NAGRADNA IGRA OHRANIMO SPLETNO PRODAJO - DRUGI DEL

V rubriko splošno o elektronski cigareti spada resna debata o vsem, česar niste uspeli razvrstiti v nobeno drugo rubriko.

NAGRADNA IGRA OHRANIMO SPLETNO PRODAJO - DRUGI DEL

OdgovorNapisal/-a k2b » 05 Feb 2018, 23:14

Slo-vaper.com zopet razpisuje nagradno igro z naslovom: OHRANIMO SPLETNO PRODAJO !

ohranimo.jpg
ohranimo.jpg (72.91 KiB) Videno 10077 krat


V skupnosti slo-vaper.com smo se odločili, da ponovno razpišemo nagradno igro, s katero bi spodbudili ljudi k pošiljanju računov, saj bo to povečalo možnosti zmage na ustavnem sodišču.


Vsi, ki boste do vključno 16.2.2018, na naslov: us@zv-slo.si poslali račune, iz katerih so razvidni nakupi izdelkov, ki se jih v Sloveniji ne sme prodajati preko interneta (kompleti elektronskih cigaret, uparjalniki, grelne glave, MOD-i, ohišja, nikotinske tekočine, nikotinske baze ipd.), se boste potegovali za bogate nagrade. V poštev pridejo le tisti računi nakupov, ki so bili opravljeni po 11.3.2017 ( NE VELJAJO RAČUNI KI SO ŽE BILI POSLANI V 1.DELU NAGRADNE IGRE !!!). Najpomembnejši so računi iz držav članic Evropske unije, vsekakor pa so zaželjeni tudi računi iz drugih držav (npr. Kitajska). Vsi do sedaj že prispeli računi bodo prav tako vključeni v žrebanje. Lajkaj objavo na FBju in komentiraj “podpiram” oz. v objavi na forumu komentiraj “podpiram”.

Število poslanih računov posameznika vpliva na verjetnost zmage na žrebanju, saj se za vsak račun pomnoži možnost za zmago. Kdor pošlje deset računov ima tako 10x večje možnosti za zmago kot tisti z enim računom.


1. Nagrada: VOOPOO DRAG 157W TC GENE CHIP BOX MOD

2. Nagrada: GEEKVAPE Aegis 100W Box Mod

3. Nagrada: 5x Twisted Flavors koncentrati po lastni izbiri iz zaloge


Nagrajenci bodo objavljeni v tem prispevku. V petek ob polnoči, 16.2.2018 se nagradna igra konča in v nedeljo 18.2.2018 bomo razglasili naključno izžrebane nagrajence, ki bodo prejeli nagrade.

Srečno vsem!Pogoji sodelovanja v nagradni igri

1. Kdo lahko sodeluje?
V nagradni igri lahko sodelujejo le polnoletni državljani Republike Slovenije (fizične osebe).

2. Potek nagradne igre in razglasitev nagrajencev
Na us@zv-slo.si pošlji čim več računov od nakupov iz tujine in sodeluj v žrebanju za nagrade. Iz računa mora biti razvidno:

– Datum računa (kdaj je bil nakup opravljen – v poštev pridejo le tisti po 11.3.2017)NE VELJAJO RAČUNI KI SO ŽE BILI POSLANI V 1.DELU NAGRADNE IGRE !!!

– Država pošiljatelja (država podjetja, kjer ste opravili spletni nakup)

– Država prejemnika (Slovenija)

– Seznam naročenih izdelkov, ki spadajo v ZOUTI pod povezane izdelke

Lajkaj objavo na FBju in komentiraj “podpiram” oz. v objavi na forumu komentiraj “podpiram”.

Nagrajenci bodo objavljeni v tem prispevku. V petek ob polnoči, 16.2.2018 se nagradna igra konča in v nedeljo 18.2.2018 bomo razglasili naključno izžrebane nagrajence, ki bodo prejeli nagrade.

Vsi sodelujoči se s sodelovanjem strinjajo, da v primeru izžreba, lahko objavimo njihovo ime v tem prispevku.

