anomalij, ki jih vsak po svoje doživlja in za vse je krivo to prehodno obdobje. Sčasoma pa se telo privadi nove navade oz. opustitve cigaretnega dima in splošno se izboljša počutje.
Prešvicanih noči sicer nisem imel kot ti, sem pa imel rahlo vnetje dlesni, občutek težkih pljuč po vejpanju (to se je vleklo dobre tri mesece), enkrat sem celo občutil neko bolečino v prsnem košu in še danes ne vem kaj je tisto bilo. Bil pa sem takrat še bolj na lahki opremi tako, da količina inhalirane pare v primerjavi z danes je bila nična. Moralo pa je biti povezano s pljuči, posledica tar-a in "čiščenja".

Zvejpa se veliko več, če primerjaš s cigareti. To velja pri meni še danes. Je pa veliko lažje tekom dneva, ker te več ne matra tako kot pri cigaretu, ko si vedno "čakal" in iskal opcijo, da greš na cigaret. Tega več ni, vejp sedaj vzamem v roke iz navade. Zgodi se, da po šihtu brez vejpa zadeva zapaše ob čaju ali kavi, ampak to je bolj nek ritual, užitek, ki ga imaš zase.
Za primerjavo; na začetku sem vejpal okoli 3ml/dan 12mg tekočine. Danes zvejpam med 15-20ml/dan 3mg tekočine. Zakaj toliko? Zaradi močnejše opreme. Nekaj puhov in je 7ml tank prazen, 70% vsega gre v zrak, sploh pri lung inhale. Prednost, ki se tukaj pojavi je DIY tekočina, ki je bistveno cenejša varianta kot, če kupuješ že narejene tekočine ampak na začetku je zadeva pač taka, da moraš preizkušati in je bolje, da tekočine kupuješ, saj niti poraba ni tako velika, da bi predstavljalo večji strošek kot prej s cigareti.

Vztrajaj in se informiraj pa boš lažje shajal skozi začetniške težave, ki se vsakomur pojavijo. Ko enkrat zajadraš, ni več povratka ;)
Uporabniški avatar
ElGrigon
Veteran
Veteran
 
Prispevkov: 373
Pridružen: 28 Jul 2014, 01:00
Kraj: Sv. Jurij v Slovenskih Goricah
Dane zahvale: 9 times
Prejete zahvale: 28 times

Re: En lep pozdrav! 13 let kadilec, 1 mesec vejper

OdgovorNapisal/-a rokyo87 » 21 Dec 2015, 13:49

Pozdrav. Hvala za vse poste. :-) Ja, dvomi so verjetno zato, ker imam probleme še z depresijo in anksioznostjo, poleg tega pa sem doživel še dva panična napada, enega, ko sem hotel prenehati z varianto "Cold Turkey", ki pa je propadla že čez noč, ker sem se ponoči zbudil in ko sem samo pomislil, da bom zjutraj ostal brez cigareta, sem ga moral skaditi, da sem lahko zaspal. Drugega, pa sem doživel tretji dan vejpanja, ko sem čez noč švical in mi je nivo nikotina tako padel, da sem skoraj posegel po pravem čiku... Ampak sem vztrajal in vlekel paro iz e-palčke. :-) Problem je tudi v tem, da sem o e-cigaretah prebral toliko, da se mi že meša. Ne vem zakaj se me fear mongering članki tako dotaknejo, da si na koncu rečem, da imam od vejpanja iste možnosti za smrt, kot od kajenja... :-/
Poleg tega, pa sam sebe obtožujem, da sem slabič, ker ne morem nehati kaditi čez noč, kot to lahko naredijo eni, čeprav zavestno vem, da je takšnih kadilcev neprimerno več kot takšnih, ki nehajo čez noč...
Pol še me ta TPD skrbi, da bo vse zajebal in me poslal nazaj na analogce... Skrbi me tudi naš Čakš, ki bo vejpanje ocenil kot Public Enemy #1 in banal vse, kar je z vejpanjem v povezavi... Itd.

Ne vem, poseben primer sem... :-)
RANDOM_AVATAR
rokyo87
Veteran
Veteran
 
Prispevkov: 100
Pridružen: 20 Dec 2015, 02:45
Dane zahvale: 1 krat
Prejete zahvale: 21 times

Re: En lep pozdrav! 13 let kadilec, 1 mesec vejper

OdgovorNapisal/-a k2b » 21 Dec 2015, 13:57

....ja pa si res -> čakamo samo da se na koncu oglasi še Big O 8)
Uporabniški avatar
k2b
Site Admin
Site Admin
 
Prispevkov: 1826
Pridružen: 04 Jan 2014, 02:00
Kraj: Obala
Dane zahvale: 292 times
Prejete zahvale: 390 times

Re: En lep pozdrav! 13 let kadilec, 1 mesec vejper

OdgovorNapisal/-a ovale » 24 Dec 2015, 16:09

Uporabniški avatar
ovale
Spreobrnjenec
Spreobrnjenec
 
Prispevkov: 28
Pridružen: 21 Maj 2014, 01:00
Kraj: Ljubljana
Dane zahvale: 4 times
Prejete zahvale: 1 krat

Re: En lep pozdrav! 13 let kadilec, 1 mesec vejper

OdgovorNapisal/-a deon666 » 24 Dec 2015, 18:23

Rok@, z obzirom da omenjaš anksioznost in depresijo bi rekel da so E-cig daleč najboljše kar lahko storiš glede kajenja.
Cold turkey je sigurno najslabši pristop..če nimaš železne volje, kar je zraven depresije težko.
Meni se samemu zdi da imam še kar dovolj volje za marsikaj, ampak ni bilo dovolj za cigarete. Prvič sem Cold Turkey nehal za kakšni dve leti, brez problemov, pa spet začel čisto brezveze, se sploh ne spomnim zakaj...verjetno kak stresen dogodek.
Zadnjič, pred kakimi 5 leti enako, Cold Turkey brez cigaretov kak mesec in pol....nobenega problema...me pokliče sestra da so ji pravkar diagnozirali raka.
In sem se seveda najprej odpeljal na pumpo po cigarete in že na poti domov skadil tri.

