Vejp in težave od prvega dne

Kako pričeti, kje in kaj kupiti.
Vse, kar bi želeli vedeti, preden se odločite za elektronsko cigareto. Vse, kar vas zanima potem, ko ste se že odločili za elektronsko cigareto.

Vejp in težave od prvega dne

OdgovorNapisal/-a Beluga » 29 Feb 2016, 23:07

Vsem en lep pozdrav.

Kadim 17 let, od tega pet let zvijam tobak, Drum temno plav, 20 do 30 cigaret dnevno. Vejp oprema, ki jo uporabljam dva meseca.

Joyetech VTC mini
Cubis
eGo ONE Mega
Kanger mini Protank 3

Od prvega dne imam težave z vejpom. Kupil sem eVic mini in Jero mi je šenkal eGo ONE Mega, ter me založil z cca. 60ml tekočin. To so bile tekočine z 2,7 mg nikotina. Že na poti domov sem občutil čuden občutek v glavi. Manjša vrtoglavica in občutek, ki ga je zelo težko opisat (kot, da bi se svet okoli mene premikal počasneje). V glavnem, že dva meseca živim v Matrici, šalo na stran.
Prvi teden nisem prižgal cigareta, kar se ni zgodilo že 16 let. Vejpal sem usta-pljuča kot tudi direktno pljuča. Od trenutka, ko sem zjutraj začel z vejpom sem imel čuden občutek v glavi (opisan zgoraj) čez dan se je pojavila tudi bolečina v glavi. Tekočine so vsebovale 2,7 mg nikotina. Ker se stanje ni izboljšalo sem kupil tekočino z 6 mg nikotina. Upal sem, da je čudno in neprijetno počutje zaradi pomanjkanja nikotina v telesu. Tudi to ni pomagalo, bilo je še slabše, slabo sem spal in se z glavobolom tudi zbujal. Tako sem en teden hodil po svetu kot, da bi imel neprestano 3 pive v riti in nikotinskega mačka ob enem. Po enem tednu sem začel kaditi cigarete, ker me je zanimalo ali je to odtegnitveni sindrom. Naslednji teden sem vejpal in kadil cigarete. Stanje se ni izboljšalo. Čez dan sem popil najmanj 3L vode, tako, da dehidracija odpade.

V tem času sem kupil baze:
50VG / 50PG 6mg nikotina Pink Mule
50VG / 50PG 0mg Revolute
100VG 0mg Revolute
30VG / 70PG 6mg nikotina hisVape

FlavourArt arome: Perique Black, Coconut, Vanilla Bourbon, Coffee Espresso
Revolute aroma: Djeby

In sem začel s testiranjem.
Začetek 100% VG brez nikotina, ob vejpanju čuden pritisk v glavi in rahla omotičnost.
50PG/50VG brez nikotina, isto kot čisti VG.
60PG/30VG/10 voda hisVape baza, isti učinki.

Pri uporabi tekočine z aromo in nikotinom, srbenje po telesu in občutek mravljincev po levi in desni strani glave. Omotičnost, vrtoglavica. Vse arome sem mešal v razmerju kot ga predlaga proizvajalec, v večini primerih je bil odstotek arome manjši. Zelo izraziti so bili problemi pri uporabi arome vanilija in kokos. Vrednost nikotina v tekočinah ni bila večja od 6mg. Probal sem chain vape, kot tudi 7 do 8 vdihov na vsake pol ure. V obeh primerih so se pojavile težave.
Poznam kar nekaj ljudi, ki vejpa in nihče ni imel problemov. Če ima kdo kakšen predlog, kaj bi lahko še probal, bom z veseljem. Zelo si želim, da bi mi ratalo, vendar za enkrat ne kaže dobro. V naprej se vam zahvaljujem za morebitne predloge.

Verjetno bo kakšna nejasnost, bom to sproti pojasnil, ker se mi že sedaj zdi, da sem cel spis napisal.
RANDOM_AVATAR
Beluga
Novinec
Novinec
 
Prispevkov: 4
Pridružen: 29 Feb 2016, 22:47
Dane zahvale: 8 times
Prejete zahvale: 0 krat

Re: Vejp in težave od prvega dne

OdgovorNapisal/-a ElGrigon » 01 Mar 2016, 00:39

Sveže zmešane arome z bazo niso takoj uporabne in jih je potrebno vsaj 3-4 tedne pustiti, da dozorijo.