3. Rezultati žrebanja, nagrade in prevzem nagrad

Vsi nagrajenci bodo objavljeni v tem prispevku na slo-vaper.com. Pred izročitvijo nagrad bomo s strani nagrajencev v roku treh (3) dni po razglasitvi zaprosili za potrebne osebne podatke: ime in priimek, datum rojstva in naslov. Posredovanje vseh teh podatkov na mail je pogoj za izročitev nagrade prejemniku. Denarno izplačilo nagrad ni mogoče, nagrade niso prenosljive, zamenjava nagrade ni mogoča.

4. Organizator nagradne igre "OHRANIMO SPLETNO PRODAJO !", je slo-vaper skupnost.

5. Odgovornost

Organizator ne nosi nobene odgovornosti, niti ne sodeluje v sporih glede lastništva izžrebanih nagrad. Vsi spori, povezani s pravicami glede lastništva izžrebanih nagrad ne bodo imeli nobenega vpliva na pravilo, da organizator dodeli nagrado tisti osebi, ki je organizatorju poslala svoje podatke v skladu s temi pravili. Organizator bo nagrado v skladu s pravili izročil izžrebani osebi oz. njeni uradno pooblaščeni osebi, katere podatki bodo navedeni v elektronskem sporočilu, ki ga organizator prejme od nagrajenega. Organizator ne prevzema nobene in nikakršne odgovornosti za kakršnokoli škodo, ki bi nastala kot posledica prevzema in koriščenja nagrade, s čimer se sodelujoči s pristopom k tej nagradni igri izrecno strinjajo. Organizator ne prevzema nobene odgovornosti za nedelovanje ali nepopolno delovanje elektronske pošte in internetne povezave sodelujočega ali nedelovanje storitve, ki je posledica napačne uporabe ali neznanja uporabe storitev. V primeru okoliščin, na katere organizator ne more vplivati (višja sila), organizator lahko odpove nagradno igro. O tem mora prek foruma obvestiti udeležence. V takšnem primeru udeležencem ne odgovarja za morebitno nastalo škodo.

6. Pravila nagradne igre

S sodelovanjem v nagradni igri udeleženci potrjujejo, da so seznanjeni s temi pravili in se zavezujejo, da bodo ravnali v skladu s pravili nagradne igre. V primeru kakršnegakoli spora ali nejasnosti štejejo ta pravila za primarna v odnosu do vseh morebitnih drugih objav, bodisi v tiskani, elektronski ali katerikoli drugi obliki. Pravila in splošni pogoji te nagradne igre so na voljo v tem prispevku. Organizator si pridržuje pravico sprememb pravil, če to zahtevajo vzroki tehnične ali komercialne narave ali vzroki na strani javnosti. O vseh spremembah in novostih nagradne igre bo organizator sodelujoče obveščal z objavami v tem prispevku, vse pritožbe in reklamacije rešuje organizator nagradne igre. V primeru utemeljenih pritožb se organizator zavezuje, da jih bo odpravil v čim krajšem času in o tem obvestil udeleženca.

7. Varovanje osebnih podatkov

Organizator bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izročitve nagrade. Organizator se zavezuje, da podatki, ki jih bodo nagrajenci posredovali, ne bodo predani v roke tretji osebi ali kakorkoli drugače uporabljeni v nasprotju z zakonodajo Republike Slovenije, razen če je to potrebno zaradi izvedbe nagradne igre.

FAQ

1. Zakaj zbiramo račune iz tujine?
Slovenski vejperji gremo na US z namenom, da se člen o prepovedi spletne prodaje umakne ven iz ZOUTPI zakona. US je potrebno pokazati in dokazati, da se slovenskim trgovcem dela škoda. Trenutna situacija je takšna, da slovenski potrošnik lahko brez bilo kakšnega problema kupuje iz tujine iz Slovenije pa ne more. Gre za nelojalno konkurenco, kar je protiustavno.

2. Kako zbiramo račune?
Račune zbiramo na naš email: us@zv-slo.si.

3. Kdo ima vpogled v račune?
Vpogled v račune ima samo vodstvo ZVS. Trgovci so nam sporočili, da vpogleda v račune in dostop do emaila, kjer se računi sprejemajo, ne potrebujejo in jih to načeloma ne zanima.

4. Kdo bo dobil račune?
Ko bo to potrebno in ko bomo zbrali zadostno število računov, bomo le-te posredovali odvetniku, kateri vodi to zadevo. Kasneje bodo računi predloženi kot dokaz na Ustavno sodišče. Slovenski trgovci so se vpogledu v vse zbrane račune odpovedali s čimer se strinjamo.

