Katero vzeti

Kako pričeti, kje in kaj kupiti.
Vse, kar bi želeli vedeti, preden se odločite za elektronsko cigareto. Vse, kar vas zanima potem, ko ste se že odločili za elektronsko cigareto.

Katero vzeti

OdgovorNapisal/-a LooK » 29 Apr 2014, 15:26

Sem sicer prebral po forumu večino tem za začetnike in kaj kupiti, ampak ker bi rad model ki je majhen in lepo izgleda (subjektivno vem :) ) , je verjetno izbor za mojo prvo e-cigareto omejen na spodnje modele:

http://www.pyursmoke.si/product/joyetech-eroll/#

http://www.ovale.si/emini.php

Ta dva sta mi morda še najbolj všeč, je kakšna posebna razlika med njima?

Podobno zgornjima je verjetno tale model od V2:
http://www.v2cigarete.si/elektronske-cigarete-zacetni-paketi/za%C4%8Detni-paketi/v2-standardni-za%C4%8Detni-kit/29-5 ?

Ni mi sicer všeč, da je izgled prave cigarete, bi raje črn model.

Morda še kakšna alternativa, oziroma ali glede na moje zahteve priporočate kaj posebnega?
RANDOM_AVATAR
LooK
Novinec
Novinec
 
Prispevkov: 6
Pridružen: 29 Apr 2014, 01:00
Dane zahvale: 0 krat
Prejete zahvale: 0 krat

OdgovorNapisal/-a LooK » 29 Apr 2014, 15:36

Aha še to, pri prvi Joyetech je na youtube predstavitvi vidno, da se doliva tekočina, je to bolj izjema pri teh majhnih, oziroma ali imajo ostale kartuše?

Drugače ena iz tujine je po izgledu podobna recimo tale: http://adf.ly/489325/banner/http://www.greenhouseone.com/ , je podobna zadeva kot te iz linkov zgoraj? In je cenejša toliko, samo ker so pri nas nabite cene, ali je dejansko kakšna velika razlika?

Se orpavičujem, če je kup neumnih vprašanj, samo raje neumno vprašam kot pa še bolj neumno kupim :oops:
RANDOM_AVATAR
LooK
Novinec
Novinec
 
Prispevkov: 6
Pridružen: 29 Apr 2014, 01:00
Dane zahvale: 0 krat
Prejete zahvale: 0 krat

OdgovorNapisal/-a k2b » 29 Apr 2014, 22:04

Pozdravljen na forumu!

Lahko se tudi predstaviš v rubriki "Člani se predstavijo, tako bomo bolj vedeli kaj in kako ti svetovati (se odvajaš kajenja, si bil "težek" kadilec ali si kadil bolj fakultativno....

Kar se tvoji vprašanj o nakupu tiče pa takole:
- Izbral si e-cigareto ki je predvsem stylish in naj bi ex kadilca čimbolj spominjala na svojo bivšo ljubezen...zdaj ne vem če je to dobro ker v nove navade ne moraš iti ravno
z neprestano asociacijo in primerjavo s staro navado - na koncu boš lahko rekel "ah to ni to."..in posegel spet po klasični, analogni cigareti....
No lahko se motim ko predpostavljam da še nisi zaklju?il s kajenjem.

Gre v bistvu za isti produkt pod 2 znamkama - tukaj si poglej test in mnenja P.Busarda o omenjeni zadevi - poglej vsaj zadnjih 5 minut
http://www.youtube.com/watch?v=V0XmtqE0UPM

Kar si pa poskusil prilepiti link z greenhouse.one - upam da si mislil to
http://www.greenhouseone.com/510-T-Starter-Kit-220mAh-p/510t.htm

Gotovo manj kvaliteten komplet - nimaš tudi prenosnega polnilca - škatlice kar je dobra rešitev pa še čakat moraš nanj 2 - 3 tedne.
Je pa cenovno cca 5X cenejši.

