Začetniki in e-tekočine

Kako pričeti, kje in kaj kupiti.
Vse, kar bi želeli vedeti, preden se odločite za elektronsko cigareto. Vse, kar vas zanima potem, ko ste se že odločili za elektronsko cigareto.

Začetniki in e-tekočine

OdgovorNapisal/-a k2b » 30 Avg 2014, 18:02

Več uporabnikov se obrača name glede nasvetov o nabavi e-tekočin.
Kupiš začetni set e-cig in neko e-tekočino ki ti jo predlaga trgovec , jo porabiš in potem za?neš iskati novo.

Marsikateri potem prebira sestavke o DIY e-tekočinah in bi tudi on to počel - najraje z takšnimi že pripravljenimi in kupljenimi da bi jo nekako "razširil".
Ne gre tako preprosto - čeprav mnogi redčijo kupljene e-juice ker so jim bodisi preveč intenzivnega okusa ali premočni z nikotinom.. V ta namen mogoče ni slabo imeti pri roki nekaj glicerina Ph.Eur 99,5% čistoče, ker je večina komercialnih e-tekočin večinsko na PG osnovi lahko z nekaj dodatnega VG(glicerina) zadevo malce razredčimo in še malo več pare bo - bo pa seveda e-tekočina blažja tudi aromatično in % nikotina se bo zmanjšal.

Pri naši trgovcih z e-cig opremo (ne pri vseh) je zgleda navada, da se začetniku takoj ponudi premium - dražjo e-tekočino - mogoče v rahlem upanju da se bo nova stranka na tako e-tekočino "navlekla" ali pa preprosto po trgovski logiki več je bolje.
Vendar to ni najboljše za samega uporabnika ker je arom/okusov milijon, kombinacij le-teh pa milijon na n-to potenco.Kako naj zdaj ta naš ljubi začetnik izbere in najde pravega ali nekaj okusov, ki mu bojo ustrezali?
Vsi - ki se s tem športom bavimo že nekaj časa - vemo da se na začetku išče okus, ki je čimbolj podoben analognemu okusu tobaka oz. tobačnega dima in čimmanj sadja, oreškov in cvetja v svojih e-tekočinah. Pa se mu daje neke premium juice na pult češ da je to nekaj oh in sploh in vse ostalo je najmanj nekvalitetno in kitajska jajca.
Vendar ni čisto tako - tudi pri komercialnih znamkah e-tekočin kot je Hangsen, Liqua, Dekang, Joyetech, Flavour Art in ostalih je marsikakšna aroma v pripravljenih e-tekočinah ki pritegne.
Hangsen USA mix je klasika,
Hangsen Deluxe Tobacco
Liqua Bright Tobacco
Liqua Traditional Tobacco
Liqua French Pipe
F'art Maxx Blend
F'art Desert Ship
Dekang DK Tab
Dekang Camel....etc

Da ne bo kdo narobe razumel - ne hvalim teh e-juicev kot nekaj oh in sploh - gre za
čisto spodobne izdelke za spodobno ceno, ki lahko dobimo na naših policah.Nekaterim bodo ustrezali drugim ne - itak je v tem svetu digitalnih okusov težko najti nekaj čemuj rečejo ADV (All Day Vape - vape za cel dan ali za vsak dan).
Ponavadi si vsak najde ene 5,6,7 ali več okusov ki jih uporablja ciklično.

Dovolj je, če greš npr. na UK Vapers kjer trgovci prostodušno povejo katerih e-tekočin prodajo največ in katere vedno zmanjkajo. V UK in še marsikje drugje je pač tako, da ima stranka vedno prav in ne trgovec s svojim "okusom".

Seveda ne trdim da niso premium e-tekočine kvalitetnejše - ampak tudi srednji, vstopni razred je za začetek čisto Ok - premium pa za kakšne posebne priložnosti.
Kdor si pa lahko privošči premium e-tekočine za vsak dan - toliko bolje.

Po naravni evoluciji se večina vaperjev slej ko prej obrne k DIY (naredi sam) e-tekočinah. Fleksibilnost PG/VG razmerja, kombinacije okusov po želji in cenovna dostopnost na količino govorijo temu v prid.

