Od RDA do RBA -Kayfun - KLite - Russian 91%...in nazaj

Mehanični in regulirani modi. atomizerji RBA,RDA,RTA , baterije polnilci in ostala oprema za napredno vejpanje

Od RDA do RBA -Kayfun - KLite - Russian 91%...in nazaj

OdgovorNapisal/-a k2b » 29 Mar 2014, 02:28

RBA (rebuiidable atomizerI in RDA (rebuildable dripping atomizer) je napredna oblika atomizerjev in dripov, pri katerem je poudarek na samo-izdelavi tuljav, pri izdelavi le-teh pa kreativnost ne pozna meja .
Za stenj - wicking material se uporablja silika vrvica,bombažna vrvica, bambusova vlakna, vata, mesh (kovinska mrežica z razmakom v mikronih), jeklena vrv (SS rope) in še kaj bi se našlo.
Kot material za tuljave pa Kanthal uporovna žica od 0,15 - 0,45 mm preseka, Kanthal ribbon (pravokotna žica) ter nikel kromova žica.
Vsi smo kdaj na začetku "dripali" - kapljali kapljice e-tekočin v tisti polifil v cigalike e-cigaretah a la Smouchi, V2 ipd.
1.Podobna ideja je tudi v DRIPERJIH- Rebuildable Dripping Atomizer-jih.
Naredi se tuljava, uporabi se ponavadi silika ali vata ali kaj drugega in se nakaplja 15 - 30 kapljic e-tekočine ter se dripa. Ko tekočine zmanjka, izpari se kaplja ponovno.

-Prednosti: izrazit okus, dosti pare ki se doseže ponavadi z "povrtavanjem" originalnih luknjic za zrak, da se omogoči boljši pretok
-Slabosti: treba je dripat, e-tekočino imet s seboj, ker je v RDA-ju kmalu zmanjka.

Nekaj popularnih modelov RDA :

IGO-L
Slika

Trident
Slika

Immortalizer
Slika

Nimbus
Slika

No, potem si oglejmo še Genesis Rebuildable Atomizerje.Tukaj je ideja, da imamo tank z e-tekočino, stenj (ki je ponavadi SS mesh, Ekowool silika ali SS rope ali pa tudi navadna vata) - torej stenj je spuščen v e-tekočino katera se kapilarno prenaša do tuljave, ki je na bazi kjer poteka proces izparevanja.

Slike povedo več kot 1000 besed

Genesis z vato
Slika

Genesis s SS Mesh-om/jeklena mrežica
Slika

Genesis z Ekowool Siliko
Slika

Genesis s SS Rope/jeklena vrv - U-wick varianta
Slika

Torej -> Genesis RBA so dobre naprave, samo ne smeš jih položiti vodoravno, ker puščajo, problemi so z hot-spoti, jekleno mrežico je treba obdelat z brenerjem in potopit v mrzlo vodo (oxygenizirat ). So pa za znalce to med boljšimi kar se okusa e-tekočin tiče...

No in potem ko je ta šnel kurz postal že enormen - se je genialnemu Rusu posvetilo, kako združiti taboljše iz obeh svetov - RDA driperskega in RBA Genesisa, dodal je še vakuum, ki vleče e-tekočino iz tanka in rodil se je Svoemesto Kayfun. Ker so bile tolerance ruskih CNC stružnic previsoke so ga za vsak slučaj raje naredili v Nemčiji.
Ker ima v Kitaju skoraj vsak drug prebivalec CNC doma pod posteljo so le-tej urno pomagali razmnožiti posrečen RBA po svetu za ljudsko - socialistično ceno.

No in tu smo zdaj, skoraj vsak že s svojim Kayfunom, Russianom 91% in kar je še te šare, redki izbranci z originalom - ostali varčneži pa s kloni.

Razpišite se malo, kaj delate s svojimi Kayfuni, kakšne setupe jim motate in še kar je tega.