Mogoče še en predlog : če se ne bi ra takoj zaletel v nakup ranga 65 - 80 EUR lahko poskusiš V2cig, ki ga lahko kupiš tudi posamezno s polnilcem in tekočino (12.50 EUR)
ali Smouchi X4 za podobno ceno 12.50 EUR.Kupiš še tekočino in imaš vse za probat.

Če te prepriča design in kvaliteta Joyetecha in Ovala pa le po njih....
Sicer so pa tudi SLO distributerji eRolla, V2cigs in Smouchi tukaj na forumu pa ti bodo tudi oni verjetno kaj "svetovali" - sam ti posredujem samo neodvisno uporabniško izkušnjo.
In še to - dokler imaš denar pri sebi si car - ko ga 1x porabiš (in morebiti nisi zadovoljen() je prepozno - odločitev pa bo tvoja :)
Slika

Slika
Uporabniški avatar
k2b
Site Admin
Site Admin
 
Prispevkov: 1826
Pridružen: 04 Jan 2014, 02:00
Kraj: Obala
Dane zahvale: 292 times
Prejete zahvale: 390 times

OdgovorNapisal/-a LooK » 30 Apr 2014, 00:16

Hvala za dobrodošlico in predvsem za res dober odgovor :)

Da gre za isto firmo z drugim imenom sem odkril kmalu po oddaji posta, samo da je pri nas Ovale pač nekaj % dražji.

Tvoje predpostavke so pravilne, samo da mi ne gre toliko za stylish (no nekaj tudi priznam :) ), kot bolj da mi je všeč da je zadeva čim manjša, ter s tem bolj portable. In glede na ponudbo pri nas sem nekako prišel do zaključka da bi kot začetnik poskusil z Joyetech ali V2. Nekako glavna razlika se mi zdi, da ima V2 kartuše, kar se mi zdi bolj + kot -? Verjetno je lažje samo zamenjati kartušo, kot pa dolivati juice. Sploh, ker sklepam glede na majhnost, bi bilo to vsaj vsakodnevno opravilo.Kako je pa z okusi pa ne vem, morda če si kdo lasti katerega od omenjenih modelov, lahko pomaga svetovati. Predvsem me zanima, ker so tako majhne, koliko vdihov se naredi z enim polnenjem juica/kartuše, ter baterijo. Če bi vse skupaj zdržalo saj en dan, s tem mislim primerljivo z recimo 10 pokajenimi cigaretami, bi bilo super.

Glede na tvoj nasvet, se potem bolj nagibam k "poskusni" verziji V2, ker pač težje falim za teh 12? :)

Aha še to, če lahko kar tukaj napišem, zakaj si želim prešaltat sploh na e-cigareto; Sicer sem kadilec, ampak ne strastni, recimo prvič ponavadi prižgem ob popoldanskih urah. Včasih tudi po par dni sploh ne kadim. Potem pa pride tista kava, dve...Sploh pa kadar je še alkohol zraven. In dejansko mi je bolj navada problem, ker mi enostavno tisto "nekaj manjka", če ne kadim zraven pijače. In upam, da bi z e-cigareto raje naredil 2,3 dime, kot pa si prižgal nov cigaret.

Hvala še enkrat za pomoč.
RANDOM_AVATAR
LooK
Novinec
Novinec
 
Prispevkov: 6
Pridružen: 29 Apr 2014, 01:00
Dane zahvale: 0 krat
Prejete zahvale: 0 krat

OdgovorNapisal/-a LooK » 30 Apr 2014, 00:32

Od Smouchija sem našel pa tole varianto, ki je sedaj kot tretja možna opcija: http://www.maitimonline.com/shop/e-cigarette-510t/2358-e-cigareta-smouchi-slim-510-t-crna.html

