Hvala za dobrodošlico.
Informacija s carinske pošte je takšna, da čakajo navodila pristojnega ministrstva. Pristojno ministrstvo pa je ugotovilo, da sploh ni pristojno, temveč je pristojen tržni inšpektorat.
Kot je napisal k2b - komedija.
Prijazna gospa je rekla, da pošiljk (MOD-i, uparjalniki, deli) ne bodo uničevali (ta bi bila groba). Logično, saj ni droga ali orožje, kvečjemu za trg neskladno blago. Jih bodo pa zavračali. Vendar dokler omenjenih navodil ni, baje spuščajo skozi (sem bil pozitivno presenečen - lahko bi gladko zavračali. Čeprav nimajo pravno podprte razlage zakaj - kar pa so po drugi strani že delali, carinjenje, zaračunavanje, brez obrazložitve in možnosti pritožbe) Tako, da v naše dobro, za vse, ki berete: Čim manj pritiskanja. Zelo si želim svoj inhalator.
In če že povprašujete, bodite radovedno prijazni.
Na e-tekočine (nikotinske) pa obračunajo trošarino, kot do sedaj.
Z zanimanjem čakam, da se zadeve odvijejo. Nisem še pregledal celega foruma in stališč drugih, bolj izkušenih vaperjev, a jaz mislim tako: Prepovedovanje inhalatorjev oz. uparilnikov je FAŠIZEM. Uparjalnik je lahko uporabljen tudi za inhaliranje raznih zelišč etc., ki so lahko za telo terapevtske. Ko imaš zabite sinuse tudi inhaliraš paro s kapljicami čajevca, ne? Raba ni izključno za nikotin, in to NI tobačni izdelek, pa če se postavijo na glavo. Tobačni izdelek je tobak, ta pa vsebuje nikotin, in nič drugega. Če so tobačni izdelki res tisti bav bav - ni problema, adijo. Samo pustite Vaperje na miru.
Tako, da smo pred zanimivim paradoksom. Interes kapitala enači vaperje s kajenjem v smislu uživanja nikotina,vaping pa ni izključno vezan na nikotin, v bistvu se pogosto odmika od tega, je odlična alternativa. Lose-lose za njih. Menim, da je bitka že dobljena. Samo vprašanje časa je. Me je pa šokiralo, kakšen neposreden in bliskovit vpliv lahko ima kapital na nas vse, če hoče. Za zamislit...
P.S.: Sem bivši kadilec, nehal pred pol leta, cold turkey. Nikoli več. Prek kratkim preko kolega 'ugotovil', da lahko kljub abstinenci obdržim svoj najljubši ritual in edino pri kajenju, kar še kdaj pogrešam: Po obroku kava in 'šmelcanje' - BREZ odvisnosti in ostalega sranja, ki mi je leta najedalo telo in dušo. Tega mi nobena oblast ne bo vzela. Ne dovolim! Viva!