Vejpanje v lokalih, javnih prostorih

V rubriko splošno o elektronski cigareti spada resna debata o vsem, česar niste uspeli razvrstiti v nobeno drugo rubriko.

Vejpanje v lokalih, javnih prostorih

OdgovorNapisal/-a ElGrigon » 17 Okt 2014, 22:03

Pozdralvjeni,

Zanimajo me vaše izkušnje z vejpanjem v lokalih ali javnih prostorih kjer radi zahajate. Prej ste kot kadilec bili obsojeni, da kadite veni. Pozimi zna biti to precej nelagodno. Zdaj, ko vejpate pa imate možnost koristiti zaprte prostore.
Kakšna je vaša izkušnja, ste kar pričeli vejpati brez naznanila, kakšne so bile reakcije ljudi, ste prej vprašali,...itd.

Jaz sem pričel vejpati šele pred kratkim in še nimam zimskih izkušenj. Zdaj sem še vedno nadaljeval med kadilci. Pozimi pa so to v nekaterih lokalih zaprte kadilnice in tam dejansko smrdiš, ko prideš ven. Kako sedaj? Ali vejperji še vedno spadamo tja? Nerodno je namreč vejpati v prostoru za nekadilce. Reakcija ljudi bi po moje bila šokantna in nerodno samemu sebi, da vsakemu razlagaš, da to ni cigaret in ni smradu. Kadi se še vedno.
Npr. v moji delavnici, ko vejpam se po prostoru vleče megla, ki je še močnejša od cigaretne.
Uporabniški avatar
ElGrigon
Veteran
Veteran
 
Prispevkov: 373
Pridružen: 28 Jul 2014, 01:00
Kraj: Sv. Jurij v Slovenskih Goricah
Dane zahvale: 9 times
Prejete zahvale: 28 times

OdgovorNapisal/-a k2b » 18 Okt 2014, 00:49

Sam se obnašam takole: ko pridem v lokal prijazno vprašam osebje če lahko uporabljam e-cig v notranjosti lokala. Razložim, da to ni dima ampak para in v veliki večini primerov mi dovolijo puhati. Res parkrat so (ponavadi splašene študentke) rekle da raje ne, da se ne bodo ostali gostje kaj vznemirjali.

Moram pa reč, da imam večjo težavo s tem, ker so (vsaj meni) zanimivi ljudje v glavnem (še) kadilci - in potem grem pač z njimi ven na zrak :D .

Nisem pa nekaj dosti po lokalih, posebej pozimi ne - dopoldanske kave pa to še
drugo pa bolj kriza :shock:
Slika

Slika
Uporabniški avatar
k2b
Site Admin
Site Admin
 
Prispevkov: 1826
Pridružen: 04 Jan 2014, 02:00
Kraj: Obala
Dane zahvale: 292 times
Prejete zahvale: 390 times

OdgovorNapisal/-a smoukar » 18 Okt 2014, 10:23

Evo moj Prvi :P

Nisem dolgo na e-cig a po lokalih ne sprašujem, če lahko. Se mi zdi, da sem kadilec in sem pač zunaj. Ravno tako tudi doma. In še 99% prijatlov kadi, tako da ni vprašanja kje bom kofetkal.
Bl je težava, da me mal čudn gledajo, ker sem v okolju kjer je Golf in Zetor zakon.
RANDOM_AVATAR
smoukar
Novinec
Novinec
 
Prispevkov: 17
Pridružen: 18 Okt 2014, 01:00
Dane zahvale: 0 krat
Prejete zahvale: 1 krat

OdgovorNapisal/-a mateb » 06 Nov 2014, 04:07

Nič ne sprašujem, ker imam uraden odgovor od ministrstva, da je uporaba elektronske cigarete v zaprtih javnih prostorih dovoljena.

Jo pa uporabljam samo v lokalih. V kakšni knjižnici, zdravstvenem domu,... jo ne.

Zadnje leto dve, odkar sem nehal kaditi, sem postal precej bolj zmrzljiv. V zimskem času zato raje sedim notri, kot da zmrzujem zunaj. Pa naj mi še nekdo reče, da inhaliram antifreeze! :evil:
RANDOM_AVATAR
mateb
Vejper
Vejper
 
Prispevkov: 64
Pridružen: 13 Jan 2014, 02:00
Dane zahvale: 1 krat
Prejete zahvale: 6 times

OdgovorNapisal/-a Berghaus » 23 Nov 2014, 21:31

Lokal......vejpati, ali ne vejpati. Vsakič, ko se vsedem, se sprašujem.