Za konec še dve moji izkušnji z navadnimi in kao premium e-tekočinami.Obe sta bili prodani na SLO trgu. Ena - Johnson Creek (glej temo o Johnson Creek e-tekočinah) je bila vsaj pri 2 strankah prodana krepko stara. Druga, zelo razširjena visoko cenovna e-tekočina pa se je po polovici tanka v Kayfunu (cca 2 ml) začela čudno obnašati.Okus je postal nemogoč, tuljava čisto zapacana in najpomembneje - ko sem splaknil celo zadevo v lijak se je razlila kot OLJE in pustila ravnotake madeže.
Olje pa v e-tekočini res nima kaj iskati, nekatere e-tekočine so tako že izločili iz prodaje potem ko so stranke to ugotovile.
In ne - ne bom povedal katera e-tekočina je to, ker bi rad to posnel da bi bilo razvidno in nesporno .
Pri e-tekočinah srednjega cenovnega razreda tega nisem zasledil - pardon sem pri 1 od cca 30 kolikor sem jih probal.Imela je en čuden štih/okus ki se mi ni zdel da bi tja spadal.

Zato pravim previdno in preudarno - pri nakupih uporabljajte svojo glavo ter čute in po možnosti preberite kakšno mnenj/review o dotičnem izdelku - ne velja ravno vse 100% - marsikaj pa...

k2bSlika

Slika
Slika

Slika
Uporabniški avatar
k2b
Site Admin
Site Admin
 
Prispevkov: 1826
Pridružen: 04 Jan 2014, 02:00
Kraj: Obala
Dane zahvale: 292 times
Prejete zahvale: 390 times

OdgovorNapisal/-a mateb » 31 Avg 2014, 17:57

Dovolj je, če greš npr. na UK Vapers kjer trgovci prostodušno povejo katerih e-tekočin prodajo največ in katere vedno zmanjkajo.


Sam osebno strankam vedno povem, kaj gre največ. No, pa da še napišem javno. Mogoče bo komu v pomoč.

Drugače pa je že od nekdaj na PyurSmoke funkcija "Razvrsti po priljubljenosti" kjer sistem pravilno razvrsti izdelke glede na prodajo zadnjih 30 dni:
http://www.pyursmoke.si/product-category/etekocine/?orderby=popularity

Statistika za pretekle 3 mesece:

TOP 5

1. Doff (Dekang)
2. Dark USA Mix (Dekang)
3. Traditional Tobacco (LIQUA)
4. Desert Ship (Dekang)
5. American Blend (LIQUA)

Slika

TOP 5 - Tobačni

1. Doff (Dekang)
2. Dark USA Mix (Dekang)
3. Traditional Tobacco (LIQUA)
4. Desert Ship (Dekang)
5. American Blend (LIQUA)

Slika

TOP 5 - Sadni

1. Peach (Dekang)
2. Apple (Dekang)
3. Cherry (Dekang)
4. Strawberry (Dekang)
5. Berry Mix (LIQUA)

Slika

TOP 5 - Ostali

1. Menthol (Dekang)
2. Vanilla (LIQUA)
3. Mints (LIQUA)
4. Vanilla (Dekang)
5. Energy Drink (LIQUA)

Slika

TOP 5 - Dekang

1. Doff (Dekang)
2. Dark USA Mix (Dekang)
3. Desert Ship (Dekang)
4. Peach (Dekang)
5. Apple (Dekang)

Slika

TOP 5 - LIQUA

1. Traditional Tobacco (LIQUA)
2. American Blend (LIQUA)
3. Vanilla (LIQUA)
4. Mints (LIQUA)
5. Berry Mix (LIQUA)

Slika

TOP 5 - hisVape

1. 3 x 5 (hisVape)
2. Angry Pirate (hisVape)
3. Hazy Shade (hisVape)
4. Churchill (hisVape)
5. Belly Dancer (hisVape)

Slika

Razmerje Dekang, LIQUA in hisVape e-tekočin

Slika

Opomba: graf razmerja ne pove, da so hisVape e-tekočine slabe. Te so v naši ponudbi relativno nove in prodaja počasi raste. Dekang in LIQUA e-tekočine so v ponudbi bistveno dlje in jih stranke bolj poznajo. Stranke običajno vzamejo najprej tiste, ki jih uporabljajo že dlje časa in vedo, da so jim všeč ter kakšno hisVape za preizkusit. Boba's Bounty in Gorilla Juice od Alien Visions pa sploh nisem vključil, ker so v prodaji šele par dni.

P.S. French Pipe (LIQUA) ustreza le redkim, ker ima izjemno izrazito in močno aromo. Podoben temu je DK Blend (Dekang).
RANDOM_AVATAR
mateb
Vejper
Vejper
 
Prispevkov: 64
Pridružen: 13 Jan 2014, 02:00
Dane zahvale: 1 krat
Prejete zahvale: 6 times

OdgovorNapisal/-a k2b » 31 Avg 2014, 23:58

Slika za ta odgovor ! ! !

