Verjetno si mislil 0,6mg.
Podatek na škatlici cigaret pove, koliko nikotina bo telo absorbiralo pri 1 pokajeni cigareti. Torej, ko skadiš 1 cigareto, telo prejme 0,6mg nikotina.
1 škatlica: 0,6 mg * 20 = 12mg
Če predpostavimo, da je 1 ml enakovredno 1 škatlici cigaret, to pomeni, da je zate primerna 12mg tekočina. Pri tekočinah označba 12mg pomeni, da je v 1ml tekočine 12mg nikotina.
Je pa to zelo poenostavljena razlaga, ki ni najbolj točna. Problem je namreč v tem, da pri elektronski cigareti ne vemo, koliko nikotina se absorbira v telo. Pri navadnih cigaretah se ga absorbira okoli 10%. 1 cigaret vsebuje torej 10X več nikotina, kot je napisano na škatlici cigaret.
Poleg tega pa pri absorbaciji nikotina igra ključno vlogo oprema. Medtem, ko na eni napravi lahko brez problema uporabljam 18mg tekočino, mi je pri kakšni drugi, bolj napredni 6mg preveč.
Težko je govoriti tudi o tem, koliko ml tekočine je enako škatlici cigaret. Vse je odvisno od opreme, nikotinske jakosti in načina uporabe. Jaz sem prej pokadil 1 škatlico cigaret na dan, sedaj pa porabim 3-4ml na dan. Kdo drug je prej pokadil 2 škatlici cigaret zdaj pa porabi 1ml na dan. Poraba se uglavnem od človeka do človeka precej razlikuje.
Nasvet 1 (za standardno opremo):
6mg - če kadiš super light cigarete (npr: West blue)
12mg - če kadiš light cigarete (npr: West silver, Marlboro gold)
18mg - če kadiš močnejše (npr: Marlboro Red)
Nasvet 2:
Poslušaj svoje telo, kaj ti pravi. Če boš vzel 6mg in ti bodo hodili cigareti po glavi, potem uporabljaš tekočino z premalo nikotina. Če se ti bo malo zavrtelo in boš malo omotičen, uporabljaš tekočino s preveč nikotina. Če bo pa vse normalno, bo pa glih prav.