Napisal/-a Axis » 28 Nov 2014, 02:43
Preberi update Farsalinosa na linku, ki ga je postal k2b. Res je, da v originalni raziskavi nikjer ni podatka ali govora o tej 10-krat večji rakotvornosti.
A po odgovoru Farsalinosa se je Japonec ponovno javil. In ravno update je mene razkuril kar se Japonca tiče. Kar se medijev tiče pa objava nasploh. Je pa res, da pa je vprašanje kako je bilo mnenje medijem posredovano, s strani japoncev. Ker tak odgovor kot so ga dali Farsolinosu v update-u lahko jaz tudi dam. In rečem, tako pač je, če ne verjameš, tvoja stvar. Ampak, kje pa je raziskava?
I immediately contacted Prof. Kunugita to ask the results of their studies. His response was immediate, mentioning the list of published studies from which he got the results.
Ko pa Farsolinos te rezultate objavi, pa se Japonec takoj spet javi:
After my comment, Prof Kunugita contacted me again. He mentioned that the newsmedia reports refer to a recent evaluation of a newer-generation device, in which he found 1600μg formaldehyde per 15 puffs.
A tega raziskava ne omenja in dokler ta podatek, ki je podlaga za senzacionalistično objavo - ne bo podprt z detajli raziskave, gre, po mojem skromnem mnenju za iskanje pozornosti s strani nekega japonskega "raziskovalca"...a nekako se mi zdi, da te raziskave ne bomo videli, ker bi znanstvenik izpadel diletantsko...lahko pa da se motim in japonci niso nič krivi in je kak medij, ker mu je to ustrezalo, ta podatek "potegnil" iz konteksta...bomo videli.