Lepo je videti kako se tej okusi prodajajo - čeprav me je Doff (to je Davidoff?) od Dekanga presenetil da je na 1.mestu - moram ga probat - že mam nekaj cajta da vidim kako grejo trendi...

JA - ta Liqua je zanimiv fenomen.Cuban Cigar in French Pipe posebej.Polno razglabljanja katere arome so notri - posebej pri Cuban Cig - skoraj 100% F'Arts 7 Leaves pa še seveda kaj...

Verjetno največ uporabnikov, ki so pričeli z vapanjem išče okus "dima", "Magie" "ashtray" in kar je še tega. Pri tem Dekang potegne v eno smer, Liqua pa v drugo - sam mislim da po naravnem razvoju okusa od Dekanga k Liqui.

Po moje je pomembno, da se začetniku ponudi (tudi v preizkus) nekaj okusov, za katere izkušen prodajalec ve da se bodo obnesli - tudi ko novopečeni vaper to prinese domov ker v trgovini par puffov je zanimivo ko pa je treba flaško zvapat pa
se marsikateri okus pokaže za preintenzivnega ali neustreznega za daljše vapanje.
Seveda mora pa tudi vsak najti kaj mu leži in kaj ne.

Mogoče še nekaj o PG/VG razmerju. Marsikomu to na začetku ni jasno, fajn bi bilo če bi bila kašna tekočina ista v večinskem PG in večinskem VG pa da se lahko preizkusi - toliko da se vidi razliko.

Čimveč dobrih vaperskih nakupov e-tekočin in čimbolj prijazno svetovanje :D

Slika
Slika

Slika
Uporabniški avatar
k2b
Site Admin
Site Admin
 
Prispevkov: 1826
Pridružen: 04 Jan 2014, 02:00
Kraj: Obala
Dane zahvale: 292 times
Prejete zahvale: 390 times

OdgovorNapisal/-a mateb » 01 Sep 2014, 01:20

Kudos za ta odgovor ! ! !


Ni problema. :lol:

Če še koga kaj zanima, kar pogumno.

Dolgo časa je bil Desert Ship na 1. mestu. Potem ga je pa Doff prehitel.

Je pa zanimivo to, da so vsi TOP 5 tobačni okusi kar nežni. Arome niso preveč izrazite. Opažam, da imajo ljudje rajši enostavne in nežne tekočine, ker take jim na koncu dneva ne presedejo in jih lahko dolgo časa uporabljajo. Tudi sam sem se že nič kolikokrat ujel, da mi je bila kakšna premium, izredno aromatična tekočina precej všeč kakšnih 30 ml. Potem pa je nastopila nasičenost in odpor na to tekočino. Pri tistih, ki se mi je to zgodilo, mi več na kraj pameti ne pride, da bi jih še kdaj uporabljal.

Opažam tudi, da če že komu ustrezajo res močno aromatične tekočine tipa Cuban Cigar, French Pipe in DK Blend, so to moškim in tistim res hard core kadilcem. Predvidevam, da zato, ker so brbončice že kar precej otopele in rabijo nekaj res močnega, da sploh kaj čutijo.

JA - ta Liqua je zanimiv fenomen.Cuban Cigar in French Pipe posebej.Polno razglabljanja katere arome so notri - posebej pri Cuban Cig - skoraj 100% F'Arts 7 Leaves pa še seveda kaj...


Od vseh FA arom, ki sem jih preizkusil nisem najdel niti ene, ki bi bila podobna Cuban Cigar ali French Pipe. Morda je 7 Leaves notri, a glede na to, da je ta bolj nežna, bi rekel, da ni tista prevladujoča. Sumim, da je kar nekaj tobačnih arom tam notri.

Verjetno največ uporabnikov, ki so pričeli z vapanjem išče okus "dima", "Magie" "ashtray" in kar je še tega.


Res je, v 99% primerih novi uporabniki iščejo okus po cigaretah. Običajno jim svetujem eno od Dekang-a in eno od LIQUA. Ravno zaradi PG/VG razmerja. Dekang so PG, LIQUA pa PG/VG. Čisto tako, da vidijo, kaj jim bolj paše.

