Problematičen bi naj bil Acrolein plin, ki bi se naj produciral ob vejpanju, če tuljava doseže 280?C ali več. Acrolein naj bi bil zelo toksičen. Producira pa se lahko tako iz PG, VG ali arome.
Glede na ta video:
https://www.youtube.com/watch?v=0_AL5BHe7ZM , bi se naj to zgodilo nad 140W na tuljavi.
V zaprtih uparjevalnikih kjer je ob vejpu še hlajenje tuljave s pretokom zraka se 280?C naj ne bi doseglo, sploh pa ne v rangu do 20W kar nas večina uporablja.
Sam sem izmeril direktno na 1.3ohm tuljavi z umerjenim instrumentom 205?C maks. Zadevo sem nadripal, da je bila tuljava zmočena in nato kuril s pulzom 10s na 8W. Se pravi 205?C sem dosegel ob ne hlajeni tuljavi z 10s kurjenjem. Če sem pihal proti tuljavi, se je temperatura spustila na 160-180?C.
Običajno traja en poteg ob zmernem vejpanju okoli 4s maks. in ob tem vlečemo zrak iz okolice direktno na sredo tuljave kjer se dodatno ohlaja.
Verjetno zadeva postane resna pri kakšnih rebuildih RDA pod 0.5ohm kjer dobimo izjemno vročo paro iz dripperja, sploh proti koncu, če se zgodi dry hit, ko zmanjka tekočine.