Nekako mi še vedno najbolj kvalitetna izgleda Joyetech eRoll, mogoče ker je tudi najdražja, je pa skoraj sigurno najmanjša. Samo spet baterija mi zgleda pa precej švoh in ni na kartuše...ah ja preveč izbire in dilem za začetnika :D

EDIT: Ali je mogoče tudi Smouchie in Joyetech ista firma? Če v youtube napišem Smouchie 510-T: Najde same Joyetech 510-T
RANDOM_AVATAR
LooK
Novinec
Novinec
 
Prispevkov: 6
Pridružen: 29 Apr 2014, 01:00
Dane zahvale: 0 krat
Prejete zahvale: 0 krat

OdgovorNapisal/-a valjhun » 30 Apr 2014, 16:22

Vsekakor ti priporočam, da pred nakupom probaš več stvari, različnih proizvajalcev, saj je pri nas že kar nekaj fizičnih trgovin.

Zavedaj pa se, da nobena elektronska cigareta ni popolna. Vsaka ima svoje +/-.

Kot začetnik pa verjetno iščeš nekaj, kar ti bo karseda najbolj nadomestilo tobačne cigarete. V tem primeru, bi ti jaz svetoval to, kar uporabljam sam že kar nekaj časa.
Ovale elips: http://www.ovale.si/elips-c.php v kombinaciji s tekočino Old Black Tobacco.

Kar se tiče malih ecigaret je po mojem mnenju daleč najboljša. emini/eroll je resda manjši, ampak tako moraš s sabo nosit tudi polnilno škatlico, ki je velika kot kak manjši gsm.

Gre za majhno elegantno elektronsko cigareto, izredno enostavno za uporabo, naredi zelo spodobno količino pare, zelo poudari okus tekočine ter ga lahko uporabljaš tudi če je baterija prazna, saj ti omogoča passthru.Sicer deluje na gumb, ampak je zelo majhna (kot da bi postavil 2 minija enega zraven drugega) je stylish in kvalitetne izdelave.P.S.: Ovale in Joyetech sta apriori ista firma z dvema blagovnima znamkama. Nekaj modelov imajo skupnih, nekaj pa ne. Ovale so kao bolj prestižne. . 510 je Ovale/Joyetech produkt, ki je zastarel in ga zelo kopirajo na Kitajskem. Smouchi je slovenska blagovna znamka, ki uvaža raznorazne stvari iz daljnega vzhoda.
RANDOM_AVATAR
valjhun
Spreobrnjenec
Spreobrnjenec
 
Prispevkov: 45
Pridružen: 08 Jan 2014, 02:00
Dane zahvale: 0 krat
Prejete zahvale: 0 krat

OdgovorNapisal/-a LooK » 30 Apr 2014, 16:54

Ja, sem jo gledal, sicer je res lepa in verjetno tudi bolj zmogljiva, samo kaj ko mi zgleda malo...ženska :) Verjetno mi tako zgleda, ker imajo na sliki pač žensko, ki jo kadi:)

No vglavnem, vzel sem na koncu V2, z najmanjšimi baterijami (avtomatske obe), ter zraven še paket vseh okusov :P
Prvi vtis je čisto OK, najbolj se bo potrebno navadit da je za spodobno količino dima potrebno pač nekaj sekund vleči, ampak tako je itak verjetno pri večini :?:

Mi je pa res najbolj všeč to, da ko pač se kartuša izrabi, se enostavno vstavi nova, dela vsega 5 sekund. Ena pa naj bi zdržala ~ kot ena škatlica. Tudi pri poskušanju okusov je tole dost simple zadeva.
Recimo pri eRoll od Joytecha, je potrebno tisto polnjenje na vsakih 40-50 vdihov kakor sem računal, ter verjetno tudi menjavanje uprajalnika :?:

No ja kakorkoli, upam da sem vzel OK zadevo :mrgreen:
RANDOM_AVATAR
LooK
Novinec
Novinec
 