In tudi to je res, da je eno, ko preizkusiš kak vdih ali dva, drugo pa je, ko daš čez 10ml tekočine. Ampak tukaj ne gre drugače kot da malo iščeš in preizkušaš. Moji mami je recimo prvih par vdihov vsaka tekočina bila super duper odlična. Naslednji dan pa... :wink:Še beseda ali dve o DIY:

Marsikateri potem prebira sestavke o DIY e-tekočinah in bi tudi on to počel


Na videz bi morda kdo mislil, da tekočine samostojno mešajo samo najbolj izkušeni uporabniki. Pa ni res. Precej jih je čisto navadnih uporabnikov, ki se požvižgajo na te naše velike naprave. Najbolj me navdušuje ena starejša gospa (60+), ki je že kar takoj v štartu začela sama mešat. Vpeljal jo je sin. Ona pride, kupi osnovo, arome in gre veselo mešat. Zdaj je pripeljala še prijateljice, ki tudi same mešajo. :lol:
RANDOM_AVATAR
mateb
Vejper
Vejper
 
Prispevkov: 64
Pridružen: 13 Jan 2014, 02:00
Dane zahvale: 1 krat
Prejete zahvale: 6 times

OdgovorNapisal/-a k2b » 21 Sep 2014, 22:29

Slika

Slika

[/img]
Slika

Slika
Uporabniški avatar
k2b
Site Admin
Site Admin
 
Prispevkov: 1826
Pridružen: 04 Jan 2014, 02:00
Kraj: Obala
Dane zahvale: 292 times
Prejete zahvale: 390 times

OdgovorNapisal/-a tilen2009 » 02 Nov 2014, 15:45

Zdravo.

Še eno začetniško vprašanje. Tokrat o tekočinah. Da vidim, če prav razmišljam. Če kupim eno tekočino z 6 mg nikotina in to isto tekočino z 0 mg nikotina in ju zmešam v razmerju 1:1, dobim ven potem tekočino z 3 mg nikotina? :oops:
Prosim ne se smejat. Sprašujem zato, ker ugotavljam, da mi je 6 mg nikotina preveč, pa bi rad malo zbil in ne vem kako. Razen, da grem v celoti sam mešat, vendar me to še ne zanima. Zaenkrat. Lahko pa kaj svetujete.

Hvala in lp iz sončnega Celja.

tilen
tilen2009
Vejper
Vejper
 
Prispevkov: 60
Pridružen: 24 Okt 2014, 01:00
Kraj: Celje
Dane zahvale: 0 krat
Prejete zahvale: 0 krat

OdgovorNapisal/-a k2b » 02 Nov 2014, 16:00

Tako je - dobiš e-tekočino z 3 mg/ml ali 0,3 mg NIC stopnje.
Slika

Slika
Uporabniški avatar
k2b
Site Admin
Site Admin
 
Prispevkov: 1826
Pridružen: 04 Jan 2014, 02:00
Kraj: Obala
Dane zahvale: 292 times
Prejete zahvale: 390 times

OdgovorNapisal/-a tilen2009 » 02 Nov 2014, 17:23

@k2b: :D Hvala lepa. Odlično.
Mogoče bo hecno pa vendar. Sprašujem zato, ker se dogaja, da imam rahle glavobole in mi je težko v žalodcu. kolikor sem zdajle bral, sta to znaka prevelike doze nikotina. Bil sem navajen na 0,4 mg cigarete, vejpam pa 6 mg/ml tekočino.
P.S.:
Kakšne kvalitete so kaj Dekang-ove tekočine? So res tako slabe? V Celju jih prodajajo na dohvat ruke.
tilen2009
Vejper
Vejper
 
Prispevkov: 60
Pridružen: 24 Okt 2014, 01:00
Kraj: Celje
Dane zahvale: 0 krat
Prejete zahvale: 0 krat

OdgovorNapisal/-a k2b » 02 Nov 2014, 21:39

Dekang niso tako slabe e-tekočine - sem kar lep cajt uporabljal njihov Desert Ship in mi je bila čisto OK.
Imajo razvoj, laboratorije in vse to tako da varne so - zdaj če se v njihovih okusih najdeš dobro, če ne pa je še kaj v tem razredu.
Hangsen in Liqua npr. - predvsem Liqua zna kar presenetit z nekaterimi svojim okusi.
Meni so od Lique še zmeraj dobre:
-tobačne - Cuban Cigar, Bright Tobacco,French Pipe,Traditional Tobacco
-ostale - Berry Mix, Strawberry,Tiramisu

