Pozdravljeni,
Tematiko sem odprl, da člani predstavite svoje opazke, ki jih beležite ob prehodu na vejp in reakcije telesa po daljšem obdobju ali trenutno.
Da sam predstavim svoje spremembe. Verjetno imamo vsi skupno to, da se nam je v nekaj tednih po prehodu popravil okus in vonj ter nasploh dnevno počutje.
Sam sem se odločil za vejpanje iz naslednjih razlogov; ob dnevnem kajenju me je zvečer včasih že bolela glava, bil sem utrujen že sredi dneva, grlo sem imel nadraženo in občutek cmoka. Jutranjega kašlja sicer nisem imel, imel pa sem manj kondicije in hitreje sem se zadihal.
Skratka, več ali manj je vse to zdaj preteklost izpred pol leta.
Nekaj tednov po prehodu 4-6 sem postal imun na okus tekočin. Vejpi so bili prazni. "Pomagal" sem si z izmenjevanjem okusov, vsaj 3 skozi dan. Kaj kmalu v tem odbodju sem opazil tudi reakcijo na preveliko dozo nikotina (12-18mg). Ob večernih vejpih sem postal včasih omotičen, čutil sem želodec (pri kajenju cigaret je bilo podobno). Pričel sem zmanjševati nikotinsko razmerje najprej na 9mg/ml, potem na 6mg/ml. To je bilo v presledku 2-3 tednov. Po dveh mesecih in pol sem pričel koristiti 3mg/ml in sedaj sem izključno na tej ravni.
2. mesec in pol po prehodu se mi je zgodilo nekaj čudnega za kar nisem prepričan kaj v bistvu je bilo. Ali je bilo od vejpa ali kaj drugega ne vem. Zvečer sem lepo vejpal ob rač. nakar sem občutil smešno bolečino v prsnem košu. Naredil sem nekaj globokih vdihov in zrak zadrževal. Kot, da bi me malo skupaj vleklo. Trajalo je nekje 5min.
Sprva sem mislil, da je mogoče zaradi verižnega vejpanja. Takrat sem uporabljal še pretežoma Kanger uparjevalnik in podobne zadeve.
No, ko sem prešel na driperje kjer je pare v ogromnih količinah in bolj goste sem se malo zbal ali se zna ponoviti, a se ni. Dripam vsako večer s temi 3mg/ml lastnimi DIY tekočinami in moram reči, da je užitek.
Na začetku sem uporabljal CE4, CE5 in eGo sete. Ko sem prešel na bottom coil uparjevalnike (Kanger Aero, Protank), sem opazil, da mi nekaj draži usta oziroma vejpi so bili ostri. Ob prebiranju literature sem posumil PG, ki je bil takrat še prisoten v tekočinah na 50% ali več.
Kaj hitro po prvih DIY tekočinah z manj PG-ja sem ugotovil, da je to krivec. Kriva je bila tudi prevelika koncentraicja nikotina.
Opazil sem, da je bilo prvih nekaj potegov, po dolgotrajni pavzi, tako ostrih, močnih --> močan TH. To mi sploh ni bilo več všeč. Vse bolj sem se nagibal k smooth vejpu. Z DIY tekočinami oz. večjim razmerjem VG-ja sem to dosegel. Sedaj vejpam s 75VG/13PG, ostalo je voda. Kadar vzamem driper v roke in naredim prvi poteg ni tistega močnega ostrega udarca po ustih in grlu, je le žameten okusen vejp.
Pri večji koncentraciji PG-ja sem opazil tudi, da imam "težka" pljuča po vejpanju. Občutek je bil tako čudno povezan s potešenjem češ "aha sedaj pa imam dovolj, dobil sem dozo".
Če dobro pomislim, sem na PG simptome postal pozoren ob prehodu na bottom coil uparjevalnike, kjer sem dobil bolj "sočne" vejpe in zdeli so se mi bolj težki kot z uporabo CE4.
Okoli novega leta sem si privoščil premium tekočino od Johnson Creek, čisti VG z 11mg/ml (drastičen presežek nikotina). Natočim v Kangerja in poskusim. Omotica kot bi skadil svoj prvi cigaret. Nisem zvejpal celega tanka in sem že šel redčiti ter dodal 2/3 VG-ja. To zredčeno tekočino imam še sedaj. Ko jo dam v driper še vedno ustvari močan TH.
Ugotovil sem tudi, da ni več tako dobra kot mi je bila na začetku. Določene DIY tekočine so mi ljubše, sploh expresso+bold tobacco (capella).
Načeloma je JC dober, vendar se ga sedaj po nekaj potegih naveličam in raje preferiram svoje DIY.
Z mešanjem DIY sem prišel do stanja, da mi kupljene tekočine niso več dobre, ker so preprosto premočne in tega nisem več vajen. To se zelo opazi z dripanjem. Če bi še vedno uporabljal CE4 ali podobne uparjevalnike, pa bi verjetno posegel po bolj aromatiziranih in z večjo dozo nikotina. Samo domnevam.
No, to bi bilo zaenkrat nekaj povzetkov. Če sem kaj izpustil in pozabil napisati, bom še dopolnil kasneje.
Sedaj pa boste še ostali dodali kaj od svojih izkušenj, da bo čim več informacij.