Sam sem se spopadel z KF Lite - z FT-ja.
Po temeljitem čiščenju v topli vodi, detergentu in kancu alkohola sem mu naredil
microcoil z 30 AWG 0,25 mm Kanthal A1 in vato.No, ker sem kupil klon sem bil takoj kaznovan - RBA je bil v kratkem stiku ali v shortu po domače.

Slika

Po podrobnem pregledu z lupo sem odkril, da so opilki, ki so ostali pri vrtanju luknje za zrak, štrleli v jašek, kjer se nahaja + pin in občasno povzročali stik, da je Vamo jamral, da ima "Low Load".No, malo šmirgla in se je tudi to rešilo.
Naredim nov coil, ker sem prejšnjega med inšpekcijskim pregledom dol spulil - tokrat grem na 28AWG 0,32 mm Kanthal A1 okoli 1,2 mm igle - 10 navojev naj bi bilo pa sem se mal zmotil in naredil 11 in je ratalo 1,1 Ohm.OK, zarolam vato, tisto kao 100% Organic iz DM drogerije, pustim cca 1 cm nad spodnjim delom dimnika, lepo nežno zatlačim do kanalov in navlažim z e-tekočino, ker sam menda ne potegne na suho, našraufam vrh dimnika, potem tank in še nazadnje top cap.Tank polnim na vijak, gre lepo s praktično vsako flaškico s konico - 16 dni stara IW Am4a gre not 50/50 PG VG 10 mg/ml nic.Ene 3X potegnem brez štroma in potem aktiviram Nemesis in....khhhm khhhmm...kašelj -> sem preveč potegnil. Kmalu se navadim in lepo vapam...uhh prostor se kmalu čisto napolni s ehm...paro (zgleda kot dim).Nič, stopim ven, da se mi ne dvignejo ploščice od vse te pare :lol: ....a bomo spet zunaj kadili? :cry: .Dobra je tale Am4a, še boljši Kayfun Lite, samo para mi je malo prevroča pa se odločim zamenjati originalni drip tip za enega iz akrila.
Poležen Kayfun skupaj z Nemesisom vodoravno in brkljam za drip tipom kako minuto dve.
Premontiram in spet malo vapam ko opazim, da se mi za?ene malo kadit skozi luknjico za zrak...pa gurglat za?ne tudi..hmmm...glej glej pa skozi luknjo za zrak e-juice ven teče.Ker sem bil pripravljen na vse po začetnem shortu sem imel tudi banjico in brisačo zraven.Obrišem Nemmyja, Kayfun pa za kazen v banjico. Da se ne bi delala večja gospodarska škoda, pretočim 4 ml Am4e nazaj v flaško.

No potem sem malo pojamral na sosednjem forumu (ecigserbia.com) in takoj dobil rešitev -> o-ring kamor naleže vrh dimnika je malo trd in ko je nov ne dovoli da cevka dimnika lepo naleže v o-ring.Svetovana mi je bila 20 kratna penetracija dimnika v o-ring (jah, kaj čmo...) in potem se je zadeva tako udelala, da je lepo nalegla.
Napolnem nov tank in voila....ne pušča več, zdaj že ene 3 tanke.

Bo pa treba namixat novo e-tekočino ene 5-6 mg/ml ker so vse moje premočne.
Nekaj sem si že v prejšnji turi namixal 0 mg/ml nic tako da zdaj malo mešam da je
primerno.


POMEMBNO: če to počnete prvič, imejte pri roki reguliran mod ali Ohm-meter za izmere tuljave.
In predvsem - ne pretiravajte z nikotinsko stopnjo e-tekočine, proizvajalec Svoemesto priporoča 5 - 6 mg/ml.