Vejpaj že pripravljene tekočine in glede na potrebo po nikotinu poskusi z 12mg tekočino. Kupi si nekaj dobrega za svoj okus. DIY tekočine pa pusti, da dozorijo.

Z Jerotom se zmeni, da ti pregleda opremo ali ti vse deluje dobro in ti naj po potrebi kaj popravi ali svetuje glede uporabe.

Omotičnost je lahko razlog opustitve cigaret, možgani dobivajo več kisika iz dneva v dan. Traja nekaj dni do dva tedna, da se privadiš in ta občutek potem izgine. Doživel sem sam in ta občutek mi je bil znan že od prej, ko sem poredkoma opustil cigarete za nekaj dni.

To srbenje in mravljinci pa je nepoznana zadeva in še nisem slišal ne prebral, da bi kdo imel take simptome.

Moj predlog je, da štartaš z močnejšimi VG (brez PG ali zelo malo) tekočinami (12mg), da zadovoljiš potrebo po nikotinu in vejpaš, ko je nuja in vztrajaš. Vedno imej pri sebi kakšno plastenko vode, da si malo oplakneš jezik po vejpu oz. spiješ nekaj tekočine. Ni treba pretiravati.
Vejpaj usta-pljuča z ustrezno opremo, ki jo imaš.

Spremljaj kaj se dogaja s telesom. Če bo kaj hudo narobe, odnehaj. Predvsem pa ne kadi cigaret zraven vejpa. Ali samo vejp ali pa nič.
Če boš vejpal poredkoma in vztrajal brez cigareta bi morali ti tvoji simptomi v nekaj dneh izginiti. Vsekakor ne obupaj.
Uporabniški avatar
ElGrigon
Veteran
Veteran
 
Prispevkov: 373
Pridružen: 28 Jul 2014, 01:00
Kraj: Sv. Jurij v Slovenskih Goricah
Dane zahvale: 9 times
Prejete zahvale: 28 times

Re: Vejp in težave od prvega dne

OdgovorNapisal/-a Beluga » 01 Mar 2016, 10:59

Hvala za odgovor in predloge.

Glede tekočin, sem probal tudi nekaj kupljenih in je bil isti učinek. Res pa je, da nisem nikoli probal močnejših kot 6mg. Bom počakal dan ali dva potem kupim tekočino z 12mg. Sporočim kakšni bodo občutki.

Sem vedel, da bom nekaj pozabil napisat že na začetku. V času od kar vejpam nisem porabil več kot 4ml tekočine na dan.
6mg tekočina maksimalno 2ml na dan
3mg tekočina maksimalno 4ml na dan

Ne vem koliko je ta podatek pomemben, pa vseeno.
RANDOM_AVATAR
Beluga
Novinec
Novinec
 
Prispevkov: 4
Pridružen: 29 Feb 2016, 22:47
Dane zahvale: 8 times
Prejete zahvale: 0 krat

Re: Vejp in težave od prvega dne

OdgovorNapisal/-a deon666 » 01 Mar 2016, 11:42

Hmm, podobne simptome kot jih opisuješ sem imel tudi jaz, ko sem nehal s kajenjem "cold turkey".
Zbujanje z glavobolom, brez volje..in občutek kot da mi je crknil menjalnik ( glava dela samo do druge prestave) ..
In tak po več mesecev.
Pri prehodu na vejp na začetku podobno....ampak dost manj izrazito, ni več problem.
Jaz sedaj kurim po 2 ml 18mg tekočine dnevno pa gre skozi. Sicer koliko se meni zdi...doza ki jo dobiš od cigaretov... dost hujša.

Simptomov z srbenjem itd sam sicer nisem imel, sem jih pa zasledil na zdravstvenih forumih pri odvajanju od kajenja... kar nekaj.