Nazadnje sem v petek parkiral svojo rit v čevap?inici v Štepanjskem naselju, vljudno vprašal natakarja, ta je navdušeno rekel da brez problemov, naj kar prižgem (??), niti ne vem, če je dojel, kaj ga sprašujem. Po parih potegih sem videl zaprepadene poglede (družina, tri mize stran) in se malce potuhnil, potegnil dokaj na skrivaj in ne na polno. Nisem se ravno počutil, da bi lahko srebnil whyski in dal noge na mizo, če veste kaj mislim.... Si niti ne predstavljam, da bi s kakim modom dražil gasilce.

V našem društvu s tem nimam problemov, načeloma se kadi notri, razen ob dogodkih, kot so treningi in tekme, takrat sem edini, ki zaugam in rauham, pa me noben niti pogleda ne. Razen v petek, ko sem sprobaval Kangerja.

V zadnjih dveh letih sem prebrodil nekaj javnih prostorov, pa ne morem reči, da sem se v kateremkoli izmed njih počutil "doma". Z e-cigaretom v roki. Očitno je moj rajon bolj nično toleranten, parkrat sem bil tudi direktno zavrnjen na moje vprašanje, če smem. Nevednosti je ogromno, ko naprimer natakarju pokažem elektroniko, vprašam, če smem, pa mi "lepo" razloži, da so kadilci zunaj. Takrat se mi ne da razlagati, vstanem in se pridružim zunanji skupinici.

Kako bo z modom? Še slabše, garant. Verjetno bom kljub začetnemu dovoljenju po parih dimih fasal ban, ali pa vsaj kak krožnik/šalco/vazo v glavo. No, vsaj pepelnika ne......
Uporabniški avatar
Berghaus
Spreobrnjenec
Spreobrnjenec
 
Prispevkov: 39
Pridružen: 20 Nov 2014, 02:00
Dane zahvale: 0 krat
Prejete zahvale: 8 times

OdgovorNapisal/-a k2b » 23 Nov 2014, 23:24

Mislim...ejga ..Lublana..ste čist zad ostali :D :P :(

V KP no problemo - zadnjič bil znanec s Hano box modom, jst s 4 mehanskimi v lokalu not....kelnarco vprašal al lahko -lahko, jasno....ena 3 omizja so bla če se spomnem...pa ni blo lih nekih hudih pogledov.

Drug lokal, KP Žusterna - vprašam če lahko..seveda ni problema, kr komot - še kelnarco zanima kje, kako, koliko...bi prodal kam starter-set al 2 takoj če bi mel s sabo...eno eni 3,4 šankerski inventarji so nekaj momljali ma ni blo sile...

Portorož-lahko,lahko -tud kelnarja zanima kaj,kako,koliko - spet bi lahko biznis naredu :D 8)
Slika

Slika
Uporabniški avatar
k2b
Site Admin
Site Admin
 
Prispevkov: 1826
Pridružen: 04 Jan 2014, 02:00
Kraj: Obala
Dane zahvale: 292 times
Prejete zahvale: 390 times

OdgovorNapisal/-a Vaperu » 03 Dec 2014, 14:04

Jaz nič ne sprašujem, pržgem pa tud na avtobusu in kar se tiče ljubljane te tud pošmirgla ne več nihče. Če se spomnem začetkov, ko sem izpadu ko kak veoljc :roll:

Edino kako tako slišiš za hrbtom zadnje čase:

Tamau: Oči lej lej! Stric ma električno cigareto!
Ata: Ja ja, ma veš, baje ne kaj velik manj škodi kot tobača.
Tamau: ja ma je pa lepšaa

jebeni novinarji inkompetenti!
RANDOM_AVATAR
Vaperu
Spreobrnjenec
Spreobrnjenec
 
Prispevkov: 27
Pridružen: 08 Jan 2014, 02:00
Dane zahvale: 0 krat
Prejete zahvale: 0 krat


Vrni se na Splošno o elektronski cigareti

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

cron