5. V kakšni obliki se bodo računi predložili najprej odvetniku, nato pa še na Ustavno sodišče?
Iz računov bomo odstranili vse podatke, ki niso potrebni. Ti so, podatki o podjetju in podatki o naslovniku. Na računu bo samo razvidno kaj je bilo naročeno, kdaj je bilo naročeno ter iz katere in v katero državo je bilo poslano.

6. Ali se bodo računi uporabili tudi za kakšen drug namen?
NE. Računi se bodo uporabili samo za namen Ustavne presoje ZOUTPI zakona. V primeru, da bi bilo kasneje dobro uporabiti račune še za kakšen drug namen vas bomo o tem obvestili in poprosili za dovoljenje.

7. Kaj pomeni za nas uporabnike, če se izkaže, da je člen o prepovedi spletne prodaje protiustaven?
Za uporabnike to pomeni, da boste še naprej lahko preko spleta kupovali tako iz Slovenije kot tudi iz tujine. Neomejeno. Trenutna situacija je namreč takšna, da slovenski potrošnik naj ne bi mogel naročevati tovrstnih izdelkov niti iz Slovenije niti iz tujine.

8. Kako pa je z naročili iz Kitajske?
Za naročila iz Kitajske je samo še vprašanje časa, do kdaj bodo tovrstne izdelke spuščali čez. Nekateri uporabniki že poročajo, da so bili paketi zavrnjeni in poslani nazaj. Pošiljke iz Kitajske je zelo enostavno nadzorovati saj gredo čez carino. Nadzor nad pošiljkami znotraj EU pa je bistveno težje preverjati saj ne gredo čez carino.

9. Koliko časa traja, da se presodi ali je člen o prepovedi spletne prodaje protiustaven?
Približno 1 leto. Protiustavna presoja zakona ne zadrži in cel čas veljajo pravila, kot so zapisana v zakonu.

Kako kaže trenutno z ustavno presojo?


Zadeve na ustavnem sodišču trajajo. Še kako dobro leto preden začnemo počasi upat, da bo odločitev kmalu. ;)
Stanje zadeve se lahko pogleda tukaj: http://www.us-rs.si/neresene-zadeve/vpo ... 17&x=0&y=0
Slika

Slika
Uporabniški avatar
k2b
Site Admin
Site Admin
 
Prispevkov: 1826
Pridružen: 04 Jan 2014, 02:00
Kraj: Obala
Dane zahvale: 292 times
Prejete zahvale: 390 times

Re: NAGRADNA IGRA OHRANIMO SPLETNO PRODAJO - DRUGI DEL

OdgovorNapisal/-a Sasbuzz » 06 Feb 2018, 00:50

Podpiram
RANDOM_AVATAR
Sasbuzz
Novinec
Novinec
 
Prispevkov: 1
Pridružen: 06 Feb 2018, 00:49
Dane zahvale: 0 krat
Prejete zahvale: 0 krat

Re: NAGRADNA IGRA OHRANIMO SPLETNO PRODAJO - DRUGI DEL

OdgovorNapisal/-a Loc_dog » 06 Feb 2018, 08:45

Podpiram
Uporabniški avatar
Loc_dog
Novinec
Novinec
 
Prispevkov: 5
Pridružen: 08 Feb 2017, 20:20
Kraj: Trebnje
Dane zahvale: 0 krat
Prejete zahvale: 0 krat

Re: NAGRADNA IGRA OHRANIMO SPLETNO PRODAJO - DRUGI DEL

OdgovorNapisal/-a andreask » 06 Feb 2018, 13:06

Podpiram
RANDOM_AVATAR
andreask
Novinec
Novinec
 
Prispevkov: 4
Pridružen: 06 Feb 2018, 13:05
Dane zahvale: 3 times
Prejete zahvale: 0 krat

Re: NAGRADNA IGRA OHRANIMO SPLETNO PRODAJO - DRUGI DEL

OdgovorNapisal/-a Classic » 06 Feb 2018, 16:51

Pa ta ukrep mi je resnično nerazumljiv, saj ne vidim jasno, kdo v Sloveniji ima sploh korist od prepovedi prodaje vejpov in opreme preko spleta?