Mogoče imaš za začetek premalo nikotina, pa res odtegnitvene simptome..
Uporabniški avatar
deon666
Veteran
Veteran
 
Prispevkov: 182
Pridružen: 03 Nov 2015, 02:00
Kraj: Maribor
Dane zahvale: 54 times
Prejete zahvale: 41 times

Re: Vejp in težave od prvega dne

OdgovorNapisal/-a k2b » 01 Mar 2016, 12:49

Kot so že povedali kolegi pred mano - po tem zaporedju "check in":

- Pregled opreme in nastavitev pri znalcu (zapacane glave, neustrezna nastavitev moči.....???)
- kako vejpaš?mogoče nekako "požiraš" paro namesto inhalacije?
- poskusi samo čisto bazo brez arom 9 in 12 mg/ml (100%VG, 70/30VG, 50/50VG)

Po moje gre tudi za kombinacijo odtegnitve strupov iz cigarete, prešibke nikotinske stopnje in ne-optimalnega setupa uparjalnikov.
Slika

Slika
Uporabniški avatar
k2b
Site Admin
Site Admin
 
Prispevkov: 1826
Pridružen: 04 Jan 2014, 02:00
Kraj: Obala
Dane zahvale: 292 times
Prejete zahvale: 390 times

Re: Vejp in težave od prvega dne

OdgovorNapisal/-a deon666 » 01 Mar 2016, 13:23

IMHO, nek procent “bivših kadilcev vsaj od začetka faše tak ali drugačen odtegnitveni simptom..čeravno se zdi da nikotin ustrezno nadomestiš z vejpom.
Izgleda da se telo, da lahko prebavi škatlo ali več dnevno mora privadit še na marsikaj, ne samo nikotin....in to mu potem manjka.

Opažam pri sebi, po 5 mesecih vejpanja...lahko verižno vejpam pol ure 18mg..nobenega problema....če pa skadim en cigaret, kakršen koli..lahko najbolj “damski” skoraj brez nikotina...se mi sedaj dobesedno zvrti.
( Ja, tu in tam probam..”to keep myself honest” kot pravijo. Da vidim da nisem na točki ko me malo dima vrže nazaj v habbit, kot alkoholika požirek..)

Verjetno stvari kot ogljikov monoksid in 1000 podobnih strupov...se kot kadilec navadiš tudi na njih...vejp pa jih (hvala bogu) ne nadomešča, treba zdržat...
Uporabniški avatar
deon666
Veteran
Veteran
 
Prispevkov: 182
Pridružen: 03 Nov 2015, 02:00
Kraj: Maribor
Dane zahvale: 54 times
Prejete zahvale: 41 times

Re: Vejp in težave od prvega dne

OdgovorNapisal/-a jero » 01 Mar 2016, 14:59

Beluga.. verjetno še imaš tiste moje hisvape e-tekočine z 18mg, pa si nalij v svojega črička pa da vidmo, če je res fora v prenizki stopnji nikotina. Upoštevaj, da sem tudi sam začel z 18mg ne z 6.
Uporabniški avatar
jero
Veteran
Veteran
 
Prispevkov: 446
Pridružen: 03 Sep 2015, 01:00
Kraj: Notranjska
Dane zahvale: 167 times
Prejete zahvale: 214 times

Re: Vejp in težave od prvega dne

OdgovorNapisal/-a Beluga » 01 Mar 2016, 17:36

Jero, tudi sam sem pomislil na tvoje tekočine, a kaj, ko sem takoj vse razredčil na 6mg. Kar je ostalo in mi ni odgovarjal okus ima sedaj Dene.

Kako uparjam.

Kanger mini Protank 3 AKA čriček, uporabljam ga na VTC Mini med 8 in 9 W.

Cubis, moč nastavim na vrednost, ki jo predpisuje proizvajalec. Pri glavi 0,5 ohm uporabljam moč med 26 do 28 W odvisno od količine tekočine v glavi. Če pljuva, povečam in nato zmanjšam na 26W. Samo pri 1 ohm glavi se mi je zgodil dry hit to pa zato, ker sem pozabil zmanjšat moč. Glavo sem naslednji dan zamenjal. V tem času je čez glavo steklo cca 8 tankov.

eGo ONE Mega, nazadnje sem ga uporabljal pred tremi tedni, ko sem testiral 100VG 0mg nikotina. Uporabil sem SS316L žico 28ga. Upor tuljave je bil 0,6 ohm. Uporabljal sem ga v power načinu med 12 in 13 W. To pa zato, ker mi v načinu ss316 M1 92 ni deloval optimalno. Bombaž(vato) sem menjal vsak dan, tuljavo na dva dni. Ni bilo dry hit-ov.