Hangsen
-tobačne - 555 (Highway), RY-4,Gold & Silver, Iced Marlboro,
- ostale: Red Delicious Apple,Cinnamon Red Hots,

Glavoboli in slabost: zdaj ne vem ali res toliko vejpaš samo od 0,6 mg NIC teh pripravljenih e-tekočin ne bi smel imeti nekega nikotinskega mačka.
Ko sem začel delat DIY svoje e-tekočine sem opazil, da je NIC stopnja v bazah za pripravo le teh vedno močnejša za isto vrednost kot pa v že pripravljenih e-tekočibah.
Zdaj ali je to od tega ker te tekočine tudi stojijo nekaj časa na policah in lahko NIC izhlapi ali pa sami proizvajalci dajo not manj kot je na nalepki deklarirano - ne bi vedel. Vsaj pri teh 3 (Liqua,Dekang, Hangsen) sem to opazil.
Najboljše bi bilo da bi obiskal nekaj fizi?nih trgovih in sprobal različne, mogoče tudi kupil kaj v manjših količini da vidiš kaj ti odgovaraja - Liqua ima npr. drugačno razmerje PG/VG in meni osebno bolj odgovarja kot Hangsen in Dekang - več VG-ja.Saj cena mislim da je povsod podobna.

Napiši kaj kateri okusi so ti všeč od katere znamke pa bomo videli če ti lahko kaj konkretnega svetujemo.
Slika

Slika
Uporabniški avatar
k2b
Site Admin
Site Admin
 
Prispevkov: 1826
Pridružen: 04 Jan 2014, 02:00
Kraj: Obala
Dane zahvale: 292 times
Prejete zahvale: 390 times

OdgovorNapisal/-a tilen2009 » 02 Nov 2014, 22:45

Uh, hvala. Ja, sumim na nikotin, sem pa malo bral in gledal na tubi, da bi lahko bil kriv tudi PG. Beats me. Nimam pojma. Trenutno imam Flavor hit Persian apple tekočino, ki sicer ni slaba, je v razmerju 50/50, pa mi je na trenutke težko v želodcu po vejpanju. Pa to ni 20+ vdihov ampak 5 do 10.
Drugače pa so mi všeč bolj sadne ne presladke tekočine (kar sem probal do zdaj). Zeleno jabolko, ananas, kakšne jagode, kiwi so mi od sadja všeč. Tobačne in presladke oz. osladne tekočine mi ne sedejo. Snake oil mi tudi ne. Kaj več pa v tem tednu kar vejpam niti nisem uspel poskusit. Kje bi lahko videl kako tazmerje imata Dekang in Liqua? Gledam na Pyuresmoke in ne najdem. Hangsen sem našel, da je PG 80, VG pa 20 %.
Zato pa sem razmišljal, da bi vzel npr. dve enaki od Dekanga ali Lique z 0 in z 6 mg/ml nikotina, jih zmešal, da bi videl če je to to oz. da bi vsebnost nikotina izločil in potem po potrebi gruntal dalje, kajti že pri čikih, če sem prekoračil dnevno dozo ali pa da sem tri skadil en za drugim, me je prej kot v pol ure začela bolet glava. imeli so pa kot že rečeno 0,4 mg nikotina.
Ni mi pa, da bi neke noro drage tekočine kupoval in z njimi eksperimentiral.
V bistvu se mi gre da si najdem ene dve tri tekočine, ki bi jih imel kot ADV in je to to. No, razen kake eksotike občasno. Bom pri domačih počasi začel lobirat ker se bliža RD. :twisted:
P.S.:
Od ponedeljka do danes sem zvejpal kakih 7 ml tekočine, kar se mi ne zdi veliko. Ali pač?
Sem pa ravnokar našel tole, citiram:
Možni stranski učinki nikotina:
? kašljanje, glavobol, suha usta, zamašen nos, afte, boleče grlo, anksioznost, depresija, slabo počutje, slabost, zgaga, bolečine v sklepih, driska, napihnjenost, alergije (izpuščaji, kratka sapa, težko dihanje, sopenje, stiskanje v prsih, otekanje obraza, jezika in ustnic), občutek žeje, kolcanje, vročina, nepravilen srčni utrip, pospešen srčni utrip, omotičnost, zaspanost
Poboldano so moji znaki, niso pa izrazito močni.
Mater sem se spet razpisal.

