Prislo je do izboljsanja okusa, vonja in do nekoliko vecje energije.
Potem pa so se zacele tezave: najvecje tezave so bile v zelodcu. Najprej sem dal na plano 2 varianti: - manjka klasicna cigareta (ceprav po 22 dneh?) - ali pa to, da sem obcutljiv na nekaj v elektronski cigareti. Vendar sem na koncu zakljucil s tretjo moznostjo in sicer okuzbo z nekim virusom, ki je obstal v zelodcu - notranja 'trebusna viroza'. Kaditi sem zacel nazaj s pojavom teh tezav.
Simptomi so bili taki: najprej 1 teden blagih tezav, kaksen Rutacid na dan in nekaj Donota in je pomagalo, po enem tednu se je vse poslabsalo - sicer ni bilo bruhanja in nenadzorovanega driskanja, je pa vseeno bila driska 1x dnevno casovno gledano zjutraj, kot imam navado opravljat veliko potrebo, tezave z zelodcem so se se bolj poslabsale, bil sem brez apetita, zelo malo jedel, kot neka bolecina v zelodcu, neugoden obcutek, tudi fizicno na otip se je pojavila bolecina nekje v sredini med desno bradavico in najbolj izbocenim desnim delom prsnega kosa (verjetno je tam nekje zelodec

Potem sem nekako zacel jesti nazaj normalne porcije (v casu brez apetita samo nekje 1/4 do 1/2 obicajne porcije) in stanje se je tudi izboljsalo. Se vedno pa ni popolnoma OK, vceraj sem imel recimo drisko, na momente se slabo pocutim, drugace pa sem sedaj to nekako prebolel in je OK. Jem normalno.
Kaj je krivo za te simptome ne vem. Ali je za obsojati abstinenco zaradi nekajenja klasicnih cigaret, ali je za obsojati sestavine elektronske cigarete ali pa je za obsojati trebusno virozo. Kasneje sem se spomnil, da je imela kuharica v sluzbi tudi nek prehlad/virozo kaksen dan pred pojavom mojih tezav in je imela poln pult nasmrkanih robckov. Ali bi lahko tudi preko hrane dobil v zelodec virus, ki je notri nekaj casa ostal? Ali bi moral v primeru okuzbe z njenjim virusom imeti nujno zunanje simptome (kaselj, izcedek iz nosu...)?
V casu teh tezav je bil sicer tudi povecan stres kar je spet ena moznost, ceprav v to ne verjamem prevec.
Mogoce pa sem se kako okuzil tudi z elektronsko cigareto, s kondenzom ki kdaj pritece na ustnice in se lahko dolgo zadrzuje v ecigareti, lahko aerosol, lahko da patogen skozi ustnik pride v etekocino in se ga potem kako vdihne, pride do cudnega neobicajnega nacina okuzbe v teh primerih, se pravi drugacne integracije v telo in ima okuzba mogoce za posledico malo neobicajne simptome. Konec koncev valjamo te ecigarete po zepih, ustnik se ne umije za vsako uporabo, jaz sem ga mogoce 1x dnevno ali pa se to ne...
Malo je bilo tudi psihicnega pritiska, ko sem se spraseval kako bo poleti na plazi s pirom in brez cigarete (v casu kajenja elektronske sploh nisem spil niti enega pira niti zdaj ko nisem se cisto zdrav ne se pravi sem brez pira ze vec kot mesec, skoraj dva

Pravtako se tukaj preveckrat omenja alergija na PG, katero sem sumil tudi pri sebi (sem pa tja se mi je pojavil izpuscaj, sam po sebi ne srbec ob dotiku pa, identicno kot pik komarja), VG pa mi ni pasal ker ni 'zagiftal'. Problem je tudi to, da izsusuje, po zrelu ze spijemo vodo, kaj pa se v pljucih dogaja? Mogoce sem bil v vsem tem casu tudi dehidriran, sicer pijem dva 3dl kozarca vode na 1-2 uri tako da kolicinsko je mogoce se prevec, nisem pa en od tistih, ki pije na vsakih 10min po pozirkih, mogoce je tudi tukaj bila moja napaka. Se mi zdi da bi bilo potrebno najt tud neke nove tekocinske osnove z manj stranskimi ucinki.
Se zadnja moznost, ki mi pade na pamet in ni nedolzna pa je upor zelodca, ker mu za zajtrk ne ugaja dovolj samo kava in cigaret

Me zanima ali je imel se kdo take tezave, kam v mojem primeru ciljate vi?
Vsekakor se na elektronske cigarete se vrnem, vendar bom poletje prezivel se s klasicnimi, ker sem ze tako obcutljiv na vrocino, klasicen cigaret pa me v tem primeru nekako pomiri.

Imam slabo vest, da sem klasicnim spet podlegel, ampak tudi nisem imel prave zelje prenehat pa se mlad sem imam se casa

Hvala
lp