Če preletimo splet, bomo opazili, da je večina držav EUja, sledila nekaterim omejitvam, a ne najdem države, kjer bi prepovedali spletno prodajo...popravite me če se motim...in prosim, če mi lahko kdo razloži argumente naše oblasti do tako nerazumljive prepovedi.

Čemu vejpov in vse kar je povezano z njimi enostavno ne prepovedo?
Čemu ne prepovejo tobaka?
Čemu takšna gonja proti nikotinu, ko pa ga vendar lahko kupiš lažje kot mleko, ob kateremkoli času, tudi ponoči.

Pa kaj se gremo pravzaprav.

Podpiram akcijo, prijatelji, a žal nekako dvomim v uspeh.

Upam, da vam entuziazem in želja po svobodi ne uplahne že ob prvem morebitnem neuspehu. Če vam uspe, slavim z vami.

Upam tudi, da v primeru uspeha, pred uredbo prisotni spletni trgovci iztožijo odškodnino za izpad dohodka, in finančno odgovornost občuti tudi, če ne že izključno, model ali skupina njih, ki si je drznila uzakoniti to nerazumno spletno prohibicijo.

Lp, v včasih tako čudno domovino...
RANDOM_AVATAR
Classic
Novinec
Novinec
 
Prispevkov: 13
Pridružen: 08 Jan 2018, 20:56
Dane zahvale: 9 times
Prejete zahvale: 9 times

Re: NAGRADNA IGRA OHRANIMO SPLETNO PRODAJO - DRUGI DEL

OdgovorNapisal/-a StiVi » 07 Feb 2018, 19:37

Podpiram!
Uporabniški avatar
StiVi
Novinec
Novinec
 
Prispevkov: 15
Pridružen: 30 Maj 2017, 14:39
Dane zahvale: 13 times
Prejete zahvale: 4 times

Re: NAGRADNA IGRA OHRANIMO SPLETNO PRODAJO - DRUGI DEL

OdgovorNapisal/-a Aleks » 09 Feb 2018, 12:32

Seveda podpiram.

Še komentar:
ne vidim jasno, kdo v Sloveniji ima sploh korist od prepovedi prodaje vejpov in opreme preko spleta?


Nihče. Zgolj škoda se dela, našemu trgu namreč. Pač želimo biti bolj papeški od papeža.

ne najdem države, kjer bi prepovedali spletno prodajo...


Jih je kar nekaj, pa ne vem na pamet. Avstrija je sigurno med njimi, Grčija mislim, da tudi.

Čemu vejpov in vse kar je povezano z njimi enostavno ne prepovedo?


Ne gre, ni osnove.

Čemu ne prepovejo tobaka?


Heh, se šališ? Imajo vsaj 400 mio € razlogov, da tega ne storijo.
Slika
Uporabniški avatar
Aleks
Moderator
Moderator
 
Prispevkov: 205
Pridružen: 24 Mar 2016, 12:30
Kraj: Ljubljana
Dane zahvale: 52 times
Prejete zahvale: 121 times

Re: NAGRADNA IGRA OHRANIMO SPLETNO PRODAJO - DRUGI DEL

OdgovorNapisal/-a Classic » 09 Feb 2018, 12:38

Grčija ni med njimi, ima zelo široko spletno ponudbo vejp opreme in tekočin...le cene so navite.

Seveda se hecam...Tisti sklop so bila provokativna vprašanja.

Za vsak dvig trošarin se navaja isti argument...škoda v proračunu, namenjemu zdravstvu je višja od pobranih trošarin na tobačne izdelke... A javnost znova in znova naseda tej laži.
Zadnjič spremenil Classic, dne 09 Feb 2018, 12:54, skupaj popravljeno 1 krat.
RANDOM_AVATAR
Classic
Novinec
Novinec
 
Prispevkov: 13
Pridružen: 08 Jan 2018, 20:56
Dane zahvale: 9 times
Prejete zahvale: 9 times

Re: NAGRADNA IGRA OHRANIMO SPLETNO PRODAJO - DRUGI DEL

OdgovorNapisal/-a Aleks » 09 Feb 2018, 12:49

Classic napisal/-a:Grčija ni med njimi, ima zelo širroko spletno ponudbo vejp opreme in tekočin...le cene so navite.