Hvala za pomoč.
Zadnjič spremenil tilen2009, dne 02 Nov 2014, 22:55, skupaj popravljeno 1 krat.
tilen2009
Vejper
Vejper
 
Prispevkov: 60
Pridružen: 24 Okt 2014, 01:00
Kraj: Celje
Dane zahvale: 0 krat
Prejete zahvale: 0 krat

OdgovorNapisal/-a quest » 02 Nov 2014, 22:54

Kupi enako tekočino po kateri imaš probleme z 0 nikotina in probaj. Ne rabiš mešat. Boš takoj videl ali je nikotin ali tekočina. Mala investicija za hitro razlago.
Slika
Uporabniški avatar
quest
Veteran
Veteran
 
Prispevkov: 384
Pridružen: 10 Maj 2014, 01:00
Kraj: Dolenjska
Dane zahvale: 69 times
Prejete zahvale: 50 times

OdgovorNapisal/-a mateb » 03 Nov 2014, 01:45

Pri meni so:

Dekang: načeloma PG, Dark USA Mix in Desert Ship tudi v različici VG
Liqua: PG/VG v razmerju 60/40
hisVape: PG/VG/voda v razmerju 55/35/10
Alien Visions: max VG
Suicide Bunny: PG/VG v razmerju 50/50

Jaz bi ti svetoval, da najprej preizkusiš samo osnovo brez arom. Brez nikotinsko in nikotinsko. VG in PG/VG. Na ta način boš videl ali je problem v nikotinu ali ne ter ali je problem v PG-ju ali VG-ju.

Če ne bo nič od tega, znajo biti problem arome. To se zna pri meni zgoditi. Na prejšnjem meetu in včerajšnjem, ko smo duvali na polno, me je proti koncu začela bolet glava. Problem ni bil v nikotinu, ker to vem kakšen je občutek, če pretiravam. :wink:

Če si iz LJ se oglasi pa ti lahko šenkam nekaj ml osnov.

Drugače pa mimogrede, tudi v cigaretah so dodane arome. Si morda kdaj probal eko bio tobak brez dodatkov? Te je pri tem tudi zabolela glava?
RANDOM_AVATAR
mateb
Vejper
Vejper
 
Prispevkov: 64
Pridružen: 13 Jan 2014, 02:00
Dane zahvale: 1 krat
Prejete zahvale: 6 times

OdgovorNapisal/-a tilen2009 » 03 Nov 2014, 12:29

@mateb:
Hvala za obrazložitev in tudi ponudbo. Ne, nisem iz Lj. ampak iz Celja.
tilen2009
Vejper
Vejper
 
Prispevkov: 60
Pridružen: 24 Okt 2014, 01:00
Kraj: Celje
Dane zahvale: 0 krat
Prejete zahvale: 0 krat

OdgovorNapisal/-a tilen2009 » 06 Nov 2014, 13:39

Torej, da osvežim.
Zmešal sem dve tekočini in sicer Flavor hit z 0 mg/ml v razmerju 50/50 in pa dekang z 6 mg/ml in samo PG. Nikotin sem zbil na 3 mg/ml ampak mene vseeno boli glava. Pa se mi ne zdi, da bi zaradi tega kaj več vejpal.
Torej ne bo druge kot da poskusim kot mi je svetoval @mateb. Če prav razumem bi potem moral kupiti naslednje: 1xPG osnovo z 6 mg nikotina, 1xPG osnovo brez nikotina, 1xVG osnovo z 6 mg nikotina in 1xVG osnovo brez nikotina, vse pa brez arom, torej gole osnove? Te bi moral potem mešati med sabo, da bi dobil recimo 50/50 mešanico pa z 3 mg nikotina vse?
Ali pa svetujete kaj drugega?

Hvala in lp.

tilen
tilen2009
Vejper
Vejper
 
Prispevkov: 60
Pridružen: 24 Okt 2014, 01:00
Kraj: Celje
Dane zahvale: 0 krat
Prejete zahvale: 0 krat

OdgovorNapisal/-a quest » 06 Nov 2014, 14:43

Dobi tekočino brez nikotina in probaj samo to. Če imaš še potem probleme, ali si alergičen na PG ali VG. Brobaj samo PG in samo VG brez nikotina. Naj ti MAteb pripravi nekaj takega po 10 ml vsakega in boš videl.
Slika
Uporabniški avatar
quest
Veteran
Veteran
 
Prispevkov: 384
Pridružen: 10 Maj 2014, 01:00
Kraj: Dolenjska
Dane zahvale: 69 times
Prejete zahvale: 50 times

Naslednja

Vrni se na Kotiček za začetnike

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

cron