Prispevkov: 6
Pridružen: 29 Apr 2014, 01:00
Dane zahvale: 0 krat
Prejete zahvale: 0 krat

OdgovorNapisal/-a LooK » 30 Apr 2014, 17:01

Čeprav tole elips-c bi bilo pa vseeno za pogledati kako izgleda v živo. Mogoče veš, se jo da poskusit v trgovini Ovale v centru? Da mi ne bo še žal na koncu :roll: :D

Čeprav vseeno, verjetno greš težko za celo noč z njo ven brez polnila, ki ga je spet potrebno dolivati? Sklepam da zdrži za nekje max ~10 cigaret?

No, za poskusit bi pa vseeno bila :!: :lol:
RANDOM_AVATAR
LooK
Novinec
Novinec
 
Prispevkov: 6
Pridružen: 29 Apr 2014, 01:00
Dane zahvale: 0 krat
Prejete zahvale: 0 krat

OdgovorNapisal/-a tomvai » 01 Maj 2014, 16:14

LooK napisal/-a:Prvi vtis je čisto OK, najbolj se bo potrebno navadit da je za spodobno količino dima potrebno pač nekaj sekund vleči, ampak tako je itak verjetno pri večini :?:


Pri avtomatskih baterijah je fora da moras najprej ogreti tekocino, sicer ti na zacetku ne dela toliko goste pare. To naredis tako da na zacetku naredis nekaj kratkih dimov, ter nato en ali dva dolga pocasna vdiha. To ti bo ogrelo tekočino in posledicno bo pri naslednjih dimih para gostejša.

Pri polavtomatskih baterijah tega problema nimas, ker z gumbkom uravnavas gostoto pare.
Tako da ce ti avtomatska baterija ne dela dovolj dobre pare ti svetujem da sprobas se polavtomatsko.

V kratkem(upam da cez cca. 14 dni), pa bomo imeli na voljo tudi EX baterije, ki so bolj zmogljive od klasicnih v2 baterij. So pa navoljo samo v avtomatski razlicici. Sam jo uporabljam cca 2 meseca in je res super baterija. Najboljsa stvar so pa indikatorji stanja baterije, kar je ena od stvari, ki jo pri klasicnih v2 baterijah mocno pogresam. :)
RANDOM_AVATAR
tomvai
Vejper
Vejper
 
Prispevkov: 74
Pridružen: 04 Feb 2014, 02:00
Kraj: Ljubljana
Dane zahvale: 0 krat
Prejete zahvale: 0 krat

QHIT & eGo

OdgovorNapisal/-a CoffeeTime » 04 Nov 2014, 02:57

Živjo!

Pred začetkom uporabe je predvsem pomembno, da se naučiš pravilne uporabe. Mnogi prenehajo z uporabo samo zato, ker se ne naučijo pravilnega postopka in potem seveda ni efekta.
Glede tega priporočam trgovino Puff na Tavčarjevi v Ljubljani. So namreč daleč najbolj prijazni in vam bodo z veseljem pomagali. Tukaj sem imel najboljšo izkušnjo.
Začetek je težak. To je dejstvo. Na začetku kašljaš, ampak se hitro navadiš.
Pri njih sem kupil cigareto QHIT, ki je nekako primerna za začetek. So možnosti izbire barv baterije in clearomizerjev (katerih barvo lahko zamenjate, ko se prekurijo). Imajo tudi pestro paleto okusov, ampak na koncu je še vedno najboljša klasika, kar pomeni nek nevtralen okus. Podobno kot pri navadnih cigaretah.
Če ste imeli celo življenje ritual kava+cigarete imajo tudi kavomat na kapsule. Ker je to italijanska kava je seveda zelo dobra.