Torej -> razpišite se malo o svojih Kayfunčkih in ostalih RBA-jih, slikajte coile (jst bom ko menjam vato) da mal podebatiramo - da ne bom samo jst govoril :oops:

Za konec - še ena gasilska s prijatelji

Slika
Slika

Slika
Uporabniški avatar
k2b
Site Admin
Site Admin
 
Prispevkov: 1826
Pridružen: 04 Jan 2014, 02:00
Kraj: Obala
Dane zahvale: 292 times
Prejete zahvale: 390 times

OdgovorNapisal/-a mateb » 02 Apr 2014, 02:20

Oooo.... k2b lepa gasilska druščina ste vi. :P

Dobro spisano.

No, pa da še jaz dodam malce svojih izkušenj s Kayful Lite Plus in njihovim Semovar-jem.

Sem si privoščil original. Malo kot podporo podjetju malo pa zato, da vidim kaj je to za eno čudo, o katerem se toliko govori.

Najbolj me je navdušilo to, da Semovar/ SM Nivel dela izjemno konstantno. Kadarkoli ga vzamem v roke, vedno ista para, itenziteta arome in isti občutek v grlu. Pa sem se vedno spraševal, zakaj za vraga se ProVari tako hvali glede svoje konsistence pri delovanju. No, zdaj vidim, da to res igra vlogo pri sami uporabniški izkušnji.

Me je pa malce na začetku motil prikazovalnik in samo upravljanje z njem. Ima namreč 1 gumb preko katerega vse nastaviš. Prikazovalnik pa je samo 2-digitni. Malce se je treba navadit, pol pa gre.

Zanimivo mi pa je, da baterija ne zdrži prav dolgo. Ko jo dam iz Semovarja v eVic-a, mi na eVicu kaže 50-55%. Morda se motim ampak predvidevam, da je elektronika Semovarja žrtvuje pol baterije zaradi njegovega konsistentnega delovanja.

Kayfun Lite Plus pa me je navdušil z svojo enostavnostjo. Že v prvo mi je uspelo narediti coil, ki je delal brez problemov. Ithaka klon in RSST sta mi že kar nekaj živcev spila in sem vedno na koncu obupal z njima.

Skratka, za izgradnjo coila se si seveda pomagal z YouTube-om. :D

Do sedaj sem preizkusil nekaj različnih nastavitev in so mi vse tu tu. Zaenkrat še nimam favorita. Zadnjih nekaj dni pa uporabljam Kayfuna kot dripper, saj ga imam trenutno za namen testiranja različnih tekočin. Nekaj delov sem odstranil, naredi micro coil in vstavil kos bombažne vate. Zaenkrat mi to dobro služi saj pri vsaki novi tekočini zamenjam samo vato, tuljava pa ostane. Vsega skupaj 2 minuti dela.

Prilepim kakšne slikce jutri. Moram najprej prebrat navodila kako se sploh naložijo slike. :oops:
RANDOM_AVATAR
mateb
Vejper
Vejper
 
Prispevkov: 64
Pridružen: 13 Jan 2014, 02:00
Dane zahvale: 1 krat
Prejete zahvale: 6 times

OdgovorNapisal/-a mateb » 02 Apr 2014, 02:23

k2b a sta Caravela pa Chi You originalna?

Sem nekje zasledil, da je Caravelo zelo težko dobiti in da znajo biti cene enormne.
RANDOM_AVATAR
mateb
Vejper
Vejper
 
Prispevkov: 64
Pridružen: 13 Jan 2014, 02:00
Dane zahvale: 1 krat
Prejete zahvale: 6 times

OdgovorNapisal/-a k2b » 02 Apr 2014, 14:24

@mateb:
Vela in Chi - klon ori?inale :P

Slike: najlaže na shrani.si in potem napopaš link iz 2.vrstice (koda za forum), če je slika
prevelika pa Koda za forum s predogledom

Kako kaj dela AFC (flow control) na KFL+?
Slika

Slika
Uporabniški avatar
k2b
Site Admin
Site Admin
 
Prispevkov: 1826
Pridružen: 04 Jan 2014, 02:00
Kraj: Obala
Dane zahvale: 292 times
Prejete zahvale: 390 times

