Pri višjih temperaturah se tvorijo kancerogeni

Vplivi vejpanja na zdravje in morebitne težave,raziskave o e-tekočinah in opremi, mnenja insiderjev in outsiderjev iz sveta e-cig

Pri višjih temperaturah se tvorijo kancerogeni

OdgovorNapisal/-a Rawr » 06 Maj 2014, 20:42

http://www.nytimes.com/2014/05/04/business/some-e-cigarettes-deliver-a-puff-of-carcinogens.html?partner=rss&emc=rss&smid=tw-nytimes&_r=0

Torej drippanje je najslabša oblika uparjanja, ker so nizko uporne tuljave, ki prej dosežejo maksimalno temperaturo in posledično hitreje zagrejejo ali pregrejejo tekočino.

30W me ne mika več toliko :D sem trenutno povsem zadovoln pri 22W na mechu oz. 12W s kickom, ziher pa bi pasalo več. :lol:
Aqua v1 iStick TC40W
Aqua v2 iStick 50W
BigDripper
RANDOM_AVATAR
Rawr
Veteran
Veteran
 
Prispevkov: 149
Pridružen: 06 Jan 2014, 02:00
Kraj: Štajerska
Dane zahvale: 0 krat
Prejete zahvale: 0 krat

OdgovorNapisal/-a tomvai » 08 Maj 2014, 19:32

O tem sem sicer ze bral, ampak kolikor je meni znano pride do nastajanja formaldehida samo pri VG oz. tekocinah, ki vsebujejo glicerin. Pri tekocinah, ki uporabljajo samo PG nastajanja formaldehida pri raziskavah, ki sem jih jst nasel niso zasledili.

Se mi pa zdi zadeva dost logicna, pac vecje kot so temperature, ki jih lahko elektronska cigareta ustvari(in posledicno tudi gostejso paro), vecja je tudi moznost da bo prislo do kaksnih kemicnih reakcij.

Definitivno upam da bo na temu podrocju narejenih se kaj vec raziskav, pa da se potem tudi doloci neke omejitve oz. standarde, ki se jih morajo proizvajalci drzati. MOD-erjev sicer to ne bo ustavilo, bo pa trg za navadne uporabnike toliko bolj varen :)
RANDOM_AVATAR
tomvai
Vejper
Vejper
 
Prispevkov: 74
Pridružen: 04 Feb 2014, 02:00
Kraj: Ljubljana
Dane zahvale: 0 krat
Prejete zahvale: 0 krat

OdgovorNapisal/-a valjhun » 09 Maj 2014, 21:16

Na to "foro" se je spotaknila ena od raziskav, ki so imele namen dokazat škodljivost ecigaret. Ne spomnem se točno katere. Dejstvo ki sicer nesporno drži je, da se pri pregrevanju glicerina začne sproščati neka strupena substanca (verjetno ravno formaldehid) določenih stopinjah (če se ne motim), To so obesili na veliki zvon a pozabili poudariti, da se pri analognih sprosti 400 veliko bolj nevarnih substanc. Tale zadeva z glicerinom ni nevemkako nevarna za zdravje, povzroča pa glavobole. vsekakor pa ni kancerogeno. Sploh pa se take temperature ne sproščajo pri večini serijskih elektronskih cigaret (kvalitetnih). Drugače je z modi. Mislim, da je tu govora o hiper segrevanju z modi, pri tem pa previdnost nikakor ni odveč, saj vprašanje kaj dobimo v pljuča ko stvari dobesedno žgemo. Poleg VG bi lahko bile namreč s pregrevanjem problematične tudi aromatične substance.
RANDOM_AVATAR
valjhun
Spreobrnjenec
Spreobrnjenec
 
Prispevkov: 45
Pridružen: 08 Jan 2014, 02:00
Dane zahvale: 0 krat
Prejete zahvale: 0 krat


Vrni se na E-cigareta in zdravje

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

cron