Prebral sem v drugi temi "Kako se je začelo" - kjer žal odgovori niso možni - o začetku ideje o slovenskem vaperskem forumu, pa se mi je zdelo malo pretirano tisto o obiskih IP-jev z gov.si.Mislim, da je še vedno dosti naših javnih uslužbencev premalo obremenjenih in veselo nabijajo po raznih forumih v službenem času. V okolju, kjer živim so šefi celo naročili upravljalcu omrežja upravne enote, naj blokira lokalno priljubljeni forum za dostop s službenih računalnikov...tako da kar pogumno!
Mislim - nikoli nisem gledal na te zadeve tako da so neki subjekti, ki zavirajo razvoj vapanja v SLO v luči teorij zarote....mogoče smo samo preveliki individualisti...in seveda Big Tobacco lobi je gotovo močnejše kot par vaperjev.
Sam sem imel vedno ko sem prišel v kak lokal in vprašal, če lahko kadim el-cig pozitivno izkušnjo, ponavadi so me kelnarce spraševale kje se to dobi in če res deluje pa to pa da one bi tudi če bi blo to bolj razširjeno.
Slovenci smo pač čredna bitja - uvalit kakšni javni osebnosti el-cig pa jih bo takoj par sto za to.
aja...predlogi -
1.Dobit nekoga za hostanje foruma na malo višjem nivoju.Mislim, da je en z UKVapers ponujal za začetek zastonj hostanje pol pa za 40 GBP letno.In nekoga, ki nam oblikovno in tehnično to malo bolj upedena (valjda je kak vaper bolj podkovan)
2.Vseeno pritegnit SLO trgovce z opremo za el-cig, jim dodelit svoj oddelek foruma, kjer lahko predstavijo svoje izdelke, obveščajo o raznih akcijah, uporabniki pa to potem komentiramo.Reklama v obliki pasice najmanj od 5 prodajalcev ali več lahko prinese EUR-e za hostanje...lahko jih pa zberemo tudi sami seveda.
POMEMBNO -> ne preferira se nobenega prodajalca - naj mnenja uporabnikov naredijo svoje. Status VENDOR/Prodajalec je pod statusom admina in moderatorja.
3.Vpis foruma v vse iskalne bote - pod vsemi možnimi tagi...saj na tem se dela berem
4.Rubrika KAKO ZAČETI za nasvete za prvi kit opreme za tiste ki mislijo poskusiti z e-cigareto.Če jim ne svetujemo ostali vaperji jih nategnejo trgovci in po za?etnem navdušenju nad vapanjem se marsikateri vrne nazaj k anlogni zaradi slabe prve izkušnje.
5.Slike, slike in še 1x slike opreme uporabnikov foruma, nasveti, ki si jih izmenjujemo.
Navodila in izkušnje okoli optimiziranja in vzdrževanja opreme, izmenjava mnenj o raznih e-juicih ipd...
Ok, dovolj sem nasul - zanimajo me tudi predlogi drugih pa da malo podebatiramo.
k2b