OdgovorNapisal/-a mateb » 02 Apr 2014, 14:55

He he, klon ori?inale :wink:

Enkrat sem mal brskal po Caravela forumu in tam folk dobesedno prosjači in moli, da jim ga Pedro naredi. En se je v obupu celo tako znašel, da si je izmislil zgodbo o bolanemu prijatelju, ki ima raka in da je Caravela mod njegova poslednja želja. :evil:

Heh, sem čisto spregledal, da ima Kayfun Lite Plus nastavljiv pretok zraka. Mi je všeč tako kot je, pa verjetno zato nisem bil pozoren na to. Malo žvižga tu pa tam, ampak nič hudega, se vsaj kaka brhka deklina obrne za mano. :lol:

Kako se ti obnesejo ti modi? Vsake toliko časa razmišljam, da bi šel na mehanične mode, ampak preprosto mislim, da nisem človek za to. Kot 1. elektrika mi je španska vas, kot 2. me je strah, ker ko grem malo na forume brat, se vetarani kar križajo, ko pride kak začetnik na idejo, da bi imel mehanični mod in kot 3. mislim, da bi za vsako pozabil zaklenit gumb, ko bi ga dal v žep. :wink:

Ali ima res smisla se ubadat z sub ohmi?

Hvala za kratka navodila, prilepim kakšno sliko danes.
RANDOM_AVATAR
mateb
Vejper
Vejper
 
Prispevkov: 64
Pridružen: 13 Jan 2014, 02:00
Dane zahvale: 1 krat
Prejete zahvale: 6 times

OdgovorNapisal/-a k2b » 02 Apr 2014, 15:28

Odgovor v temi Mech Mods :lol:
Slika

Slika
Uporabniški avatar
k2b
Site Admin
Site Admin
 
Prispevkov: 1826
Pridružen: 04 Jan 2014, 02:00
Kraj: Obala
Dane zahvale: 292 times
Prejete zahvale: 390 times

OdgovorNapisal/-a mmc » 09 Apr 2014, 00:20

a to maš tridenta z nimbusovim drip tipom? Kako je z luknjami...ali se poklapajo? Si zadovoljen? Imaš še kakšen drug rda?
RANDOM_AVATAR
mmc
Spreobrnjenec
Spreobrnjenec
 
Prispevkov: 25
Pridružen: 16 Mar 2014, 02:00
Dane zahvale: 0 krat
Prejete zahvale: 0 krat

OdgovorNapisal/-a alansi » 23 Maj 2014, 11:47

Od RBA imam 4 Kayfune, Prometeusa in par dni tudi Squape klon, ki se je iskazal kot super stvarca in lepa dopolnitev Kayfunov.
Slika

Nemesis manjka na sliki, ker sem ga ravno uporabljal med fotografiranjem :wink:
RANDOM_AVATAR
alansi
Spreobrnjenec
Spreobrnjenec
 
Prispevkov: 47
Pridružen: 14 Jan 2014, 02:00
Dane zahvale: 0 krat
Prejete zahvale: 0 krat

OdgovorNapisal/-a k2b » 23 Maj 2014, 17:55

Wow, lepa flota -> a podstavki za attyje so namenski?
Slika

Slika
Uporabniški avatar
k2b
Site Admin
Site Admin
 
Prispevkov: 1826
Pridružen: 04 Jan 2014, 02:00
Kraj: Obala
Dane zahvale: 292 times
Prejete zahvale: 390 times

OdgovorNapisal/-a alansi » 23 Maj 2014, 23:00

RANDOM_AVATAR
alansi
Spreobrnjenec
Spreobrnjenec
 
Prispevkov: 47
Pridružen: 14 Jan 2014, 02:00
Dane zahvale: 0 krat
Prejete zahvale: 0 krat

OdgovorNapisal/-a alansi » 23 Maj 2014, 23:03

mateb napisal/-a:Ali ima res smisla se ubadat z sub ohmi?

