Pozdrav z mediterana

Če ste že dolgoletni vaper, ali pa se z elektronsko cigareto šele spogledujete, v vsakem primeru ste dobrodošli, da tu napišete nekaj o sebi.

Pozdrav z mediterana

OdgovorNapisal/-a Classic » 13 Jan 2018, 14:16

V tišini sem prebral večino foruma in naj na samem začetku pohvalim nivo debat, visoko stopnjo poznavanja področja tematike nekaterih uporabnikov, njihovo pripravljenost pomagati zmedenim in svobode željnim kadilcem. Hvala vsem, ki ste mi z napisanim pomagali odstraniti tančico skrivnosti tega novega sveta.

Od 15 leta do danes sem nepretrgoma spletel 33 letno kariero žganja te nezdrave navade.

Z družino že 5 let živimo na Kreti, naša primarna dejavnost je botanika, destiliranje eteričnih olj in hidrolatov, izdelava zeliščnih izlužnin, čajev, mazil...gojenje, kot tudi nabiranje divje rastočih zdravilnih rastlin. Heheh, v vse to kajenje cigaret nekako ne paše, mar ne...a kaj, ko nikakor nisem uspel premagati te zveri znotraj mene, ki je tistega preklete dne v srednji šoli zasadila svoje kremplje globoko v prsi in me zasužnila za večino življenja.

Do pred kratkim, ko je v moje življenje vstopil fant moje hčerke in mi sramežljivo ponudi en zip svojega Eleaf isticka, nisem verjel, da bi lahko preživel dan brez cigarete. Od trenutka naprej, sem svoboden, navdušen, srečen...

Iskrena in osebna hvala iznajditelju te rešitve, kdorkoli že je.

Lep pozdrav s Krete, Classic

P.S. V temu primerni rubriki pa zapišem še en post o samopomoči pri ustnih razjedah, ki se mnogim rade (tudi meni so se) pojavijo kmalu po prenehanju kajenja.
RANDOM_AVATAR
Classic
Novinec
Novinec
 
Prispevkov: 13
Pridružen: 08 Jan 2018, 20:56
Dane zahvale: 9 times
Prejete zahvale: 9 times

Re: Pozdrav z mediterana

OdgovorNapisal/-a k2b » 14 Jan 2018, 15:07

Pozdravljen in dobrodošel na forumu,

Kreta - dobra odločitev - otok z ljudmi ki dosegajo visoke starosti baje. Prehrana, klima, vegetacija....prava stvar.
Sem gledal eno oddajo kjer je Jamie O. pripravljal tipične kreške jedi...pa tiste nonice ki dnevno nabirajo zelenjavo kot glavno sestavino lokalne kuhinje .

Mislim da te popolnoma razumem kako je po 33 letih kajenja odkriti zadevo ki te uspešno spravi dol s čikov. In veselje ko vidiš kako preprosto je to - z nekaj volje seveda in pozitivnim zgledom hčerinega fanta...

Pozdrav s severnega Mediterana na južni - in vztrajno naprej...Vape On!

k2b
Slika

Slika
Uporabniški avatar
k2b
Site Admin
Site Admin
 
Prispevkov: 1826
Pridružen: 04 Jan 2014, 02:00
Kraj: Obala
Dane zahvale: 292 times
Prejete zahvale: 390 times

Re: Pozdrav z mediterana

OdgovorNapisal/-a Classic » 14 Jan 2018, 16:18

Hvala za dobrodošlico.

Kar si videl v oddaji bo držalo...mislim, da v naši vasi ni hiše brez starostnika 90+
Kakšen mesec nazaj, sem na drevesu, kamor obešajo osmrtnice šokiran preračunal leta pokojnice, 108 let. No, naj počiva v miru.

Poleg egejskega zraka, počasnega ritma in tiste značilne strasti do življenja, je hrana na Kreti nenormalno polna, energetsko nabita, okusna...seveda hrana, ki jo pridelamo sami..vse kar zraste na vrtu ima 50% intenzivnejši okus, kot ista vrsta s slovenskega vrta...pa da ne omenim cele palete hort, trav, kot pravijo samoniklim divjim jestljivim rastlinam. Od septembra do marca so travniki polni sklonjenih ženic, ki skrbno prebirajo med rastlinjem...nekako spominja na nabiranje regrata v Sloveniji, le da je tu izbira bolj pestra in nabiralska sezona traja vso milo zimo.
Na jedilniku so tudi polži, prostopasoča drobnica, ribe, ovčji in kozji siri, a kar je najpomembneje, neomejene količine prvovrstnega olivnega olja. Naj povem, da ko smo še živeli v Sloveniji je bila naša poraba kakšnih 5 litrov letno. No, tukaj imamo k sreči svoja drevesa in ker ga ne rabimo varčevat, se je naša poraba dvignila na 80 litrov letno :)

Ja, Krečani dobro jedo, a naj vseeno povem, da prihodnost te posebnosti le ni tako samoumevna, saj so v mesta prišli Lidel in ostali junkfood dilerji. S svojim preverjenim marketingom so si navlekli vrste ljudi, tako da se boljim, da bo 100 in več letnikov vedno manj.

Ker je vso to pisanje malo offtopik temi tega foruma, naj namenim še stavek novemu valu e-cigaret.
Ne poznam cen tobačnik izdelkov v Sloveniji, a mislim, da so tu precej drazji...30g tobak 8€, papirčki 0,5 filtri 1€. Mislim, da je to eden od glavnih razlogov da se je zgodil tu booooom e-cigaret. Samo za ilustraciji, v mestu Chania (velikosti Celja) ni ulice brez prodajalne specializirane za e-cigarete. Nekaterim, bolj znanim gre tako dobro, da sami prostori spominjajo na centre mobilnih operaterjev s svetovalci vred...res noro.
Morda k temu prispeva tudi dejstvo, da ima Grčije enega navečjih zagovornikov vapanja, nekega dr. z Aten, ime sem pozabil, a na tem forumu je večrat omenjen. Zna, da to vpliva na kolektivno zavest in ljudje z manj dvomi prešaltajo na e-cigarete...potem pa jasno še zgledi...ko, če vsak drugi vejpa, bom pa še jaz.
Torej na Kreti, ki sicer slovi kot otok z več kot 300 sončnimi dni, se iz dneva v dan bolj dvigajo atomatični in dišeči oblaki. Lepo :-)

Konec reklame za Kreto... :D
RANDOM_AVATAR
Classic
Novinec
Novinec
 
Prispevkov: 13
Pridružen: 08 Jan 2018, 20:56
Dane zahvale: 9 times
Prejete zahvale: 9 times


Vrni se na Člani se predstavijo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

cron