Kaj pa prekomejna prodaja? Nedolgo nazaj se je uporabnica na tem forumu pritoževala, da tuje spletne trgovine v Grčijo ne pošiljajo...
Slika
Uporabniški avatar
Aleks
Moderator
Moderator
 
Prispevkov: 205
Pridružen: 24 Mar 2016, 12:30
Kraj: Ljubljana
Dane zahvale: 52 times
Prejete zahvale: 121 times

Re: NAGRADNA IGRA OHRANIMO SPLETNO PRODAJO - DRUGI DEL

OdgovorNapisal/-a Classic » 09 Feb 2018, 12:59

Prekomejna prodaja je omejena z istim zakonom, kot v Sloveniji - EU direktiva.

Se pa izvaja bolj striktno, kot v Sloveniji, zato so nekateri veliki vzhodni ponudniki prodajo ecigaret ustavili.

No, čakam na naročene coile iz Gear besta, bom videl, če bo šlo čez...se pa zaradi teh striktnih kontrol na pošiljko čaka v Grčiji tudi do 2 meseca. V Atenah je hitro, potem pa po grško naprej.
RANDOM_AVATAR
Classic
Novinec
Novinec
 
Prispevkov: 13
Pridružen: 08 Jan 2018, 20:56
Dane zahvale: 9 times
Prejete zahvale: 9 times

Re: NAGRADNA IGRA OHRANIMO SPLETNO PRODAJO - DRUGI DEL

OdgovorNapisal/-a mico28 » 13 Feb 2018, 22:08

podpiram
RANDOM_AVATAR
mico28
Novinec
Novinec
 
Prispevkov: 1
Pridružen: 10 Sep 2017, 20:11
Dane zahvale: 0 krat
Prejete zahvale: 0 krat

Re: NAGRADNA IGRA OHRANIMO SPLETNO PRODAJO - DRUGI DEL

OdgovorNapisal/-a srakic123 » 15 Feb 2018, 23:25

PODPIRAM
Slika
RANDOM_AVATAR
srakic123
Novinec
Novinec
 
Prispevkov: 11
Pridružen: 09 Nov 2016, 22:37
Dane zahvale: 0 krat
Prejete zahvale: 5 times

Re: NAGRADNA IGRA OHRANIMO SPLETNO PRODAJO - DRUGI DEL

OdgovorNapisal/-a k2b » 19 Feb 2018, 00:48

Nagradna igra je končana in žrebanje je opravljeno.
Zaslonski posnetek poteka žrebanja na spletni strani randomizer.org si lahko dolpotegnete tukaj (11,67 Mb)
https://www.dropbox.com/s/jhgeno5z6wv1m ... 4.mp4?dl=0

Prispelo je 93 pravilnih računov iz katerih je razvidno da je opravljen nakup e-cig komponent (računi kjer je bila samo npr. clapton žica ipd so žal odpadli...)
Samo 8 udeležencev je sodelovalo - zato pa s toliko večjimi možnostmi za nagrado ker so vsi poslali več računov :DRandomizer.org je odločil takole

1. Nagrada: VOOPOO DRAG 157W TC GENE CHIP BOX MOD prejme udeleženec Andreas K.

2. Nagrada: GEEKVAPE Aegis 100W Box Mod prejme udeleženec Jan S.

3. Nagrada: 5x Twisted Flavors koncentrati po lastni izbiri iz zaloge prejme udeleženec Stevie


Čestitke vsem ! :)

Svoje kontaktne podatke/naslove pošljite na
us@zv-slo.si
Slika

Slika
Uporabniški avatar
k2b
Site Admin
Site Admin
 
Prispevkov: 1826
Pridružen: 04 Jan 2014, 02:00
Kraj: Obala
Dane zahvale: 292 times
Prejete zahvale: 390 times

Re: NAGRADNA IGRA OHRANIMO SPLETNO PRODAJO - DRUGI DEL

OdgovorNapisal/-a andreask » 19 Feb 2018, 11:31

Hvala za nagrado.
RANDOM_AVATAR
andreask
Novinec
Novinec
 
Prispevkov: 4
Pridružen: 06 Feb 2018, 13:05
Dane zahvale: 3 times
Prejete zahvale: 0 krat


Vrni se na Splošno o elektronski cigareti

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

cron