Vprašanje je zanimivo in seveda večslojno...
- Kaj sploh dejansko zasvoji pri cigaretih - ali samo nikotin ali tudi dodatki (kemični dodatki in sam throat hit - ko ti vsi ti strupi udarijo na grlo)
- Kaj rukne bolj kadilca in ga drži pri stvari - NIC ali zopet dodatki?
- kakšna je razlika absorpcije nikotina pri strastnem kadilcu ki globoko razžari cigareto /ni TC-ja
in to globoko M2L vdihuje?....ali pri nekom ki je bolj vikend-žur kadilec oz. kadi iz družabnih vzgibov?
NIC se da dokaj hitro znižat na neko simbolno nizko raven ( recimo 2-3%) - čisto izvzame se ga pa malo težje...no vsaj pri dolgoletnih kadilcih.
Klasična cigareta je mnogo več kot samo distributer nikotina -
- je blažilec stresa - ne zaradi NIC učinka ampak bolj zaradi skorajda povsod tolerirane pavze 1čik/h - tudi med delom. To pomeni da (ponavadi) zamenjaš okolje za tistih 5 minut in se dobiš še s kakšnim kadilcem na čiku in čveku
- vzameš si tistih 5 minut kao zase - prepričan da ti pripadajo v tem vedno hitrejšem tempu, kratek izklop
- kadilci so ponavadi zanimivejši ljudje kot nekadilci - sam na koncu vsakega bolj protokolarnega družabnega srečanja končam pri kadilcih in hodim potem z njimi od obložene mize nekam na mraz na čik oz. e-čik
Moja teorija je da so ljudje sesalci - eni so bolj sesalci drugi pa manj
...brez kakšnih namigovanj mišljeno
To je močnejše kot nikotin po moje...
Enkrat sem se po 3 letih vejpanja odpravil na potovanje - ki se je iz predvidenih 5 dni naknadno razširo na 10 dni.Po hitrem pakiranju sem na brzaka ošinil svojo tedanjo vejp opremo 8Innokin iClear16 in 2 ego twist bateriji, pa flaške in ostalo...zamahnil z roko in pustil vse skupaj doma.S to opremo sem oporabljal 18mg/ml e-juice.
Prva 2 dni sem bil malo živčen - potem sem na vse skupaj pozabil....
Ko sem se vrnil nazaj domov sem gledal ene 2 dni one gadgete in razmišljal a mi je to sploh potrebno.3 dan sem spet napolnil in potegnil. Bilo je prijetno razvajanje in tako je ostalo še danes.
Seveda to ni znanstvena teorija - ampak osebna izkušnja
Ravno tako rad vejpam kot rad kolesarim 40-50 km ture. Gušti so gušti - kam bi prišli brez domišljije in guštov.
Verjetno v Krasni Novi Svet....
Vape On!
k2b