Večkrat sem se polil z 18 mg/ml po roki par kapelj, obrisal al pa tud ne.S takšno koncentracijo nikotina bi moral verjetno kar eno konkretno površino kože namočit da bi absorbiralo toliko da bi imel posledice.
Kadar delam z 36 mg/ml si dam rokavice, včasih pa tudi ne če ne prelivam ampak samo potegnem s pipeto malo.
Nevarne koncentracije ratajo tam nad 50 do 100 mg/ml - pa še tam ni hujše panike če manjše količine polite tekočine hitro spereš.Problem so oči in sluznice in seveda zaužitje skozi usta (otroci, domače živali...).Tu pa stvari postanejo resne...
Tu so pač po različnih državah stvari različno regulirane.V UK in USA imajo nekje "dovoljeno" koncentracijo do 72 mg/ml (kar ne preprečuje sivega uvoza 100 in več mg/m koncentracij).Našim bivšim sodržavljanom na jugu pa morajo mrtvaško glavo nalepit na zunanjost paketa kadar jim pošljejo nic bazo 36 mg/ml kar je po moje malo tako tako.
Gre za to koliko država zaupa svojim državljanom - na steklenički je jasno narisana mrtvaška glava in opozorilo da je to strup za zaužitje.Ravno tako kot varekina ki jo dobiš v Šparu - zdej če jo spiješ bojo pač težave...
Druga zadeva je pa to o čemer pišeta mateb in tomvai. Gre za tkim. "nic buzz" - nikotinsko omotico ko prekoračiš neko priporočeno dozo nikotina, ki jo tvoje telo obvladuje.To se je po moje zgodilo tistemu tovornjakarju - preveč se ne napušil siromak tam v tistem stresu na cesti.
Tomvai - ti si pa tudi valjda pretiral dozo nikotina in si mel pol te simptome pač.
Je tema na ECF-u kjer ena CASAA aktivistka malo anketira vaperje kako je kej z "nic buzzom" pri njih - oz. kok so kej high od nikotina...
http://www.e-cigarette-forum.com/forum/polls/106400-nicotine-buzz.htmlV začetkih svoje kariere nabav na FT-ju sem 1X za firbec naročil en liquid kjer je en uporabnik napisal da ma "high nic buzz".-> še zdej jo mam ene 40 ml - nek tak okus da žaga čez vse ostale pa se jo niti za kak mix ne da (po moje) uporabit - o nekem extremnem "nic buzzu" pa ...nisem čutil nič posebnega...
P.S. Valjhun - imaš PM