Dnevna poraba tekočine

V rubriko splošno o elektronski cigareti spada resna debata o vsem, česar niste uspeli razvrstiti v nobeno drugo rubriko.

Dnevna poraba tekočine

OdgovorNapisal/-a ElGrigon » 24 Nov 2014, 00:32

Pozdravljeni,

V pričetku svoje vaperske kariere sem dnevno potrošil 2ml tekočine na eGo setih in bi rekel, da je bila dnevna doza ekvivalentna porabi cigaret vsaj glede na časovne intervale in trajanje vejpanja.

Sčasoma sem šel "s tehnologijo za časom" in s tem se je dvignila tudi dnevna poraba tekočine za kar sem dandanes kar zgrožen na potrošeno dnevno količino.

Pričel sem s svjoim prvim Vamo V5 modom in Kangerjem Aero. Dobro, takrat sem razumel, da potrošim več, saj sem vsake nekaj dni testiral nove tuljave v svojem Kangerju in testi so bili več ali manj chain vape.
Ob dodelanem Kangerju sem enak setup tuljave pričel uporabljati tudi v Protanku in še ostalih Kangerjih.
Dnevna poraba tekočine se mi je tako dvignila na 4-5ml.

Pred kratkim pa sem pričel uporabljati še dripper s katerim sem šokantno ugotovil, da zlahka ruknem 5ml ob večernem dripanju zraven računalnika. To pomeni, čez dan na terenu vsaj 3ml + 5ml zvečer, kar že znese na 8ml tekočine.
Bog ne daj, da pomislim še na testiranje nove tuljave v driperju. Prejšnjič sem ob testiranju različnih tuljav sparil 10ml in samo zvečer.
Včeraj na danes (čez vikend večinoma dripam) spet polnim 10ml flaško za dripper.

Kako je kaj pri vsa ekstremnih driperjih? Ali tudi toliko potrošite?

Še slika DIY zaloge v predalu, ki se dopolnjuje z vsako prazno flaško.
Slika
Slika
Uporabniški avatar
ElGrigon
Veteran
Veteran
 
Prispevkov: 373
Pridružen: 28 Jul 2014, 01:00
Kraj: Sv. Jurij v Slovenskih Goricah
Dane zahvale: 9 times
Prejete zahvale: 28 times

OdgovorNapisal/-a Axis » 24 Nov 2014, 03:01

Zanimivo, najina poraba tekočine je zelo podobna.

Na ego-tu sem trošil cca. 3ml. Ko sem kupil mod ter Kayfuna Lite+ sem porabil cca. 5ml dnevno. Sedaj, ko sem že nekaj časa na Magmi, pa trošim nekje med 8 in 10 ml dnevno. Do pred kratkim, sem tako po občutku, mislil, da trošim manj, kakih 6-7ml, a ko sem začel porabo malo bolj natančno spremljati, sem ugotovil, da gre le-ta tudi do 10ml dnevno.

Ampak dripper je pač dripper, troši kar nekaj več kot tank. Je pa zato okus neprimerljivo boljši. Ko sem zadnjič po dolgem času spet poskusil Kayfuna se mi je tekočina zdela skoraj brez okusa. Magma je kar se okusa tiče svetlobna leta spredaj. Kar se mene tiče, dvomim, da bom še kdaj uporabljal kaj drugega kot dripper. Razen, če pride ven kakšna nova zadeva, ki bo kar se okusa tiče, konkurenčna dripperjem. Poraba pa je velika, se strinjam. Dripper troši več že sam po sebi in poleg tega, zato ker daje tako dober okus, še vapaš več kot recimo ob uporabi tanka. Vsaj moja izkušnja je takšna.
RANDOM_AVATAR
Axis
Vejper
Vejper
 
Prispevkov: 54
Pridružen: 01 Nov 2014, 02:00
Dane zahvale: 0 krat
Prejete zahvale: 0 krat

OdgovorNapisal/-a charly » 24 Nov 2014, 11:54

Zanimivo. Sam sem še na eGo začetkih... trošim 1 ml na dan in mi zadostuje.... razmišljam pa o koraku naprej, MOD... v mislih sem imel, da ko bom prešaltal na mod bom še bolj zmanjšal stroške saj ne bo treba kupovati grelnih glav.... Hm sedaj se pa vprašam ... bo to res tako? Je kakšen mod ki dejansko zmanjša stroške?
Slika
RANDOM_AVATAR
charly
Vejper
Vejper
 
Prispevkov: 51
Pridružen: 05 Nov 2014, 02:00
Dane zahvale: 2 times
Prejete zahvale: 2 times

OdgovorNapisal/-a ElGrigon » 24 Nov 2014, 15:15

Z modom ne boš zmanjšal stroškov. Tulajvo lahko zlahka zažgeš.
Je pa možnost nastavitve majhne moči, ampak to že imaš z eGo.

Kar se stroška tiče, je najboljša opcija Aspire Mini in majhen mod, ki ga nastaviš na 10W in pariš dobro z dobrim okusom. Tuljava pa tudi kar zdrži. Rezervne je seveda treba imeti pri roki. Nikoli ne veš.
Uporabniški avatar
ElGrigon
Veteran
Veteran
 
Prispevkov: 373
Pridružen: 28 Jul 2014, 01:00
Kraj: Sv. Jurij v Slovenskih Goricah
Dane zahvale: 9 times
Prejete zahvale: 28 times


Vrni se na Splošno o elektronski cigareti

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

cron