Slika
RANDOM_AVATAR
alansi
Spreobrnjenec
Spreobrnjenec
 
Prispevkov: 47
Pridružen: 14 Jan 2014, 02:00
Dane zahvale: 0 krat
Prejete zahvale: 0 krat

OdgovorNapisal/-a mmc » 23 Maj 2014, 23:39

alansi lepa zbirka... samo rože še manjkajo v vazah(drip tip) :mrgreen:
RANDOM_AVATAR
mmc
Spreobrnjenec
Spreobrnjenec
 
Prispevkov: 25
Pridružen: 16 Mar 2014, 02:00
Dane zahvale: 0 krat
Prejete zahvale: 0 krat

Tajfun GT aka Taja

OdgovorNapisal/-a k2b » 28 Maj 2014, 01:08

Taifuna GT sem naročil že pred 2 mesecema na Focalecigu.Cena je bila 19,65$, s forumskim popustom 17,70$.Prišel je lepo spakiran v famozni črni skrinjicii ( ne, ne V tisti,
ki so jo iskali za let MH370 ? ampak tisti na atero nam Kitajci zanalašč napišejo Made in Germany).

Lepa skrinjica ? gledal sem jo skoraj mesec dni kako mi krasi pisalno mizo ? bilo je dosti drugih zadev in tako ni in ni prišel na vrsto. Pa tudi Kaja je delala 100 na uro pa sem si rekel
da si igračko prihranim za prihodnje dni. Pa ne da bi crknila Kaja samo sem oni dan napravil eno dobro turo z bajkom in ko sem sopihal v en klanec brez konca je padla odločitev ? Čas je za Taifun!

Odšla sva pod tušTaifun in jaz (v bistvu je on imel privilegij in je dobil banjico z dišečim detergentom pa še koktejl v obliki alkohola 96% mu je pripadal?...

Po sušenju dobimo tole:


Slika

O, ima tudi spring loaded central pin pa cevčico za zrak ki je malo manjša kot tista ki je že na decku - če bi kdo rajši "tighter draw"
Izdelava odlična, navoji pašejo iz prve, mogoče malo previdnosti pri vijačenju decka s komoro na PVC tank
Odločim se da naredim setup po vzoru tega gospoda

https://www.youtube.com/watch?v=2ofu880vqzY

28 AWG 0,3 Kanthal 9 zavojev na 2 mm mini šraufenciger , fino stisnem coile in jih opalim z brenerjem, deck je prostoean kot salon da je dosti prostora, vijakci dobro primejo 0.3 kanthal.

Slika

Prestavim na Vamo- 1,3 Ohma - gospod je sicer rekel da naj bi bilo 1,5 ampak meni tudi tako odgovarja.Malo pulsiram in stiskam coil s pinceto dokler nisem zadovoljen

Slika

Pripravim fato in jo vstavim - odločim se da tudi jaz da pustim malo več fate zunaj komore da bo wickalo tank do dna - pametno je gospod to pogruntal pa sem pametan tudi jaz.

...
Slika

Vzamem tank in privijem pokrov -top cap - to pa je VEEELIK tank.Najbolj mi je všeč da ga lahko tankam kar iz flaške brez špice.Navijem ga na Chi You mod
ki je ravno tako premera 23 mm in ga pustim malo pri miru da se vata lepo napije (seveda sem preden sem zavil komoro tudi tam na vato okoli coila kapnil nekaj e-juica.

Ko Taja kot bi rekli "wicka" še majhen photo session

Slika

--malo je zafarbala...

Slika

OK. Sveže baterije in gremo.Vedno imam tremo ko prvič naredim setup na novem attyju.Bo puščalo?Bo zagorakis?
Ummm, nič tega - samo dobra para. Nekako teška, mastna....aroma udarja direktno, TH ravnotako
Para definitivno bolj hladna kot na Kaji ampak ne preveč, grem eno paralelno s Kajo - dobra je tudi tu aroma ampak na Taji je bolj izrazita.
Mogoče je na Kaji za dlako več pare (isto 1,3 Ohma, para je bolj suha.