Nekako mi ne gre v račun, da bi bilo za moje počutje krivo pomanjkanje nikotina, ali ostalih substanc, ki pridejo v telo pri uporabi navadne cigarete. Ko sem uporabljal samo baze brez arom in zraven kadil je ravno tako prišlo do slabega počutja. Kot sem že napisal, bom čez nekaj dni probal še z 12mg in sporočim opažanja.
RANDOM_AVATAR
Beluga
Novinec
Novinec
 
Prispevkov: 4
Pridružen: 29 Feb 2016, 22:47
Dane zahvale: 8 times
Prejete zahvale: 0 krat

Re: Vejp in težave od prvega dne

OdgovorNapisal/-a deon666 » 01 Mar 2016, 18:24

Čisto subjektivno; ampak... opažam da imamo dost različno toleranco oz. potrebe po nikotinu. Jaz in par kolegov..začela z 18mg. Kolega je čez kak mesec poizkusil z 12mg...ni šlo, šel nazaj na 16-18, štima. Tudi jaz, ko sem probal 12....no-go, zguba časa, sem imel vejp na ustih non-stop pa občutek da mi nekaj manjka...

Je pa res da sva oba kadilca z po več kot 30 leti "staža"... In da z obzirom na stopnjo nic. tudi relativno manj skuriva, po 2-4 mL tekočine dnevno.
...ampak..jaz osebno..z M2L in 8-10W na "standardni", over-ohm opremi in 3mL dnevno...še po 5 mesecih čutim da mi manjka vsak "mg" pod recimo 16....

In...mravljinci in srbenje so definitivno simptomi odvajanja od kajenja, zasledil več krat..bi moralo minit hitro. ( Vseeno, par tednov pri nekaterih..)
Uporabniški avatar
deon666
Veteran
Veteran
 
Prispevkov: 182
Pridružen: 03 Nov 2015, 02:00
Kraj: Maribor
Dane zahvale: 54 times
Prejete zahvale: 41 times

Re: Vejp in težave od prvega dne

OdgovorNapisal/-a ElGrigon » 01 Mar 2016, 22:38

Nikoli mi ni bila všeč niti ena stock tuljava, ki sem jo dobil zraven uparjalnika. Še pri vsakem sem s svojim buildom imel boljšo izkušnjo.

Vedno pa uporabljam visoko upornost tuljav. Pod 1ohm mi nikakor ne diši, razen na driperjih. Sedaj dnevno uporabljam Kanger Sub-ohm Plus (lung inhale) s svojo tuljavo na 1.8ohm in 17W. Po žepih pa nosim še kayfuna (mouth to lung) v4 s tuljavo 2.3ohm in na 13W.

0.5ohm sem svoj čas uporabljal na driperju v dual coil izvedbi. Tega sem se en dan naveličal.

Zadnje čase razmišljam, da bi šel izključno samo na mouth to lung vejpanje. Easy way, you know.

25W in več pa je že preveč zame, vsaj dolgoročno.
Uporabniški avatar
ElGrigon
Veteran
Veteran
 
Prispevkov: 373
Pridružen: 28 Jul 2014, 01:00
Kraj: Sv. Jurij v Slovenskih Goricah
Dane zahvale: 9 times
Prejete zahvale: 28 times

Re: Vejp in težave od prvega dne

OdgovorNapisal/-a Beluga » 01 Mar 2016, 22:58

Meni Cubis z 1,5 ohm in 1 ohm glavo zelo ustreza. Seveda pride tukaj v poštev tehnika M2L. Pri tem tanku mi je všeč tudi to, da ne pušča, polnjenje je tudi zelo preprosto, če pa pri polnjenju malo zalije glavo z papirnato brisačo ali robčkom popivnaš glavo skozi dimnik, povečaš moč za 1 ali 2W nekajkrat vžgeš v prazno in si dober.
Kanger mini Protank 3 sem kupil samo zato, ker me je zanimalo če je vzrok za moje težave prevelika količina pare.
RANDOM_AVATAR
Beluga
Novinec
Novinec
 
Prispevkov: 4
Pridružen: 29 Feb 2016, 22:47
Dane zahvale: 8 times
Prejete zahvale: 0 krat

Re: Vejp in težave od prvega dne

OdgovorNapisal/-a Berghaus » 02 Mar 2016, 11:07

Beluga, moj primer prehoda iz čikov na vape je že kar nekako smernica za tiste, ki preidejo s težavami. Ne bi še enkrat opisoval, poišči, tam opisujem celi manifest kozlarij, ki so se mi dogajale.