Se pravi, vsi nismo iz železa. Stvari grejo dokler je vse koliko toliko OK, ko pa te nekaj zares spravi iz tira...če si bil kdarkoli kadilec se ti v podzavesti takoj oglasi s čem se lahko na hitro malo pomiriš.
E-cig ti verjetno res lahko tudi v podzavesti 100% nadomesti cigarete, drugače pa samo..res železna volja.
Uporabniški avatar
deon666
Veteran
Veteran
 
Prispevkov: 182
Pridružen: 03 Nov 2015, 02:00
Kraj: Maribor
Dane zahvale: 54 times
Prejete zahvale: 41 times

Re: En lep pozdrav! 13 let kadilec, 1 mesec vejper

OdgovorNapisal/-a rokyo87 » 24 Dec 2015, 22:13

Zdaj sem malo prebiral o prenehanju kajenja cigaret, začetku vapeanja in povečanja simptomov depresije ter anksioznosti. Nisem edini.Pi*BEEP*ja.. V cigaretih je par 100 dodanih kemikalij, tukaj so tudi MOI Inhibitorji, ki jih moji možgani najverjetneje najbolj pogrešajo... Pi*BEEP*ja. Mislim, da se bom moral obrniti na psihiatra, da mi predpiše kakšne SSRI antidepresive, ker na cigarete sigurno ne grem več... Ni šans. Risks outweights the benefits. Zdaj sem zjutraj na 24mg/ml NIC, čez dan vejpam 18mg/ml, pozno zvečer pa 12mg/ml, višje nebi rad šel. Nikotin ja, cigareti no go, pa MOI gor ali dol. Rajši se začasno šopam z antidepresivi, kot pa vlečem smrtonosne palčke. :-)
RANDOM_AVATAR
rokyo87
Veteran
Veteran
 
Prispevkov: 100
Pridružen: 20 Dec 2015, 02:45
Dane zahvale: 1 krat
Prejete zahvale: 21 times

Re: En lep pozdrav! 13 let kadilec, 1 mesec vejper

OdgovorNapisal/-a ElGrigon » 25 Dec 2015, 02:44

Be strong!
Uporabniški avatar
ElGrigon
Veteran
Veteran
 
Prispevkov: 373
Pridružen: 28 Jul 2014, 01:00
Kraj: Sv. Jurij v Slovenskih Goricah
Dane zahvale: 9 times
Prejete zahvale: 28 times

Re: En lep pozdrav! 13 let kadilec, 1 mesec vejper

OdgovorNapisal/-a deon666 » 27 Dec 2015, 11:49

rokyo87 napisal/-a:Zdaj sem malo prebiral o prenehanju kajenja cigaret, začetku vapeanja in povečanja simptomov depresije ter anksioznosti. Nisem edini.Pi*BEEP*ja.. V cigaretih je par 100 dodanih kemikalij, tukaj so tudi MOI Inhibitorji, ki jih moji možgani najverjetneje najbolj pogrešajo... Pi*BEEP*ja. Mislim, da se bom moral obrniti na psihiatra, da mi predpiše kakšne SSRI antidepresive, ker na cigarete sigurno ne grem več... Ni šans. Risks outweights the benefits. Zdaj sem zjutraj na 24mg/ml NIC, čez dan vejpam 18mg/ml, pozno zvečer pa 12mg/ml, višje nebi rad šel. Nikotin ja, cigareti no go, pa MOI gor ali dol. Rajši se začasno šopam z antidepresivi, kot pa vlečem smrtonosne palčke. :-)


Hja, zakaj pa kompliciraš z tremi različnimi nicotin stopnjami, to bi meni bilo ultra tečno. Imaš vedno enako tekočino, recimo 18mg; ko rabiš "večjo dozo" malo pripreš "Airflow"..da dobiš močnejšo mešanico. In obratno, ga odpreš če hočeš manj buzza. Pa...malo wati gor pa dol pa je. Saj se to menda da nastavljat na tem Ovale... ( mater ko gledam kolko stane ta Elips postanem še jaz depresiven... 8) 8) )
Uporabniški avatar
deon666
Veteran
Veteran
 
Prispevkov: 182
Pridružen: 03 Nov 2015, 02:00
Kraj: Maribor
Dane zahvale: 54 times
Prejete zahvale: 41 times

Re: En lep pozdrav! 13 let kadilec, 1 mesec vejper

OdgovorNapisal/-a k2b » 30 Dec 2015, 14:06

Jaz bi tak reku - toti Maribor nujno rabi en pošteni vape-shop. Da bote not vkorakali in sprobali kake napredne vejp naprave in ne sam elipse cugali.
Pol gre tud pri 3 mg/ml depresija bek...

Vesele praznike in korajžno naprej! :D
Slika

Slika
Uporabniški avatar
k2b
Site Admin
Site Admin
 
Prispevkov: 1826
Pridružen: 04 Jan 2014, 02:00
Kraj: Obala
Dane zahvale: 292 times
Prejete zahvale: 390 times

Naslednja

Vrni se na Člani se predstavijo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

cron