Ampak tudi Taja ni nič slabša - pravi tevtonski Weltschmerz - .samo moraš v drugo roko vzeti neko protiutežd - teška je Taja, s Chu Yi-em je kot kakšna debela Berta...

Za konec še fotka z ostalo bando

Slika

+ Precizna, natančna izdelava
+ Enostavna za setup
+ Aroma in TH
+ Dizajn
+ Robustnost

- PVC tank
- O-Gro-Mna (teža)
Zadnjič spremenil k2b, dne 29 Maj 2014, 11:10, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika

Slika
Uporabniški avatar
k2b
Site Admin
Site Admin
 
Prispevkov: 1826
Pridružen: 04 Jan 2014, 02:00
Kraj: Obala
Dane zahvale: 292 times
Prejete zahvale: 390 times

OdgovorNapisal/-a k2b » 28 Maj 2014, 01:22

Še naslednje ugotovitve po 2 dneh druženja s Tajo:.Slika

- Razredčil sem 2,5 % S'Camel s 20 % BAZE ker je bila aroma preprosto preveč intenzivna zame . Ker je para vlažna in težka mi je tako ravno prav ( Baza 51/40/5/4 VG/PG/votka/h20 dest )
- ( zdaj vem zakaj Todd mljaska z jezikom po exhaleu he he ... )

- Poraba e-juicea je zelo umirjena ? če ti je bolj všeč aroma kot cloud chasing

- Kot sem prebral na enem od sosednih forumov da "ne moreš napraviti tako slabega setupa da ne bi Tajfun dobro delal " res drži , nekateri so se sicer pritoževali da jim pušča e-juice
v komoro se to pri meni nikoli ni zgodilo.
Nobenega gurglinga in kakšnega puščanjav dimnik in potem v drip tip.Dela tiho , zjutraj ko jo zakurblam majhen pokec in potem linerano do padca napetosti na bateriji. ...
Na Vamu na 12W ne občutim dosti boljši vape kot na nereguliranem modu.

- Aroma je zelo izražena ? stalno in nesprememnjeno tudi med chain vapingom . Zanimivo mi je da je to prvi atty ki mi ne suši ust in grla ter ne občutim toliko želje po pitju tekočine med/po vapingu

- Naročil sem si tudi nano kit s FT-ja ? ker je polnjenje zelo preprosto mi tudi teh 2 ml ne predstavlja nekega problema.
https://www.fasttech.com/p/1699501

Toliko zaenkrat?.*

* Oba posta sta bila najprej objavljena na #ecigserbia v Alan Ford srbohrvaščini in sem jih zdaj nazaj prevajal v slovenščino -
če je kakšen ocvirek ostal kje nepreveden - brez zamere Slika
Slika

Slika
Uporabniški avatar
k2b
Site Admin
Site Admin
 
Prispevkov: 1826
Pridružen: 04 Jan 2014, 02:00
Kraj: Obala
Dane zahvale: 292 times
Prejete zahvale: 390 times

OdgovorNapisal/-a Rawr » 02 Jul 2014, 21:39

Tako pa zgleda moj build na kayfunu. Tuljava ima 1.55ohm, narejena z 28 awg kanthalom 5 ovojev s premerom 3mm. Pa seveda organska vata!

Slika
Aqua v1 iStick TC40W
Aqua v2 iStick 50W
BigDripper
RANDOM_AVATAR
Rawr
Veteran
Veteran
 
Prispevkov: 149
Pridružen: 06 Jan 2014, 02:00
Kraj: Štajerska
Dane zahvale: 0 krat
Prejete zahvale: 0 krat

Naslednja

Vrni se na MODificirane e-cigarete

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

cron