Bi te pa usmeril na nekaj osnov prenehanja kajenja:

Respiratorni sistem....ta se ponavadi dokaj hitro izboljša.

Koža in spremembe na njej......tu se pokaže največ "negativnih" sprememb prenehanja kajenja, srbečice, fleki, hitra mozoljavost.

Ustna votlina...opisal sem žnj problemov z njo, afte, krvaveče dlesni, občutljiv jezik, vnetje brbončič.

Splošno počutje....valunge, od tega, da bi premetal par kozolcev, do odvajalne gripe, pa zopet fleš energije in ponovno lazenje v posteljo. Kot bi fasal meno.


Vse zgoraj našteto je posledica prenehanja kajenja, vsaj v mojem primeru. Kot je zdravnica povedala, na čudne zdravstvene pojave sem se moral navaditi vsaj v dolžini enega leta. In imela je prav. Vsega tega ni več.

Ko telesu naenkrat odrečeš vse te zasvojive strupe, katrane, doze nikotina, se začne v njem dogajati ples duhov. Sam sem doživel kompleten telesni reset. Fizični in psihični.
Uporabniški avatar
Berghaus
Spreobrnjenec
Spreobrnjenec
 
Prispevkov: 39
Pridružen: 20 Nov 2014, 02:00
Dane zahvale: 0 krat
Prejete zahvale: 8 times

Re: Vejp in težave od prvega dne

OdgovorNapisal/-a Max » 02 Mar 2016, 12:47

Trenutno se meni dogajajo podobne stvari, le da nimam težav z glavobolom, srbenjem in težav s kožo. Počutim se, odsoten, pritisk v glavi, neskoncentriran,...Danes je 19. dan od zadnje cigarete, s čika na vape sem preklopil čez noč, tako da v teh 19. dneh nisem prižgal čika in tudi ne bi rad testiral ali bo s čikom počutje kaj boljše. Dnevno sem pokadil od35-45 čikov. To stanje opažam zadnji teden. Uporabljam VG/PG 70/30 z 6 mg nikotina in dodatki tobaka.
RANDOM_AVATAR
Max
Novinec
Novinec
 
Prispevkov: 4
Pridružen: 02 Mar 2016, 12:18
Dane zahvale: 2 times
Prejete zahvale: 0 krat

Re: Vejp in težave od prvega dne

OdgovorNapisal/-a Berghaus » 02 Mar 2016, 13:01

Drži.

Omenil bi odvajalno gripo (googlajte quittiers flu). Sam sem jo imel priložnost sprobati, gre za popolnoma psihosomatsko stanje. Dejansko se počutite na polno bolano, dokler ne izveste, da gre za posledico odvajanja od čika. In pufff, zadeva izgine tako, kot je prišla. Torej, ko jo razčistite v glavi, se telo v trenutku postavi pokonci.

Sam sem popoldne popolnoma obležal, dobesedno umiral, se spraševal kaj mi je bilo treba tega in da zdaj ko sem nehal kaditi sem še bolj bolan.....zvečer mi je nekdo na netu predlagal naj si zgooglam quitters flu, prebral vse, 6 ur kasneje vstal bolj zdrav kot kadarkoli. Dobesedno sem bil očitno bolan v glavo.

Krvavenje dlesni je nasprotno temu fizični vzrok prenehanja kajenja, sestavine v čikih namreč "oblečejo", otrdijo dlesni in precej skrčijo ožilje, posledično se po prenehanju poveča prekrvavitev, zato cca 20 procentov novih nekadilcev opaža kri, recimo pri pranju zob, čeprav tega prej niso poznali in definitivno nimajo paradontoze.

Hočem povedati, da ko boste resnično nehali kaditi, nehali v glavi, bo izginilo precej psihosimptomov. Določenim fizičnim pa se na žalost ni možno ogniti in so lep opomnik, kaj vse nam čiki naredijo.
Uporabniški avatar
Berghaus
Spreobrnjenec
Spreobrnjenec
 
Prispevkov: 39
Pridružen: 20 Nov 2014, 02:00
Dane zahvale: 0 krat
Prejete zahvale: 8 times


Vrni se na Kotiček za začetnike

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

cron