Nekaj mesecev kasneje pa sem odkril Apollo, ki je ameriška firma in je možno naročilo samo preko interneta. Morate vedeti, da je verjetno zaradi poštnine vse skupaj nekoliko dražje, ampak pri njih je vseeno nekaj bistvenih prednosti. Vzel sem Superior eGo Kit, ki je tak kot pri prej omenjenem Puffu. Razlike so več ali manj minimalne, baterija je kakšen centimeter daljša, še kakšna dodatna barva ipd. Sicer pa ni razlike. Zato sem zraven vzel še EVOD Clearomizer. Prednost je v tem, da samega clearomizerja ne menjate, ampak samo ''Coil Head'', sepravi samo sistem, ohišje pa ostane. Prednost tega je predvsem v tem, da omogoča lažje čiščenje in mu s tem lahko podaljšamo življenjsko dobo še za nekaj dni/tednov (odvisno od uporabe). Sicer pa je sistem polnjenja enak. Izberete si lahko tudi propustnost. Večja kot je, več tekočine boste seveda porabili. Ampak to boste verjetno hitro ugotovili, katera je za vas primerna glede na to, katere cigarete ste v preteklosti kadili. V paketu sem dobil tudi polnilec za naše vtičnice, zato naj vas ne skrbi.
Kar pa me je pri Apollu najbolj navdušilo pa so okusi, ki so verjetno daleč najboljši. Probal sem jih ogromno, ampak njihov Classic Tobacco me je pa dobesedno vrgel s stola. Kot bi otroku dali čokoladico.

Predlagam, da začnete z najmočnejšo tekočino. Na ta način boste zadovoljili potrebe po cigareti. Mnogi začnejo z neko vmesno stopnjo in jim hitro zmanjka količine nikotina in prižgejo navadno cigareto.

Prilagam linke, da se boste v primeru nakupa lažje znašli. Pred tem pa še preglejte novosti na strani, ker vsake toliko dajo kakšno kodo za popust.

Apollo Superior eGo CE4 Kit
http://www.apolloecigs.com/Ego-electronic-cigarette-p/akego.htm

Kanger EVOD Clearomizer
http://www.apolloecigs.com/product-p/aevod.htm

Replacement Coil Heads
http://www.apolloecigs.com/product-p/aprotankhead.htm

Classic Tobacco E-Liquid
http://www.apolloecigs.com/Classic-Tobacco-E-liquid-p/classtobliquid.htm

Seveda je prvi nakup najdražji. Jaz sem plačal okoli 100?, kar pa je približno toliko, kot sem mesečno porabil za cigarete. Nadaljnji nakupi so cenejši, ker kupujete samo rezervne dele in tekočine. Za povprečnega kadilca je to v vsakem primeru bistveno ceneje.

Upam, da sem vam pomagal pri moji izkušnji in nasveti. Če vas še karkoli zanima, pa mi lahko pišete.
Zravem prilagam še slike mojih kompletov, da si boste vse skupaj lahko tudi drugače predstavljali.

Lep pozdrav in veliko uspehov vam želim!

Slika
Slika
RANDOM_AVATAR
CoffeeTime
Novinec
Novinec
 
Prispevkov: 1
Pridružen: 03 Nov 2014, 02:00
Kraj: Ljubljana
Dane zahvale: 0 krat
Prejete zahvale: 0 krat

OdgovorNapisal/-a tilen2009 » 04 Nov 2014, 08:23

Če lahko tudi jaz malo pokomentiram, sicer kot začetnik ampak vseeno. Tudi sam sem gledal te "cigalike", na koncu pa kupil rabljen dvojni komplet. Meni osebno fajn deluje kombinacije Vision spinner 1 ali 2 v kombinaciji s Kanger protank mini 3. Sploh z 1. izvedbo baterije je fajn, ker je majhen komplet.
Lp. Tilen
tilen2009
Vejper
Vejper
 
Prispevkov: 60
Pridružen: 24 Okt 2014, 01:00
Kraj: Celje
Dane zahvale: 0 krat
Prejete zahvale: 0 krat


Vrni se na Kotiček za začetnike

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

cron